Zoeken

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen: Laten we enkele veelvoorkomende fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen bespreken. Het valt niet te ontkennen dat beeldbewerkingssoftware ons de mogelijkheid heeft gegeven om wijzigingen in de afbeeldingen aan te brengen met zeer functionele en eenvoudige benaderingen. Met een paar klikken kunt u het volledige uiterlijk van een afbeelding transformeren. U kunt moeiteloos objecten verwijderen, objecten toevoegen, kleuren toevoegen, belichting corrigeren en nog veel meer. Alles is mogelijk met behulp van beeldbewerkingssoftware. Maar zoals we weten, als kracht je in staat kan stellen een taak uit te voeren, dan is er ook een enorme kans op grote fouten. Om elke vorm van blunder te voorkomen, moet u de software beheersen die u bewerkingsservices biedt.

5 fouten bij het bewerken van foto's die elke fotograaf wel eens maakt:

1. Oververzadiging van kleuren: om een ​​realistisch uiterlijk te geven en een foto er levend uit te laten zien, gebruikt u de kleurverzadigingsfunctie in de meeste foto bewerken software. Dit is waar je in de val loopt, omdat je soms de taak overdrijft en je je niet realiseert dat je het object er nepper dan ooit uit hebt laten zien.

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen

Om overdrijving te voorkomen, moet u verschillende wijzigingen aanbrengen en de afbeelding met verschillende looks bekijken. Wat een meer echte en originele uitstraling geeft, bewaar het en laat de tweede weg.

2. Onvolwassen gebruik van filters: Filters geven je de autoriteit om een ​​revolutie teweeg te brengen in elke afbeelding in Photoshop of andere beeldbewerkingssoftware. Het is essentieel om een ​​sterke grip en erkenning van het gebruik van deze functies te hebben. Alle software biedt u een schotel met goede filters en ze kunnen allemaal een afbeelding volledig transformeren. Je hoeft niet elk filter voor elke afbeelding te gebruiken. Een ervaren fotograaf zal zich bewust zijn van de filters die essentieel zijn voor een bepaald beeld. U moet voorzichtig zijn bij het toepassen van filtereffecten.

3. Vermijd schaakbordkleuren: Het is een mythe dat elk beeld er geweldig uit kan zien in zwart-wit. Het hangt sterk af van het gebruik van een afbeelding en wat voor soort effecten het gedrag van het object zullen verbeteren.

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen

Zelfs als u deze functie in al uw afbeeldingen wilt toepassen, moet u niveauregelingen leren.

4. Oververzadigde monochrome toning: Mensen die Photoshop hebben geleerd, weten heel goed dat er veel manieren zijn om zwart-wittinten aan afbeeldingen toe te voegen. De enige fout hier is dat fotografen hardhandig worden met het gebruik van kleuren. Het wordt aanbevolen om de kleurverzadiging laag te houden en ondanks de eigenschap van full-on kleur; je moet gaan voor de lichte tint.

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen

5. Dire Masking Selectie: Als je de afbeelding erg onaantrekkelijk vindt vanwege de halo's en onbetrouwbare randen, kun je meteen tot de conclusie komen dat deze is bewerkt door een onvolwassen ontwerper.

Fouten bij het bewerken van foto's voor fotografen

Het wordt nog moeilijker om de techniek van maskeren haarachtige details. Het wordt altijd aangeraden om randverfijning of maskercontrole te verfijnen. Ten slotte levert het verbluffende beelden op met nauwkeurigere en scherpere details.

gerelateerde berichten