Zoeken

De groeiende populariteit van de fotomaskeringstechniek

De techniek van fotomaskering is enorm populair geworden vanwege het nut ervan voor de mode-, cosmetische en aanverwante industrieën waar modellen onberispelijk moeten worden tentoongesteld. De gebieden waar fotomaskering van Photoshop op grote schaal wordt gebruikt, zijn modellen en dieren met vliegend en bruisend haar, sieraden, items met pluizige randen zoals bomen, landschap, zon, maan, bloemen en andere objecten met silhouetachtige randen. Ook producten met wazige en transparante randen zoals rook, vlammen, bliksem en highlights van afbeeldingen, en alle objecten die geen goed gedefinieerde randen hebben.

Het voordeel van fotomaskering

Hoe verwijder je de achtergrond van modellen wiens haar niet goed verzorgd is? Uitknippadservices van Photoshop worden gebruikt om de achtergrond te verwijderen van de afbeeldingen met gedefinieerde randen. Maar voor objecten zoals harige, pluizige en wazige contouren is het uitknippad moeilijk te gebruiken. Hier kan de techniek van fotomaskering worden toegepast. Objecten zoals bont of haar kunnen niet van hun omgeving worden losgemaakt zonder hun oorspronkelijke uiterlijk te veranderen. Om alle kenmerken intact te houden, wordt daarom de techniek van haarmaskering toegepast.

Bij fotomaskeringstechnieken worden lagen gebruikt om delen van afbeeldingen te maskeren die ongewenst zijn. Hier verwijderen we de omringende elementen van de afbeelding niet volledig. Ze zijn gewoon gemaskeerd, oftewel verborgen voor het zicht.

 Hier zijn enkele voordelen van de fotomaskeringstechniek:

  • Met fotomaskering worden ongewenste delen van een afbeelding afgeschermd. Ze kunnen zichtbaar worden gemaakt en indien nodig later worden gebruikt.
  • Deze techniek verstoort de kenmerken zoals haar, vacht, vlammen enz. op de achtergrond niet. De originele afbeelding blijft intact.
  • Met fotomaskering kun je prachtige overgangen in een afbeelding bewerkstelligen. Het creëert een 'verstoppertje'-effect waarvoor u zachte streken, verlopen en penselen kunt gebruiken.
  • U kunt de achtergrond van transparante objecten met groot gemak verwijderen. Fotomaskering wordt gebruikt om de ingebedde en transparante basis te verwijderen zonder het uiterlijk, de kenmerken en de specificaties van de afbeelding te veranderen.
  • Afbeeldingsmaskering wordt met succes gebruikt voor het maken van collagefoto's waarbij meerdere afbeeldingen worden samengevoegd en slechts bepaalde delen van elke afbeelding zichtbaar zijn.
  • U kunt een bepaald gedeelte van een afbeelding bewerken door een nieuwe laag toe te voegen met behulp van de maskeringstechniek. Andere Photoshop-technieken zoals het toevoegen van schaduwen, beeldmanipulatie en meer; later kan worden toegepast.
  • Gebruik fotomaskering voor het verwijderen van achtergrondkleuren van transparante afbeeldingen voer maskering uit op het haargedeelte van het object/product en sla de gecompliceerde omtrekselectie met de afbeelding op voor later gebruik.
  • U kunt alle soorten schaduwen van vage objecten aanpassen en ermee werken of geschikte schaduwen toevoegen nadat u afbeeldingsmaskering hebt uitgevoerd.

Wrap-up

Hoewel het uitknippad een meer algemeen gebruikte techniek is voor het verwijderen van achtergronden, is het maskeren van foto's de ideale keuze in de bovengenoemde situaties. Dit wordt speciaal gebruikt voor het selecteren van de achtergrond van afbeeldingen waarbij niet met het kapsel van het model in de afbeelding hoeft te worden geknoeid. Wanneer dit wordt gedaan door bekwame experts op het gebied van beeldmaskering, geeft deze techniek natuurlijke en overtuigende resultaten.

gerelateerde berichten