Wat betekent ruimen in fotografie?

Wat betekent ruimen in fotografie?

Vorige week woonde ik een borrel bij met vrienden. Een van mijn vrienden legde het moment vast. Later ontdekte ik dat ze alle afbeeldingen (100+) op sociale media had geüpload zonder ze te controleren. Ik heb veel foto's gevonden die niet goed waren. Sommige zijn donker, alleen de muur, dezelfde opname meerdere keren met heel weinig verandering. Als gevolg hiervan heeft het doel van de groep foto's een strijdbijl geklaard. Toen ik eroverheen keek, had ik het gevoel dat- ugh! ze deed niet eens Culling in fotografie voordat ze uploadde! 

Vraag je je af wat Culling betekent in de fotografie? Geen probleem, vandaag bespreek ik het ruimen en waarom het belangrijk is. 

 

Wat betekent Culling in de fotografie?

Foto ruimen is de praktijk van het scannen van foto's en het kiezen van de mooiste foto's om te bewerken en te delen of naar de klant te verzenden.

Ruimen is de eerste fase in de postproductietaak. Hier heeft de editor geduld nodig om foto's van alle onbewerkte afbeeldingen te scannen, aangezien zelfs een professionele fotograaf niet kan verwachten dat hij met één klik een meesterwerk maakt. Je kunt het je niet voorstellen hoeveel tijd een fotograaf nodig heeft om foto's te bewerken, inclusief het vervelende werk van Culling. Het is echter goed om het vuur van het verspillen van tijd voor het hele fotobewerkingsproces eruit te halen. 

Zonder uitzondering heeft elke fotograaf, of het nu een leerling of een ervaren fotograaf is, een honger naar het maken van de beste foto's voor hun klant. Daarvoor nemen ze duizenden foto's, maar leveren ze een klein deel van de foto's aan de klant. Dus wat doen ze met andere afbeeldingen? Hoe beheren ze het kleine deel van het bulkbedrag? Hier komt de vermoeiende taak van het ruimen van foto's om de hoek kijken. Desalniettemin is slechts een minimaal aantal mensen bekend dat het ruimen van foto's een cruciale rol speelt om dit mogelijk te maken.

 

Waarom ruimen belangrijk is in fotografie

Foto ruimen is de strategie om de meest geschikte foto's te kiezen uit onbewerkte bulkfoto's voordat het postproductieproces van de foto's wordt gestart. Het speelt een geweldige rol bij het samenstellen van buitengewone afbeeldingen voor de klant. Bovendien voorkomt het dat de editor extra waardeloze bewerkingsklusjes doet en beschermt het de klant tegen het scrollen door een oneindig fotoalbum. 

Toch zijn er nog enkele redenen waarom je zou moeten gaan voor ruimen in fotografie. Laten we ze een voor een leren kennen.  

Behoudt opslagmarge: Het is gebruikelijk dat een fotograaf meerdere sessies maakt, wat resulteert in veel onbewerkte bestanden in de opslag. Op een gegeven moment is er mogelijk geen ruimte meer om nieuwe foto's toe te voegen. Maar niet alle afbeeldingen zijn essentieel en sommige afbeeldingen vereisen langdurig gebruik. Dus als de fotograaf de onbewerkte foto's na elke sessie uitzoekt, helpt dit om de opslagruimte te besparen. 

Waarborgen voor het bewerken van tijd:  Photoshop-service voor het maken van schaduwen kost veel tijd om een ​​foto authentiek te maken waar geruimd wordt. Het ruimingsproces helpt bij het verminderen van het aantal foto's, wat tijd bespaart voor het bewerken. Op welke manier? Een fotograaf maakt talloze foto's, maar niet alle kunnen aan de norm voldoen. Als gevolg hiervan gebruikt de fotograaf verschillende fotobewerkingsprocessen zoals: Knippen Weg Dienst, Service om onvolkomenheden in foto's te herstellen, enz. Bedenk nu, hoeveel tijd zal het kosten als hij duizenden foto's maakt en begint te bewerken? Ik denk dat je het antwoord hebt. Ja, het zal een ruime hoeveelheid tijd in rekening brengen. Maar als hij het ruimingsproces doorloopt, kan hij tijd besparen. 

Ridders in Energiebesparing voor de Klant: Je gaat als fotograaf toch ook niet alle foto's bewerken en niet alle onbewerkte beelden aan de opdrachtgever aanbieden, toch? Uw klanten zullen ook geen interesse tonen om alle foto's te downloaden en te zien van een monumentale galerij waar maximum dezelfde pose laat zien. De Culling fungeert als een ridder om de klanten te behoeden voor het verspillen van hun energie.

Bevordert uw vaardigheid: Geen enkele fotograaf kan beweren dat al zijn foto's perfect en geschikt zijn om aan de klant te leveren. Dit komt omdat alle onbewerkte afbeeldingen onvolmaakte, enigszins perfecte en weinig uitstekende foto's bevatten. Dus, moet je het boek beoordelen op zijn omslag? Als fotograaf leg je misschien niet alle foto's als 100% perfect vast. Toch kun je je meesterschap in fotografie laten zien nadat je Culling hebt gebruikt, afbeeldingen hebt getraceerd voor verschillende bewerkingsservices en slagschaduwtekst hebt toegevoegd. Als je het wilt weten hoe voeg je een slagschaduw toe aan tekst in photoshop, kunt u mijn blog over die onderwerpen bekijken. Over het algemeen maakt Culling het voor u gemakkelijk om uw vaardigheid te laten zien.  

Je kunt mijn blog ook lezen op waar is beeldtracering in photoshop als je het wilt weten.  

Verwijdert duplicaten en slechte afbeeldingen: Wat doet een fotograaf? Hij klikt elke sessie op een handvol afbeeldingen om geen belangrijk feit te missen. Als gevolg hiervan vindt hij aan het eind van de dag duizenden foto's, waaronder enkele waardeloze impressies, gemiste focus en veel dubbele foto's. Het ruimingsproces kan hem in dit scenario helpen dubbele en slechte afbeeldingen te elimineren. 

Stelt snelle verzending vast: Je kunt als fotograaf goede afbeeldingen uit alle bestanden sorteren door te ruimen. Zo bespaart u tijd voor het bewerken. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering aan uw klanten. 

 

Waarom fotografen Photo Culling uitdelen

Fotobewerking is een langdurige activiteit, afhankelijk van de complexiteit, inclusief het vermoeiende ruimingsproces. Het kost veel tijd met kijkvaardigheden. We weten dat tijd evenzeer als geld wordt beschouwd. De tijd die ze aan Culling besteden, kunnen ze aan andere winstgevende taken besteden. Dat is de reden waarom fotografen de onbewerkte bestanden vaak naar verschillende serviceproviders voor fotobewerking sturen voor ruimingsservices. Het zorgt voor de selectie van de beste foto's voor het postproductieproces van de foto's. 

Fotoruiming is bedoeld om foto's te identificeren en te verwijderen als twee erwten in een pod of niet aan de norm. Het verwijderen van foto's die vanuit dezelfde hoek zijn gemaakt, is een ander doel van Culling. De professionals doorlopen een drievoudig spelplan in Adobe Lightroom-software voor elke foto om crunches zoals kleur, helderheid, verzadiging, enzovoort te ontdekken. Na het scannen zullen ze de goede doden. Het aantal van 70 foto's komt daarmee op 15 voor het postproductieproces. Heeft het niet de last voor het bewerken verminderd? 

Professionele fotografen weten dat ze veel foto's moeten maken, maar ze verdienen het niet allemaal om bekeken of bewerkt te worden. Daarom moeten professionele fotografen ruimingsdiensten uitbesteden om tijd en bestandsopslag te verminderen en het postproductieproces te stimuleren. Afbeelding uitsnijden is een van de dienstverleners op het gebied van fotopostproductie. 

 

Culling in productfotografie

Het ruimingsproces is toepasbaar voor elk genre foto's, inclusief portret-, bruiloft-, mode-, productfotografie. Het is relatief ingewikkeld in de toepassing voor productfotografie. Omdat u zich op de familiefoto kunt concentreren op het in één frame houden met de juiste uitdrukking, terwijl productkopers zullen zoeken naar een juiste visualisatie van het product. 

U kunt snel slechte afbeeldingen identificeren en afwijzen met mensen met knipperende ogen, verward haar of een waardeloze uitdrukking. Toch is de Culling in de productfoto een raadsel omdat alle foto's hetzelfde zullen lijken. Het is het kritieke deel waar je belachelijke afleidende objecten moet lokaliseren, inclusief licht, toon, schaduwpositie en achtergrond.

Hulpmiddelen die worden gebruikt voor het ruimen: Er zijn meerdere ruimingstools beschikbaar in verschillende fotobewerkingssoftware. Correct gebruik van deze tools kan het ruimingsproces tot een fluitje van een cent maken. Laten we die ingrediënten kennen om het proces gemakkelijk te maken. 

Volledig scherm modus: Door gebruik te maken van de benadering op volledig scherm, kunt u stiekem naar één afbeelding tegelijk kijken, waardoor het hele proces soepeler verloopt. Om de modus Volledig scherm toe te passen, moet u een foto in de bibliotheekeenheid kiezen en "F" typen op het toetsenbord.

Vergelijken: Het is een functie waarmee u twee foto's naast elkaar kunt onderscheiden. Om van deze functie gebruik te maken, kiest u twee afbeeldingen in de bibliotheek en typt u "C" op het toetsenbord om te vergelijken. Na contrast kunt u teruggaan naar de standaardweergave door "G" ingedrukt te houden op de toetsenbord

Afwijzen: Als u na een goede weergave denkt dat u geen foto nodig heeft, kunt u op 'X' in de linkerbovenhoek van de afbeelding drukken door erop te klikken. Het zal de afbeelding markeren met een zwarte kleur, om aan te geven dat het gemarkeerd is om te worden afgewezen en om aan te tonen dat u het al hebt gecontroleerd. 

Pick: Wanneer u de afbeelding scant, zult u een geschikte vinden om door te gaan met de postproductie. Als je zulke foto's vindt, houd je 'P' op het toetsenbord ingedrukt. Het markeert de afbeelding als een selectie met een wit vlagsymbool in de linkerbovenhoek van de foto.

Sterrenclassificaties: Bij het scannen van foto's controleert u een groot aantal afbeeldingen waar u verschillende afbeeldingen kunt selecteren. Aan het einde van het proces kun je de selectie verknoeien, in de war om er een paar te kiezen. De functie Sterrenclassificatie is er om u te helpen door de geselecteerde foto's te labelen met 1 tot 5 sterren. Dus, maak de lucht schoon met sterren! 

Kleur codering: Het werkt net als de functie voor het beoordelen van sterren. U kunt een kleur toepassen om uw geselecteerde foto's te markeren met behulp van het kenmerk. Gebruik de cijfertoetsen 6-9 van het toetsenbord als sneltoetsmethode. 

Ik geloof dat al je verwarring is weggenomen en je bent nu vrij duidelijk over wat Culling betekent in fotografie. Je hebt het artikel ook met plezier gelezen, toch? Als je vindt dat Culling eentonig en tijdrovend is voor je fotografie, neem dan contact op met: Afbeelding uitsnijden om uw gedoe met hun hotshots te verminderen. Als je denkt dat je het geduld hebt om het alleen te doen, het allerbeste voor je moed bij het doen van Culling. 

gerelateerde berichten