Zoeken

Waarom zijn technieken voor achtergrondverwijdering belangrijk voor e-commerce?

Het web wordt geveegd, beïnvloed en gecontroleerd door e-commerce portals zoals Amazon, eBay, Alibaba en meer. Zelfs kleine bedrijven zetten e-winkels en online portals op om op internet te verkopen. Of deze bedrijven nu hun eigen websites opzetten of verkopen via gigantische e-commerce portals, het doel is om aan de eindklanten te verkopen.

De productafbeelding voorbereiden voor de e-commerce winkel

Dus de eerste stap om een ​​product klaar te maken voor de e-commerce winkel, is dat er op de foto's wordt geklikt. De afbeeldingen moeten vanuit verschillende hoeken goed worden aangeklikt om de verschillende onderdelen en specificaties duidelijk te laten zien. E-commerce winkels huren de beste fotografen in die op boeiende foto's kunnen klikken. Zijn de diensten van fotografen dus voldoende om de foto's online verkoopklaar te maken? Welnee.

De foto's bereiken de bewerkingstafel waar ervaren redacteuren en grafisch ontwerpers de foto's verbeteren door ze speciale bewerkingseffecten te geven. Ze gebruiken de tools en technieken van beeldmanipulatie, retoucheren van achtergrondverwijdering, schaduwtoevoeging en meer om de afbeeldingen aantrekkelijker en verkoopbaarder te maken. Zodra de afbeeldingen zijn bewerkt, optimaliseren deze grafische experts de afbeeldingen voor het web. Ze controleren de resolutie van de afbeelding en voegen bepaalde tags toe die de zoekopdracht op het web sneller naar de afbeelding leiden.

Achtergrond verwijderen

Producten zoals schoenen, kleding, elektronica en sieraden worden tegen een bepaalde achtergrond geschoten. Wanneer de digitale foto's worden bekeken, kan de achtergrond afleidend of onaantrekkelijk lijken. Voor e-commerceverkoop worden producten meestal tegen een witte achtergrond geplaatst. Hierdoor ziet het object er helder en aantrekkelijk uit. Ook de focus van de potentiële koper wankelt niet van het object op een witte achtergrond. Om de doffe achtergrond uit een afbeelding te verwijderen en het object op een nieuwe achtergrond te plaatsen, wordt de techniek van het uitknippad gebruikt.

Uitknippad

Hoewel er veel selectiehulpmiddelen zijn, zoals de toverstaf, lasso en meer. Het pengereedschap van Adobe Photoshop is het krachtigste hulpmiddel om het uitknippad van een afbeelding te schetsen. Deze tool schetst nauwkeurig elk aspect van de afbeelding, zonder de fijne kneepjes weg te laten. Nadat het uitknippad rond het object is getekend, wordt het losgemaakt van de achtergrond en tegen een witte achtergrond geplaatst. Het beeld ziet er meteen netjes en aantrekkelijk uit.

Een ander voordeel van uitknippad is dat u de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen en in plaats daarvan een witte achtergrond kunt plaatsen. De schaduw en andere beeldeffecten hoeven niet gestoord te worden. Hierdoor ziet het beeld er natuurlijk en realistisch uit. De beste editors voegen verschillende bewerkingstechnieken toe aan een afbeelding en toch ziet het eindresultaat er natuurlijk en onaangetast uit. Dit is waar een doorgewinterde redacteur uitstijgt boven zijn concurrenten van de redactie.

 Wrap-up

Clipping path is een zeer robuust en krachtig hulpmiddel dat de pen-tool van Adobe Photoshop gebruikt. De pentool kan worden gebruikt om de achtergrond wit, gekleurd, transparant te maken of helemaal te verwijderen. Nadat de achtergrond is gewijzigd, kunnen verschillende beeldbewerkingstechnieken aan het product worden toegevoegd.

gerelateerde berichten