Zoeken

Nabewerking van Clangers die moeten worden vermeden

Fotografie is meer een kunst. Niet iedereen kan een camera pakken en professionele fotografen worden. In dit vak neemt het bewerken van de foto's een cruciale plaats in. Wanneer je begint met fotograferen, laat je de camera al het werk voor je doen, zoals het kiezen van kleuren en contrast. Maar als je diep van binnen begint te blijven hangen, begin je de leiding over alles te nemen en blijft er weinig over voor de camera om te doen. De beelden die je vervolgens maakt heten RAW-beelden en onbewerkte beelden, de beelden die later moeten worden bewerkt om ze om te zetten in het eindproduct.

RAW-beelden zien er voor de kijker meestal grijs en saai uit. Het is alleen omdat je nu de camera niet voor je laat beslissen en je de vaardigheden hebt geleerd waarmee je meer vonk kunt toevoegen aan een saaie foto. Maar de neofieten maken meestal weinig fouten die hun werk vaak in een blunder veranderen. Daarom presenteren we u clichés die tijdens het bewerken moeten worden vermeden-

Schaduwen te veel lichter maken– Bewerken is als een verslaving voor de fotografen, omdat het hen in staat stelt te experimenteren met nieuwere effecten en iets unieks te creëren. Maar hier maken ze meestal een fout. Laat uw camera altijd de beste belichting krijgen. Het natuurlijke komt altijd beter uit dan door de computer gemaakte effecten. Soms wilt u de schaduwschuifregelaar gebruiken om de schaduwen lichter te maken en meer details in de donkere afbeeldingen te brengen. Maar tijdens het proces overdrijven de meeste fotografen het. Dit is waar je uiterst voorzichtig moet zijn en je afbeelding er zo natuurlijk mogelijk uit moet laten zien.

Oververzadiging- Alles wat te veel wordt gedaan, zal een ramp voor je fotografie veroorzaken. Professionals maken uiteindelijk onnatuurlijke afbeeldingen door oververzadiging. Een kleine hobbel in verzadiging zorgt voor een enorm verschil in de afbeelding en is heel uitnodigend voor de editors. Maar dan wordt het moeilijk om generiek te scheiden van overdoen. Voordat u deze enorme beslissingen neemt, is het het beste om uw afbeelding goed te bekijken en te zien wat voor soort verzadiging het nodig heeft.

Oververscherping- Meestal proberen we een afbeelding te corrigeren door meer verscherpingseffect toe te passen. Maar een ding dat in gedachten moet worden gehouden, is dat onscherpte nooit kan worden verholpen door een verscherpingseffect toe te passen. Dit effect helpt zeker om het beeld extra scherp te maken en het realistischer te maken. Elk effect, of het nu verzadiging of scherpte is, moet in de juiste verhouding worden toegevoegd. Overweeg om lokaal scherpte toe te voegen en niet wereldwijd, vooral als de scènegebieden opzettelijk onscherp zijn.

Bedenk dat de lucht er beter uitziet als deze glad is en je daar geen verscherpingseffect hoeft toe te voegen. Verscherpen zal alleen maar de ruis verhogen en het zal ook de detaillering van je afbeelding belemmeren.

Of het nu een effect is, je moet heel voorzichtig zijn voordat je het toevoegt. "Te veel van alles is slecht", je hebt vast wel eens van de uitdrukking gehoord. Wel, bij het bewerken moet je deze zin ook in gedachten houden.

gerelateerde berichten