Zoeken

Photoshop-opacity-snelkoppelingen - Alles wat u moet weten

Dekking is een belangrijke functie in Adobe Photoshop. Veel bewerkingen kunnen eenvoudig worden gedaan door eenvoudig de dekking van de afbeelding te wijzigen. Dit is dus zeker dat dekking van groot belang is voor foto-editors.

Er zijn 6 sneltoetsen voor dekking die uw werk supereenvoudig kunnen maken. Het helpt ook bij het versnellen van de workflow. Als u iemand bent die op weg is naar het uitoefenen van een beroep als foto-editor of webdesigner, zijn deze snelkoppelingen iets dat u niet mag missen.

Snelkoppeling 1– Hiervoor moet je klikken om de schuifregelaar naar beneden te laten vallen en vervolgens wordt deze heen en weer bewogen. Bij elke beweging wordt de dekkingswaarde met één procent tegelijk verhoogd of verlaagd. De vervolgkeuzepijl moet opnieuw worden geklikt om de schuifregelaar uit te schakelen.

Snelkoppeling 2– Hierin moet u eerst op de waarde Dekking klikken en op de toetsen omhoog/omlaag van het trefwoord klikken. Deze snelkoppeling wordt door talloze ontwerpers gebruikt, omdat het een ideale manier is om het verschil op het scherm te zien met een kleine wijziging in de dekking.

Snelkoppeling 3– Deze techniek staat bekend als Nudge Faster. Als je één voor één duwt, kan het omslachtig zijn, tenzij er geen kleine aanpassing nodig is. In het geval dat u het proces wilt versnellen, houdt u gewoon de shift-toets ingedrukt terwijl u duwt. Met 10 stappen per keer omhoog en omlaag kan de dekkingswaarde worden ingesteld.

Snelkoppeling 4- Door simpelweg een numerieke waarde aan de dekking te geven, verandert ook de scène op het scherm. Bij deze methode hoef je alleen maar een enkel getal in te typen, zoals een 1 of 8. Als je 1 typt, gaat de dekking automatisch naar 10%. Op dezelfde manier, als u 8 typt, gaat de dekking naar 80%.

Snelkoppeling 5– Net als de snelkoppeling hierboven, dwz het typen van één cijfer kan helpen bij het handmatig wijzigen van de dekking, identiek; je kunt het ook met 2 cijfers wijzigen. Hiervoor moet je snel achter elkaar 2 cijfers typen en de computer kiest meteen de dekkingswaarde.

Snelkoppeling 6– Photoshop werkt het beste met behulp van een muis. Als u een muis gebruikt, zal de scrubby-schuifregelaar u goed van pas komen. In dit geval hoeft u niet op het tabblad "Dekking" te klikken. Het enige wat u hoeft te doen is uw muis erop te nemen en heen en weer te schrobben. Met de beweging van uw vinger zal de dekking toenemen of afnemen.

De waarde van dekking is extreem springerig. Met een simpele beweging gaat de waarde te hoog of te laag. Mensen worden er meestal gek van, vooral als je nog heel veel werk moet afmaken. Dus om dit op te lossen, kunt u de "Alt" -toets gebruiken tijdens het schrobben voor de beste controle over de waarden.

Evenzo, om het proces te versnellen, kunt u de shift-toets gebruiken tijdens het schrobben. Het verhoogt de dekkingswaarde met stappen van 10%. Zo kunt u direct aan uw bewerkingsprojecten werken.

gerelateerde berichten