Zoeken

Hoe fotobewerking en fotografie aan elkaar gerelateerd zijn?

De trending digitale media hebben fotografie en fotobewerking dichter bij elkaar gebracht. Professionele fotografen maken op grote schaal gebruik van fotobewerking om hun foto's te verbeteren en ze naar een geheel nieuw niveau te tillen. Elke fotograaf moet de foto's retoucheren voordat ze worden toegevoegd aan hun portfolio, online portals of sociale media. Om het werk te promoten, is het essentieel om je creatieve en beste kant aan de wereld te laten zien om hun vertrouwen te winnen.

Er zijn veel fotobewerkingstechnieken die de foto's voor een groot deel kunnen opfrissen. Of het nu gaat om het verwijderen van donkere vlekken, vlekken, vlekken, stofdeeltjes, krassen of iets anders dat het uiterlijk van de foto verpest, fotobewerking doet wonderen. Ik zou graag willen dat je de belangrijkste en integrale technieken leest die vaak worden gebruikt om de foto's te verbeteren.

Afknippen

Om de ongewenste objecten rond het onderwerp te verwijderen, wordt bijsnijden gebruikt. Het houdt ook de beeldkwaliteit intact en geeft je volledige controle over wat je wilt behouden of verwijderen. Voordat u gaat bijsnijden, zou het geweldig zijn als u de afbeelding naar de juiste maat zou verkleinen, zodat de bijsnijdtool perfect werkt.

Kleurbalans

Een ander belangrijk kenmerk is de tool voor kleurbalans. Om de afbeeldingen er professioneel uit te laten zien, moeten ze een perfecte kleurbalans hebben. Allemaal dankzij de dure professionele camera's die de beelden er prachtig uit laten zien. Maar toch, sommige foto's hebben een opfrisbeurt nodig om hun echte glamour uit te stralen. De omgeving en de sfeer dragen veel bij aan het maken van mooie afbeeldingen, dus als je op de afbeeldingen klikt, zorg er dan voor dat beide elementen er subtiel uitzien. De kleur en helderheid van de foto moeten goed passen bij de achtergrond. Als het onderwerp bijvoorbeeld een pastelkleur heeft, moet de achtergrond ook niet te levendig zijn.

Het formaat

Alvorens de afbeeldingen op de portal te uploaden, is het formaat wijzigen van groot belang. Als u wilt dat uw portaal er vanuit elke hoek goed uitziet, is formaat wijzigen een must. Het hebben van afbeeldingen van verschillende formaten op de website duwt de klanten weg omdat het moeilijk wordt om de site te verkennen. Als de afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd voor de grootte, vertraagt ​​​​de laadsnelheid van de site en verhoogt zo het bouncepercentage. Mensen zullen de site verlaten zonder zelfs maar te kijken wat er in de winkel ligt. 450 px is de standaardgrootte van de webafbeeldingen, dus pas ze goed aan voordat je ze op de site plaatst. Anders dan dat, is het afbeeldingsformaat noodzakelijk, dwz JPG en PNG werken het beste.

Retoucheren

Nog een andere belangrijke fotobewerkingsservice is retoucheren. Voor elke foto is retoucheren essentieel om het er professioneel uit te laten zien. Tijdens het klikken op een foto is het heel natuurlijk dat er op sommige onvolkomenheden wordt geklikt, dus het retoucheren van foto's lost die gebreken op. In de close zoom-modus ziet u echter veel vervelende dingen die vervolgens worden verwijderd met de functie voor het retoucheren van foto's. Laat de afbeelding er levendiger uitzien met een effectief gebruik van fotoretouchering.

Effecten en filters

 

 

Ten slotte wil ik de filters en effecten behandelen die aan de foto zijn toegevoegd om de gebreken op te lossen die niet worden verholpen door te retoucheren. Hoewel er veel software is om voor de effecten en filters te zorgen, heeft Photoshop een geweldige set van beide. Er zijn zowel aangepaste als handmatige effecten om op de afbeeldingen toe te passen, maar als je een beginner bent, probeer dan de aangepaste / vooraf gemaakte effecten. Het maakt de afbeeldingen aantrekkelijk en de moeite waard en intensiveert ook de achtergrond.

Met de toevoeging van effecten en filters ontstaan ​​er betere beelden. Ook wordt de beeldkwaliteit verbeterd met bepaalde effecten vanwege hun uitmuntendheid.

Voordat je aan de afbeeldingen gaat werken, lees dit artikel goed met open ogen en begrijp een goede kennis van fotobewerking. Rock de resultaten!

 

gerelateerde berichten