Zoeken

Presenteer sieraden als een professional met deze fotografietips

Productfotografie is een genre dat je tijd en geduld nodig heeft om de kunst onder de knie te krijgen. Als het gaat om het presenteren van reflecterende producten zoals horloges, zonnebrillen en metalen voorwerpen, zijn geavanceerde vaardigheden vereist. Met de juiste set vaardigheden en belichtingsinstellingen kun je op prijzenswaardige foto's klikken die iedereen kan zien.

Het is ook niet nodig om veel geld uit te geven, je kunt de sieradenproducten in het comfort van je huis presenteren. Laten we eens kijken naar de tips om sieraden als een pro te presenteren:

Achtergrondverlichting

Om de producten op de online portals te uploaden, is het essentieel om mooie productafbeeldingen te maken. Het is mogelijk door op de verbluffende foto's te klikken of door technieken voor het bewerken van foto's toe te passen, zoals het retoucheren van foto's, uitknippaden, het maken van schaduwen, enz. Maar voordat u verder gaat met deze methoden, zou ik u willen vragen dit gedeelte te lezen. Sieradenproducten zijn het meest kritisch, dus achtergrondverlichting speelt een grote rol wanneer reflecterende items worden gemaakt.

Neem het sieraad dat je wilt uploaden en stel vervolgens een achtergrondverlichtingsfase in. Plaats de lichtbron direct achter het product en wacht tot het licht doorschijnt en zo de belangrijke onderdelen van het product benadrukt. Zodra dit het geval is, kunt u op de foto klikken met een DSLR-camera en als het licht het product niet benadrukt, plaatst u de lichtbron om de natuurlijke rondingen te benadrukken.

camera-instellingen

Het volgende waar u op moet letten, zijn de camera-instellingen, dwz ISO, diafragma en witbalans enz. Behalve de belichtingsinstellingen, moet u ervoor zorgen dat de camera correct is ingesteld om uitstekende resultaten te behalen. Ook al is de belichting in orde, zonder de juiste camera-instellingen kun je geen mooie opnames maken.

Pas de witbalans aan volgens de lichtbron die u gebruikt. Als u bijvoorbeeld een witbord in de achtergrondverlichtingsbron gebruikt, moet u dienovereenkomstig voor de camera-instellingen gaan. Schakel de flitsinstelling in en kies een bepaald deel van het onderwerp om op scherp te stellen. Maar als je het niet zeker weet, ga dan voor automatische witbalans.

Bewerk de afbeelding in Postproductie

Als je klaar bent met de shoot, is het tijd om te kijken of de afbeeldingen er goed uitzien of niet. Zoom in op de afbeelding en controleer de gebreken of slechte reflecties die het hele uiterlijk van het sieraad kunnen verpesten. Zoek naar vlekken, vegen die de foto's in de weg zitten en probeer ze in de postproductiefase te verwijderen.

Soms zien de achtergronden er afgeleid uit, dus in dat geval moet u een foto-uitsnede of achtergrondverwijderingstechniek overwegen om er vanaf te komen. Afgezien daarvan is het belangrijk om onvolkomenheden weg te werken en de kleuren en toon van de afbeeldingen aan te passen om ze er perfect uit te laten zien. Haal het product uit de gekleurde achtergrond (als je het product er per ongeluk tegenaan hebt geklikt) en plaats het op een nieuwe witte achtergrond om consistentie te garanderen.

Heb je nog andere tips? Laat het me weten in het commentaargedeelte!

gerelateerde berichten