Zoeken

Photoshop gebruiken voor het extraheren van harig materiaal

Adobe photoshop is de software die de enige toewijding is om aan de bewerkingsbehoeften van de fotografen te voldoen. Het houdt zich bezig met het bewerken van de afbeeldingen met het enige motief om ze te laten uitblinken in hun uiterlijk. Elk type afbeelding wordt gephotoshopt met behulp van de software om het perfect te maken door alle gebreken eruit te verwijderen. De beeldfouten die de ogen van de kijkers storen, worden in deze software bewerkt. Vandaag deel ik ook de technieken die de editor helpen om de haarlokken uit de afbeeldingen te knippen met behulp van de maskerfunctie. Dit is de effectieve functie die de vacht en het haar scheidt van uw afbeeldingsonderwerp. Lees de onderstaande technieken

Selectie van bestanden en kanalen

Om de vacht of het haar van de achtergrond te extraheren, moet u eerst de afbeelding van de doelfoto selecteren. Als je je retoucheervaardigheden wilt aanscherpen, kun je dit oefenen op de eenvoudige portretten. De stap gaat als het selecteren van vensters en vervolgens kanalen met een overtuigend contrast. Zorg ervoor dat het contrast tussen de selectie moet zijn en de andere is het gebied dat u wilt weglaten. Het dubbele kanaal wordt geselecteerd in het kanaalpaneelmenu dat u zal uitlokken om het kanaalmasker een naam te geven en als laatste klikt u op ok.

Aanpassingen maken

Door het alfamasker in het kanaalpaneel te selecteren, kunt u verschillende aanpassingen in de afbeeldingen maken. De stappen hiervoor zijn: ga naar afbeelding, vervolgens aanpassingen en vervolgens niveaus. Gebruik nu de schuifregelaars voor slepen en invoeren om de middentonen, schaduwen en hooglichten in afbeeldingen aan te passen. Wees voorzichtig dat je het onderwerp van je foto met het onderwerp moet selecteren. U krijgt het idee over het geselecteerde gebied en het niet-geselecteerde gebied van respectievelijk de witte en zwarte kleur. En het gedeeltelijk geselecteerde gebied verschijnt in de grijze tint voor uw onderscheid. Klik eindelijk op ok als je tevreden bent. Eindig met het sluiten van het niveaudialoogvenster.

tweaking

Hierdoor kunt u het gummetje gebruiken om het uiterlijk van het masker te verbeteren en ook om de gewenste aanpassingen in de afbeeldingen aan te brengen. U kunt verder gaan met behulp van de blokmodus die mogelijk is in de optiebalk. Schilder nu het masker om alle gevederde randen te verwijderen.

Kleur sorteren

Het volgende geldt voor het sorteren van kleuren. Klik op D om de standaardkleuren te benaderen. U moet de kleur zorgvuldig selecteren, omdat het gumgereedschap die geselecteerde kleur zal schilderen. Als de noodzaak zich voordoet om de voorgrond en de achtergrond te wisselen, kunt u dit eenvoudig doen door op X te drukken.

Touch-up details

Hier bij deze stap wordt geadviseerd om de korte streken te gebruiken voor het schilderen van maskers met behulp van de zwart-witte kleuren, omdat dit helpt bij het ongedaan maken als je het later op elk moment wilt doen. U moet de optie Ongedaan maken hoogstwaarschijnlijk tijdens het schilderen uitvoeren, omdat dit het gebied is waar de meeste fouten worden gemaakt. Om uw werken sneller te voltooien, zoomt u uit op het gebied en schildert u het met de blokwisser als u deze gebruikt. Dit zal u helpen om het grote gebied in minder tijd te schilderen. Als u wat grijze kleur rond de slanke delen laat, verkleint u de kans dat de grijze kleur afgesneden wordt van het originele beeld.

Polijsten

Nu is het de beurt om het masker te laden. U kunt dit doen door naar de onderkant van het kanaalpaneel te gaan en op het eerste pictogram te klikken. Dit markeert uw masker met selectiekader en de afbeelding krijgt de selectieomtrek wanneer u op het RGB-kanaal klikt. Als u de afbeeldingsselectie wilt omkeren, gebruikt u de optie omkeren.

Bewaar je werk

Als u klaar bent met het project om haar of vacht te verwijderen, vormt het hoofdonderwerp van de foto en wanneer u de tevreden resultaten krijgt, kunt u uw werk op het laatst opslaan.

Opwinden

Ik hoop dat je de techniek hebt gekregen om het harige materiaal of het haar van de achtergrond van de foto te verwijderen met behulp van Adobe Photo Shop. Herhaal de stappen met je eigen foto om de resultaten te verkopen.

gerelateerde berichten