Zoeken

Als fotograaf zijn dit de vaardigheden die je moet hebben

Voordat u begint met wijzigen, moet u ervoor zorgen dat u een fatsoenlijk fotowerkproces hebt. Dit houdt in dat je primeurs op een andere plaats spaart om te voorkomen dat je de eerste foto beschadigt of vernietigt. Raak ook vertrouwd met de UNDO-mogelijkheden van uw programma - meestal is de Ctrl-Z-toets een alternatieve route om de laatste afbeeldingswijziging te herstellen.

gewas– Met dit apparaat kunt u een deel van de afbeelding verwijderen. Voor het grootste deel vorm je een rechthoek rond de zone die je moet behouden en de rest wordt verdreven. Het gebied binnen de rechthoek verandert in je nieuwe foto. Geïdentificeerd met dit instrument is de turn en rectificeer apparaten. Met Pivot kun je het beeld draaien en Rechttrekken doet een vergelijkbare opdracht, waardoor je een skylinelijn of referentiepunt kunt bepalen. Ik schrijf voor om eerst te draaien en daarna te trimmen nadat je de best mogelijke introductie hebt gehad.

Helderheid en contrast- Dit apparaat geeft je de kans om de verbinding tussen licht en donker te vergroten of te verkleinen (differentiatie), en de algemene glans van het beeld te vergroten of te verkleinen. Mixen van glans en verschillende instellingen kunnen een extreem emotioneel effect op uw foto hebben, inclusief extra "punch" of verzachting van het visuele effect. Het kan ook accentuering toevoegen aan schemering en andere pittoreske foto's. In het geval dat uw foto vlak of saai lijkt, is dit een fatsoenlijk apparaat om te proberen.

Verzadiging– Dit instrument wordt gebruikt om de schaduw van een afbeelding uit te breiden. Gebruikt voor overvloed, kan het resultaat worden gesimuleerd en kunnen huidtinten er onnatuurlijk uitzien. Hoe het ook zij, voor bloemen- en openluchtfoto's kan dit instrument worden gebruikt om het schaduweffect van een foto te zoeten.

resize– Dit apparaat wordt gebruikt om de grootte en het aantal pixels, of afbeeldingsdabs, in een afbeeldingsdocument te wijzigen. Wanneer u bijvoorbeeld iets naar een site verzendt, moet u mogelijk de afbeeldingsmaat verlagen zodat het niet te lang duurt om te stapelen. Wanneer u een afbeelding verzendt die op een aanzienlijk formaat moet worden afgedrukt, moet u deze mogelijk groter maken. Veel projecten zullen proberen de ontbrekende spaties in te vullen in het geval dat u probeert een afbeelding groter of kleiner te maken dan de unieke pixelafmetingen. Dit programma, dat invoeging wordt genoemd, kan gemengde resultaten opleveren als u probeert om de afbeeldingen te ver na de unieke afmetingen te schatten. Geconsolideerd met Bijsnijden, is dit een fatsoenlijke benadering om een ​​afbeelding te bekijken en in te stellen die in een bepaalde papiermaat moet worden afgedrukt.

Kleur aanpassen- Met dit apparaat kunt u de schaduwtemperatuur van de afbeelding wijzigen. In het geval dat de witaanpassing van uw camera niet was afgestemd op de schaduwtemperatuur van de overweldigende lichtbron, kan de daaropvolgende foto een ongewenst schaduwzweem hebben. Met behulp van dit instrument kiest u ofwel een onbevooroordeelde bepaling van de schaduw (wit of donker) in de foto of laat u het apparaat de schaduwvereffening aanpassen, of u wijzigt een paar instellingen of schuifregelaars om de foto "warmer" of "koeler" te maken. Het is ideaal om de spijker op de kop in de camera te slaan, maar dit apparaat kan helpen bij het beschermen van foto's die over het algemeen onverstandige schaduwen hebben.

gerelateerde berichten