Zoeken

Begin je fotografiereis met deze Facebook-tips

Sinds de dag dat Facebook in ons leven stapte, begonnen mensen het met volle ijver en enthousiasme te gebruiken. Fotografen maakten efficiënt gebruik van dit geweldige platform om hun werk te laten zien en online contacten te leggen. Niet alleen de fotografen, maar ook de andere mensen zoals de IT-eigenaren, saloneigenaren, boetieks, modeblogs of eigenaren van schoonheidssites gebruikten het vrij goed.

Om de creaties met de wereld te delen, is Facebook het beste platform. Facebook helpt bij het opbouwen van een gemeenschap van soortgelijke beroepen en helpt het werk naar een nieuw niveau te tillen met minimale investeringen. Nieuwe contacten leggen met nieuwe klanten is mogelijk met Facebook omdat dit het beste platform is om je eigen branding te creëren. Of je nu een beginner of een professional bent, Facebook draagt ​​veel bij aan je professionele reis.

Wil je een voorsprong toevoegen aan je online portfolio? Hier zijn enkele stappen die u zullen helpen bij het maken van een succesvolle Facebook-campagne of -pagina om uw fotografiebedrijf een boost te geven:

Verzamel uw professionele foto's in één map

Wat is dit? Je hebt per ongeluk de campingfoto's bij de trouwfoto's op je Facebook-pagina geplaatst, wat nu? Het is een grote fout die duidelijk moet worden vermeden om de kijkers niet weg te duwen. Om er als een professional uit te zien, is het jouw verantwoordelijkheid om een ​​speciale pagina te maken voor elke verschillende categorie en nooit dingen door elkaar te halen. Iedereen die uw pagina bezoekt, vindt alles systematisch georganiseerd wat een goede indruk achterlaat. Upload een mooie foto op de omslagfoto om meer mensen naar je pagina te lokken.

Voeg wat details over u, uw bedrijf toe en houd alles beknopt.

Vraag naar de beoordelingen

Vraag uw eerdere klanten om positieve beoordelingen over uw bedrijf achter te laten. Facebook-recensies vertellen toekomstige klanten dat ze op je diensten moeten vertrouwen als je een redelijk goede recensie hebt gekregen. Mensen zijn erg afhankelijk van de beoordelingen, dus plaats een beoordeling van uw diensten. Stel de klanten niet teleur, want negatieve beoordelingen zullen leiden tot een daling van toekomstige verkopen. Om beoordelingen te krijgen, kunt u een e-mail of Facebook-bericht sturen zodra uw koppeling met een bepaalde klant is voltooid.

Wees een feestliefhebber

Organiseer af en toe wedstrijden en evenementen om de kijkers betrokken te houden. Mis nooit meer een kans om foto's of video's te uploaden die verband houden met festivals zoals Kerstmis of Nieuwjaar. Nodig mensen uit om deel te nemen aan de evenementen en laat ze reacties, vind-ik-leuks en deelacties achterlaten om uw naamsbekendheid te vergroten.

Wees een slimme gebruiker

Post regelmatig en creëer een mix van blogs, video's en foto's enz. Facebook is een geweldig platform om je werk te laten zien en mixen is een goed idee om het verkeer te organiseren. Bereid u voor om meer verkeer te genereren door alle activiteiten die u op uw pagina uitvoert goed bij te houden en bij te houden. Plaats inhoud, foto's en video's van hoge kwaliteit en plaats nooit iets alleen voor het doel van het plaatsen. Mensen houden van unieke dingen en als je doorgaat met het posten van alle willekeurige dingen, verlies je potentiële klanten in plaats van ze te winnen.

Kies verstandige inhoud om op uw tijdlijn te plaatsen en zorg ervoor dat deze nuttig is voor de lezers. Begin met één keer per dag posten en ga dan naar twee keer per dag om echte volgers te krijgen.

Wees objectief

Mensen houden ervan om te zien wat je hebt gepost als er de juiste bijschriften en hashtags zijn. Tag iedereen in het bericht, schrijf iets over de video of foto en laat mensen weten wat er in staat. Probeer creatief te zijn met je schrijven en post verstandig om meer aandacht te trekken. Ben je niet op de hoogte van creatief schrijven? Geen problemen!

Voeg gedenkwaardige woorden en tekst toe om ervoor te zorgen dat mensen u onthouden en als u op een natuurlijke manier wordt gedeeld, is de kans groter dat u veel sneller klanten krijgt dan verwacht.

Wees bereikbaar voor mensen

Heb je ooit een Facebook-pagina gezien zonder details van de eigenaar en het bedrijf? Welke impact had het op je geest? Heb je het nog eens gecontroleerd? Natuurlijk niet!

Hetzelfde gebeurt wanneer uw pagina niet over de juiste informatie beschikt. Omdat mensen niet kunnen vinden wie je bent, wat je doet en waar je je bevindt, zetten ze je pagina uit. Wees altijd bereikbaar en reageer binnen de kortst mogelijke tijd terug naar de mensen. Houd je messenger altijd open zodat als iemand je probeert te bereiken, het gesprek snel en snel is.

Ik heb persoonlijk veel pagina's bezocht waar ik de eigenaar van de pagina een bericht heb gestuurd om te vragen naar hun diensten en dagenlang geen antwoord kreeg. Als u niet wilt dat dit bij uw klanten gebeurt, bied hen dan een betrouwbaar en vlot communicatieproces aan. Bereid een warm en welkom bericht voor de nieuwe gebruikers en stuur ze een link naar uw werk of website om hun vertrouwen te winnen.

Dus wanneer ga je deze Facebook-tips gebruiken om je fotografiebedrijf een boost te geven? Laat het me weten in het commentaargedeelte als je nog iets te delen hebt!

gerelateerde berichten