Zoeken

Enige informatie over resolutie en kleurmodus in Photoshop

Photoshop bestaat uit vele elementen waardoor het wondersoftware is. Het helpt je om een ​​volledig beeld te krijgen en het ziet er verbazingwekkend fantastisch uit. In het hoofdstuk van vandaag wil ik het hebben over twee van de belangrijkste functies van Photoshop die er enorm toe bijdragen dat het nuttig is voor de gebruikers. Deze twee elementen zijn de resolutie en de kleurmodus. Laten we beide aspecten een voor een bekijken en proberen de betekenis ervan in Photoshop te bepalen.

Wat is resolutie?

In technische termen is resolutie de helderheid van het beeld gemeten in pixels en gedetailleerd in bitmap. Als de pixels per inch groter zijn, zal de beeldhelderheid groter zijn en naarmate de pixels steeds kleiner worden, zal de foto er wazig uitzien. De hoge resolutie foto's zien er beter uit. Resolutie is even belangrijk als de juiste grootte van de pagina. Wanneer u in Photoshop voor het web werkt, is de standaard gebruikte pixelsnelheid 72 pixels per inch. De meeste monitoren geven beelden weer in deze resolutie.
Photoshop-Resolutie-info
Voor commerciële activiteiten zoals het afdrukken van foto's, visitekaartjes, flyers, brochures, enz. of commerciële fotografie, is de aanbevolen resolutie 300 pixels per inch. Dit tarief wordt gebruikt voor alle bovengenoemde taken om scherpere beelden te krijgen.

Color Mode

Voor een overtuigend resultaat is het heel belangrijk om de kleurmodus zorgvuldig te selecteren. Veelgebruikte kleurenmodi zijn RGB en CMYK. Een andere kleurmodusoptie die ook relatief veel wordt gebruikt, is grijswaarden. Er is nog een functie van Lab Color die wordt gebruikt om een ​​afbeelding er zeer professioneel uit te laten zien en voor kleurcorrectie. Enkele van de meest verbazingwekkende correcties kunnen worden gedaan met behulp van de Lab Color-modus. Dergelijke correcties zijn moeilijk uit te voeren in een andere modus die beschikbaar is in de software. Deze modi zijn bedoeld voor professionele Photoshop-gebruikers die goed bekend zijn met Photoshop en de verschillende kleurmodi.
Photoshop-kleurinfo
RGB

Er zijn 3 hoofdkleuren die zich verenigen en de RGB-kleurenmodus creëren. De bijdragende tinten zijn: Rood-Groen-Blauw. Deze modus wordt in principe gebruikt om webontwerpen te maken of voor schermdoeleinden. Deze modus wordt het meest gebruikt voor monitorweergaven. Elke monitor heeft andere kenmerken voor kleurenweergave en een monitor waarop u een afbeelding bekijkt, kan een andere roodtint genereren dan de andere in de lijn.
Photoshop-rgb-info
CMYK

Dan is er CMYK, wat de afkorting is van Cyaan-Magenta-Geel-Zwart. Voor de beste conventionele afdrukken van een afbeelding is dit de kleurmodus die wordt gebruikt. De combinaties van al deze kleuren creëren verbazingwekkende verschillende tinten rood, groen en blauw. De enige hapering die optreedt bij het gebruik van deze modus is dat de afgedrukte afbeeldingen in CMYK er niet precies hetzelfde uitzien als die van de monitorweergave. Als je goed bent met de kleine aanpassing van de gedrukte weergave en monitorweergave van kleuren, dan zou ik zeggen dat CMYK de modus voor jou is.
Photoshop-cmyk-info
Dus hier komen we aan het einde van dit onderwerp van vandaag. Dit is enkele van de basisinformatie over resolutie en kleurmodi in Photoshop.

gerelateerde berichten