Zoeken

Wat is fotomaskering in Adobe Photoshop?

Adobe Photoshop heeft inderdaad een revolutie teweeggebracht in de ontwerpwereld. Er zijn bepaalde technieken in Photoshop die voor elke Photoshop-liefhebber of expert bindend zijn om te leren. Photo Masking is zo'n onbetwistbare techniek die veel wordt beoefend. Hiermee kan een ontwerper de vereiste afbeeldingen uit een gedetailleerd kunstwerk knippen, zoals het verwijderen van een onderwerp van de achtergrond. Welnu, maskeren speelt een veel grotere rol in Photoshop dan een niet-designergebruiker ooit zou kunnen begrijpen.

Hier zijn enkele dingen die u moet weten over fotomaskering in Photoshop-

Gradiëntmasker voor zachte overgang-

Zachte overgangen kunnen worden gemaakt met behulp van Gradient Tools. Deze overgangen worden gemaakt tussen uw gemaskeerde lagen en de lagen eronder. Verloopmaskers kunnen eenvoudig worden bijgewerkt met behulp van het gereedschap Verloop. Het is een eenvoudig proces.

Knipmasker met tekst-

Knipmasker in Photoshop is ideaal om de inhoud van een laag te gebruiken als masker voor een andere laag. U kunt hiervan het beste profiteren wanneer u een afbeelding binnen de tekst op het scherm wilt weergeven. Het is echter vrij eenvoudig, want je hoeft alleen maar een tekstlaag te maken en een afbeelding in een andere laag te nemen en deze bovenaan de inhoud te plaatsen. Hierna moet u de Alt-knop ingedrukt houden en tussen de twee lagen in het lagenpaneel klikken. Zelfs nadat u het uitknipmasker hebt gemaakt, kunt u de tekst bewerken of de positie van de afbeelding wijzigen waar u maar wilt. Dit zal de link tussen de maskerelementen niet verbreken.

Snel masker-

Quick Mask kan ook worden aangeduid als de startfase van het maken van een masker. U kunt het inschakelen door op de "Q"-knop op het toetsenbord te drukken. Binnen het snelmasker kan het penseel of het verloopgereedschap worden gebruikt om een ​​selectie te maken. De geselecteerde gebieden worden weergegeven met hun oorspronkelijke kleuren. Aan de andere kant zullen de niet-geselecteerde gebieden verschijnen met 50% rode overlay erop. Nadat u de gewenste selectie hebt gemaakt, kunt u nogmaals op de knop "Q" drukken. Uw selectie is helemaal klaar om te worden omgezet in een pixelmasker dat op elke gewenste laag kan worden toegepast.

Meerdere maskers-

Welnu, het is mogelijk om het pixel- en vectormasker op dezelfde laag te hebben. Maar de vraag is: wanneer is het nuttig? Soms moet je de objecten met ingewikkelde randen selecteren en tegelijkertijd de randen op andere delen schoonmaken en scherpen. Dit zijn de situaties waarin meerdere maskers perfect werken. Vectormaskers zijn ideaal voor scherpe en zuivere randen, terwijl Pixelmaskers het meest geschikt zijn voor fijne en gecompliceerde details.

 

 

gerelateerde berichten