Zoeken

Herstel je oude foto's zodat ze er fantastisch uitzien dan ooit

Herstel je oude foto's zodat ze er fantastisch uitzien dan ooit

Herinneringen zijn er om te bewaren en in dit digitale tijdperk is het veel gemakkelijker om die nooit te vergeten momenten vast te leggen. Iedereen heeft wel een doos vol oude foto's die nu vervaagd, gescheurd of bekrast zijn. Na verloop van tijd hebben de papieren foto's de neiging om beschadigd te raken door de buitenomgeving en er is geen optie om ze schoon en veilig te houden. Maar als er een elektronische kopie van deze foto's is, kun je ze zien zoals ze zijn voor de komende jaren.

Dus wat moet er worden gedaan om de oude foto's nieuw te houden? Fotorestauratie is een techniek die wordt gebruikt om de papieren foto's intact te houden door ze om te zetten in de digitale vorm. Elk type beschadigde foto kan worden hersteld met behulp van beeldherstel, waarbij een eenvoudig proces wordt gevolgd, namelijk het scannen van de afbeelding, deze bewerken met bepaalde software voor het bewerken van foto's, de afbeelding opslaan en desgewenst afdrukken.

Maak een back-up van de afbeelding

Zorg ervoor dat u een back-up maakt voordat u de afbeelding gaat bewerken. Het houdt de originele afbeelding veilig voor het geval u ermee knoeit. Soms heb je het gevoel dat je de verkeerde kant op gaat, dus als je een duplicaat daarvan hebt, voorkom je dat je de originele effecten verliest.

Reinheid is belangrijk

De scanner en printer moeten schoon zijn voordat u er een afbeelding in plaatst. Voor reeds beschadigde foto's kunt u het zich niet veroorloven om nog meer stof van de vuile printer of scanner toe te voegen.

Werken met lagen in Photoshop

De meest verbazingwekkende software om fotoherstel uit te voeren is Adobe Photoshop. Met deze software kun je met lagen werken en meerdere effecten of filters in één keer toevoegen. Knip het object uit de achtergrond met het gereedschap Bijsnijden of Pen of het gereedschap voor het verwijderen van achtergronden en pas mooie filters toe om de afbeelding er geweldig uit te laten zien. Lagen zijn handig en stellen u in staat om zonder veel omhaal de nodige wijzigingen aan te brengen.

Gebruik van penselen

Een ander bewerkingshulpmiddel zijn de verschillende penselen die beschikbaar zijn in Photoshop. Stel nu dat je een slecht imago hebt met een patch of kras die niet volledig kan worden verwijderd. Om die ruimte in te vullen, gebruikt u de penselen verstandig en kopieert u de pixels uit het nabijgelegen gebied om de ruimte er goed en natuurlijk uit te laten zien. Clone-tool wordt veel gebruikt om dergelijke fouten op te lossen.

Kleurcorrectie en schoonheid

Om de beelden er mooi en natuurlijk uit te laten zien, is het essentieel om hun witbalans te behouden. Het hulpmiddel voor automatische kleuraanpassing wordt gebruikt om de huidtint te verbeteren of de witbalans van het beeld te behouden.

Conclusie

Nadat het klaar is, kunt u de afbeelding opslaan in het gewenste formaat. Fotorestauratie is een zeer schoon en gemakkelijk concept als het eenmaal wordt begrepen. Met oefening kan men de oude beelden in nieuwe omzetten en de oude herinneringen altijd koesteren, zelfs nadat er honderden jaren zijn verstreken. Het is geheel aan jou of je de herstelde foto's wel of niet wilt afdrukken. Hoop dat je de techniek doorhebt, wanneer ga je dan beginnen?

gerelateerde berichten