Zoeken

Probeer deze dingen nooit met je dure camera

"Vergissen is menselijk" is een veelvoorkomend en praktisch gezegde. We maken allemaal dagelijks kleine of grote fouten. Als fotograaf moet je extra bewust zijn van je camera, uitrusting, gereedschap en andere zaken. Het is uw plicht om voor uw ongelooflijk dure camera te zorgen en dus moet u deze dingen niet achterlaten.

Vandaag ben ik hier om een ​​paar dingen te schetsen die u met uw camera moet vermijden, anders kan dit tot problematische situaties leiden. Uitchecken:

Laat uw camera-uitrusting nooit in uw voertuig achter

Laat de versnellingen nooit in de auto achter, omdat ze door iemand kunnen worden gestolen of beschadigd. Wilt u dat iemand uw auto kapot maakt en de versnellingen eruit haalt? Zo niet, laat de tandwielen dan niet zitten. Ook kunnen de tandwielen al dan niet worden gestolen, maar kunnen ze te koud of te heet worden. Omdat de cameragereedschappen en -apparatuur te gevoelig en te delicaat zijn, is het essentieel om ze in de vereiste omgeving te bewaren.

Om ervoor te zorgen dat de cameralens niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen, is het van groot belang deze niet in de auto achter te laten. De beeldsensor is uiterst delicaat en kan beschadigd raken als er hitte op komt, dus zorg ervoor. Zou je ooit willen dat je camera kapot gaat?

Laat het niet in de automatische modus staan

De automatische modus is een leuke functie in de camera's, maar alleen als je een beginner bent. Zodra je controle begint te krijgen over wat je fotografeert, is het de hoogste tijd dat je overschakelt naar andere modi en effecten enz. Om verder te gaan, probeer de diafragmaprioriteitmodus of sluiterprioriteitmodus te gebruiken, aangezien dit de semi-automatische modi zijn. De camera helpt bij het maken van foto's met deze modi, maar niet volledig, je kunt je eigen creativiteit gebruiken.

Het leren van de camerabediening is geen raketwetenschap, maar vereist natuurlijk uw aandacht en inspanningen. Met diafragma en sluitermodus kun je de ISO-instelling kiezen waarin je de lichtgevoeligheid van de camerasensor kunt regelen. Vervolgens hebben we een programmamodus waarmee de camera zelf een diafragma en sluitertijd selecteert terwijl u ISO kiest. Het laat dus duidelijk zien dat je de camera gedeeltelijk kunt bedienen en de rest erop kunt laten staan ​​om uitstekende opnamen te maken.

Vermijd fotograferen met één hand

Als je met één hand fotografeert, is het alsof je de hele opname verpest, omdat de hand kan trillen, waardoor de foto's wazig worden. Zonder stabiliteit trilt de camera terwijl je lichaam onbewust kleine bewegingen maakt, wat resulteert in wankele beelden. Het is niet zo dat met één hand de camera trilt, maar ook met twee handen kun je trillende beelden krijgen. Waarom? Omdat het lichaam beweegt en terwijl de ontspanknop wordt ingedrukt, schudt die beweging de camera. Dus om jezelf de kans te geven adembenemende foto's te maken, moet je een statief bij je hebben, want je zou de kans kunnen krijgen om die schilderachtige bergen of enorme oceanen in het midden van je reis te klikken.

Vermijd frequent aan/uit

Als u uw camera in- en uitschakelt, gaat de batterij nog meer leeg dan verwacht. Ja, je hoort het goed! Laat het uit zichzelf slapen om de batterij te sparen, zodat het LCD-scherm, de sensorreiniger en andere versnellingen op natuurlijke wijze gaan slapen. Of anders zuigt deze elektronica de batterij op, waardoor de levensduur van de camera wordt verkort.

Als je de camera niet snel nodig hebt, laat hem dan slapen en als het nodig is, maak hem dan op een natuurlijke manier wakker. Stel de timer in om te bepalen hoe lang de camera aan blijft, zoals u dat doet voor uw televisies, airconditioners enz.

Dit zijn dus enkele tips om de camera lang aan de gang te houden. Vermijd al deze dingen om de levensduur van de camera te verlengen. Fijne dag!

gerelateerde berichten