Zoeken

Photoshop-retouchering voor productafbeeldingen

Fotografen klikken op een foto in onbewerkt formaat dat groot is. Wanneer we afbeeldingen op internet delen of naar iemand sturen via e-mail, is het beter om ze kleiner te maken. Voor professionele doeleinden, zoals online marketing en e-commerce, moet het formaat van afbeeldingen worden aangepast om aan bepaalde normen en vereisten te voldoen. Afbeeldingen kunnen eenvoudig worden vergroot of verkleind in Photoshop.

Belang van Photoshop-technieken

Wanneer u de grootte van een afbeelding in Photoshop wijzigt, verandert ook de resolutie. Wanneer u de pixels in een afbeelding verkleint, leidt dit tot een vermindering van de kwaliteit van de afbeelding. Daarom moeten merken en marketeers de hulp inroepen van deskundige beeldbewerkers die het formaat van de afbeeldingen kunnen wijzigen zonder de beeldkwaliteit van de foto in gevaar te brengen. Ze verbeteren het beeld verder door verschillende technieken, zoals uitknippad, retoucheren, beeldmaskering, enzovoort. De juiste achtergrond van een afbeelding is essentieel voor de presentatie. Adobe Photoshop-technieken zoals afbeeldingsmaskering en uitknippad worden gebruikt voor het verwijderen van de achtergrond. Het beeld wordt bijgesneden en tegen een betere achtergrond geplaatst voor optimale focus en helderheid.

Stappen voor het vergroten of verkleinen van afbeeldingen in Photoshop:

 1. Klik op afbeelding- afbeeldingsgrootte.
 2. Het dialoogvenster afbeeldingsgrootte wordt geopend. De hoogte en breedte van de afbeelding worden gegeven.
 3. Zorg ervoor dat Resample afbeeldingsgrootte is geselecteerd. Als u het aantal pixels wijzigt, verandert het fotoformaat.
 4. Typ een maat voor de gewenste afmeting.
 5. Verklein de afbeelding met het bepaalde percentage dat u wilt.
 6. Klik op het selectievakje Beperking verhoudingen. Zie alle afmetingen zijn dienovereenkomstig gewijzigd.
 7. Als u wilt, kunt u op Annuleren en opnieuw instellen klikken als u de instellingen naar de oorspronkelijke grootte wilt herstellen.
 8. Klik op OK om het formaat van de afbeelding te wijzigen.

Enkele handige tips:

 • Zorg er bij het overzetten van foto's via e-mail voor dat ze zijn gecomprimeerd voor maximale bescherming.
 • Volg de richtlijnen van gezaghebbende e-commerceportals zoals eBay en Amazon voor uw productfoto's. Meet altijd de afbeeldingen die u op internet wilt uploaden, om er zeker van te zijn dat ze aan de richtlijnen voldoen.
 • Zodra het formaat van de afbeelding is gewijzigd, kunt u andere bewerkingstechnieken toepassen, zoals beeldmanipulatie en kleurretouchering om de afbeelding er nog aantrekkelijker uit te laten zien.
 • Door het formaat van afbeeldingen te wijzigen, moet u mogelijk de schaduw van de afbeelding wijzigen. U kunt de techniek van slagschaduw gebruiken om nieuwe schaduwen van de juiste grootte toe te voegen aan de afbeelding waarvan het formaat is gewijzigd.
 • Pas de plaatsing van het product in de afbeelding zo aan dat het gemakkelijk de aandacht van de koper trekt en elke detaillering van het product specifiek en duidelijk is.
 • Gebruik effecten, filters en maskeringsopties die door Photoshop worden aangeboden om het extra aantrekkelijk element aan uw afbeelding toe te voegen.

Wrap-up

De e-commerce-industrie heeft een revolutie teweeggebracht in het concept van beeldbewerking en heeft bekwame beeldbewerkers en ontwerpers op de voorgrond geplaatst. Van marketeers tot populaire beroemdheden over de hele wereld, iedereen is op zoek naar experts op het gebied van retoucheren en bewerken. De juiste resolutie van uw afbeelding is essentieel bij het uploaden van afbeeldingen op internet. Verklein ze zorgvuldig zodat ze hun kwaliteit behouden en voldoen aan de gespecificeerde normen.

gerelateerde berichten