Zoeken

Lightroom-upgrade: 5 redenen die u zullen helpen bij het nemen van beslissingen

Voor een professionele foto-activist zijn er miljoenen dingen die aanzienlijk zijn in hun vak. Die belangrijke dingen zijn onder meer de camera die ze gebruiken, de lens die nodig is voor verschillende soorten fotografie en het belangrijkste: de software voor postproductie.

Lightroom-tips

Elke dag wordt er een nieuwer DSLR-model aangekondigd en fotografen hebben tegenwoordig spectaculaire opties om te gebruiken. Op dezelfde manier zijn er verschillende soorten bewerkingssoftware beschikbaar. De meest gebruikte software is Lightroom. Net als elke andere software heeft deze ook verschillende versies die gebruikers op briljante denkbare manieren hebben geholpen.

Geen wonder dat dit de standaardsoftware is die je op de computer van elke fotograaf kunt vinden. Het is gemakkelijk te leren, te begrijpen en te verwerken. Omdat je weet dat de nieuwste Lightroom-versie uit is voor gebruik, heb je geen enkele reden om te woelen, of je de software een upgrade wilt geven of niet. De versie waar ik het over heb is LS6 of beter bekend als Adobe Creative Cloud (CC).

Heerlijke informatie voor Lightroom-liefhebbers is dat de algemene interface van de software niet is aangepast voor enige vorm van bewerking. U kunt nog steeds genieten van hetzelfde comfortabele scherm met standaardfuncties en pictogrammen. Ook hoeft u de manier van werken niet te veranderen, aangezien de vooruitzichten precies hetzelfde zijn als bij eerdere versies.

OK, de algemene interface is hetzelfde, dus wat krijg je met de upgrade. Om het preciezer te zeggen, waarom zou u $ 79 uitgeven om een ​​upgrade van de software te krijgen? Als u nog steeds LR 4 gebruikt, zijn er meer redenen om deze upgrade uit te voeren. Voor het upgraden van LR4 naar LR 6 moet u mogelijk wat extra geld uitgeven en dat kost u ongeveer $ 149.

Ik begrijp dat het voor iedereen essentieel is om de redenen voor een dergelijke investering in de upgrade te kennen. Welnu, hier zijn de oorzaken die u zullen helpen bij het begrijpen van de krachtige toevoegingen die in de nieuwste versie zijn gedaan.

Radial Filter

De sneltoets voor Radiaalfilter is Shift+M. Het is de meest gewaardeerde en verwachte functie in het Lightroom-rijk. Het geeft de gebruikers meer controle over de basistaken. Met behulp van deze functie krijg je verbazingwekkende flexibiliteit bij het uitvoeren van taken die verband houden met maskeren, zoals ontwijken, branden en vele andere die een nummer maken in het aanpassingspenseel.

Hoe kunt u de effectiviteit van Radial Filter vergroten?

Welnu, er is een eenvoudige handige manier om de taak te volbrengen. Terwijl u de prime-aanpassing maakt, hoeft u alleen maar met de rechtermuisknop op de pin te klikken en het filter te dupliceren. Daarna moet u de optie Masker omkeren selecteren in het aanpassingspaneel en vervolgens kunt u wijzigingen aanbrengen zoals u wilt. Dit kan zo intens gaan als je wilt.

Gezichtsherkenning

In de suite van de upgrade krijg je nog een geweldige functie van gezichtsherkenning. Deze heeft gebruikers meer ijver gegeven voor de nieuwste versie omdat deze beschikbaar was in andere gerelateerde software, maar LR ontbrak op de een of andere manier aan dit quotiënt. Maar zoals gezegd, beter laat dan nooit, deze functie is eindelijk in de lijst opgenomen.

Deze functie heeft veel mensen heel blij gemaakt. Deze functie kan worden geactiveerd met behulp van sneltoets O. Als u deze functie activeert, doorzoekt LR de foto's met vergelijkbare gezichten en de lijst indien voldaan. In de lijst kun je namen ook labelen met de gezichten en dan is het zelfs handig om te zoeken. Deze functie heeft ervoor gezorgd dat het voor de gebruikers gemakkelijker is geworden.

Visualiseer vlekken:

In het beroep van fotografie kunnen we meestal vlekken en onvolkomenheden van het gezicht bedekken. De tool voor het verwijderen van vlekken is een behoorlijke hulp en een perfecte toevoeging aan de lijst met nieuwe fantastische functies. Deze functie heeft de naam Visualize Spots gekregen. Interessant deel hier is hoe het presteert of verwerkt. Nou, op elke nieuwe foto die vlekken of vlekken heeft; het gebied wordt gemarkeerd en geeft u een hint over waar u kunt werken. Als de functie zichzelf niet uitvoert, kunt u op de T-knop op het toetsenbord klikken en de werkbalk verschijnt op het scherm.

Deze functie maakt het bewerken een beetje ontspannend omdat het gemakkelijk wordt om vlekken op een klein scherm over het hoofd te zien. Deze functie bespaart u de worsteling om op het scherm in te zoomen telkens wanneer u werkt aan bewerkingen van vlekken en onvolkomenheden.

Slimme voorbeelden:

Dit is onmiskenbaar de meest verwachte functie in LR die eindelijk is aangekondigd in de nieuwste versie. Welnu, afhankelijk van het gebruik van deze functie, kunt u gecomprimeerde kopieën maken van de afbeeldingen waarmee u mogelijk werkt en daarom is het mogelijk om offline bewerkingen uit te voeren. Deze functie maakt bewerken zo leuk en veilig. U kunt een kopie van de afbeelding op de externe schijf opslaan en wijzigingen aanbrengen zonder deze op de computer op te slaan.

Met behulp van Smart Previews worden alle wijzigingen die aan de afbeelding op de externe schijf worden aangebracht, nieuw leven ingeblazen wanneer de schijf opnieuw wordt aangesloten op de computer. Welnu, voor meer gemak kan LR automatisch Smart Previews maken voor de afbeeldingen wanneer ze worden geïmporteerd. Dit kan ook handmatig worden gemaakt door naar het tabblad Bibliotheek te gaan, vervolgens op het tabblad Voorbeeld te klikken en naar Slimme voorbeelden maken te gaan.

Overlay-gids:

Het is een andere nieuwe functie in de nieuwste versie van LR, die ook best handig en nuttig is. Het doel van deze functie is om een ​​verticale en horizontale lijn te creëren die kan worden gebruikt om een ​​kader te construeren, meer uitgelijnd voor een symmetrische presentatie van werk. Deze functie kan worden geopend met de overlays voor bijsnijden of u kunt deze ook in een conventionele vorm activeren met behulp van opties zoals een bezoek aan het tabblad Weergave, vervolgens Loep en vervolgens naar de optie Overlay en ten slotte naar de hulplijnen.

Dit zijn dus de populairste en meest vindingrijke nieuwe toevoegingen, welke vond je het leukst?

 

gerelateerde berichten