Creëer verbluffende achtergrondvervaging met iPhone 7 plus portretmodus

iPhone is een uitstekende gadget die tegenwoordig door veel mensen wordt gebruikt. Om geweldig uitziende portretfoto's te maken, is iPhone 7 plus portretmodus een geweldig hulpmiddel. Hiermee kunt u een ondiepe DOF maken die helpt bij het bieden van een verbluffende onscherpe achtergrond. Ik ga hier vermelden hoe u deze fantastische portretmodus kunt gebruiken die u zeer professioneel ogende foto's zal geven. Ben je klaar om mooie en prachtige afbeeldingen te maken met achtergrondvervaging?

Introductie

Om een ​​ondiepe DOF in de foto's te creëren, heeft iPhone 7 plus een uitzonderlijk ontworpen portretopnamemodus. Ik hoop dat je op de hoogte bent van de geringe scherptediepte, maar zo niet, laat het me weten. Het is een methode die de achtergrond vervaagt terwijl alleen het deel van de afbeelding scherp blijft. In iPhone 7 plus is een speciaal type diepte-effecttool ingebouwd dat de prachtige portretten naar voren brengt.

Als je wilt dat het onderwerp er scherp en helder uitziet, focus dan op het vervagen van de achtergrond. Dit effect wordt meestal BOKEH-effect genoemd.

Is Shallow DOF eigenlijk vereist?

Ja natuurlijk! Professionele fotografen maken gebruik van de geringe scherptediepte om diepte aan hun foto's toe te voegen. De reden is dat wanneer iemand een duidelijke focus op het hoofdonderwerp wil houden, de achtergrond wazig is om de ogen alleen naar het onderwerp te brengen. Vaak heb je gezien dat de achtergronden de hele aandacht wegnemen vanwege de rommel of buitengewoon mooie omgeving. Het is dus essentieel om een ​​zachte en dromerige achtergrond tegen het onderwerp te creëren.

Omdat de voorgrond een integraal onderdeel van een afbeelding is, is een kleine scherptediepte in portretmodus erg belangrijk. Wanneer het belangrijk is om het onderwerp te benadrukken, komt een ondiepe DOF in de scène, maar wanneer de nadruk ligt op het bepalen van zowel de voorgrond als de achtergrond, is deze techniek geen goed idee.

Hoe iPhone werkt in Achtergrondvervaging

In de portretmodus van iPhone 7 plus heb je de controle over wat scherp moet zijn en wat niet. Het werkt bijna als de DSLR en biedt grip op het ondiepe scherptediepte-element. Afbeeldingen met afleidende achtergronden zien er goed uit als de achtergrond een beetje wazig is om alleen het onderwerp te bekijken.

Wilt u de portretmodus gebruiken?

Je hebt nu genoeg redenen om de portretmodus op je iPhone 7 plus te gebruiken, dus laten we eens kijken hoe. Open gewoon de camera-app en veeg door de opnamemodi. Blijf vegen totdat je het portret in de kleur geel ziet gemarkeerd. Door over te schakelen naar de portretmodus wordt alles groter door de activering van 2x telelens.

Om onberispelijke en uitstekende portretten te krijgen, is de telelens een goede keuze. Als u nu begint met het klikken op de foto's, ziet u enkele instructies op het scherm, zoals meer licht nodig of verder weg gaan enz. Het zal u helpen een mooie opname te maken die u anders misschien zou missen. Als je vervolgens alles op zijn plaats hebt, dat wil zeggen op de juiste afstand van je onderwerp, wordt DEPTH EFFECT geel gemarkeerd. Het is om u te laten weten dat u nu opnamen maakt in de modus voor geringe scherptediepte. Klik op de opnameknop om de opname te maken.

Als u opnamen maakt in portretmodus met diepte-effect, slaat u 2 exemplaren van dezelfde afbeelding op, één met een onscherpe achtergrond en een andere natuurlijk. Je kunt duidelijk het verschil zien in de wazige foto en hoe prachtig het eruit ziet met een kleine scherptediepte.

Conclusie

iPhone is een geweldige gadget met veel geweldige functies. Misschien weet je alles wel of niet! Om geweldige landschappen, portretten, architectuur en elk type opnamen te maken, is het een perfect apparaat. Mensen die van onscherpe achtergronden houden, kunnen de portretmodus van iPhone 7 plus effectief gebruiken om hun afbeeldingen een aantrekkelijk uiterlijk te geven. Voorheen was deze functie een USP van een DSLR-camera, maar waarom zou u deze nu, wanneer de iPhone wordt aangeboden, niet gebruiken?

Voor een mooie achtergrondonscherpte, ga je gang met de portretmodus!

Bonus Tip: Als je echt lovenswaardige resultaten wilt behalen, kies dan een achtergrond met wat details. Een effen achtergrond doet geen recht aan het geringe scherptediepte-effect, hoe professioneel er ook op een afbeelding wordt geklikt.

gerelateerde berichten