Zoeken

Verlichting, reflecties en schaduwen – de sleutel tot betere productfotografie en -retouchering

Fotografie is iets dat de juiste verlichting, reflecties en schaduwen nodig heeft om er perfect uit te komen. Alles wat je doet in de fotografie is het resultaat van je creativiteit en om die creativiteit om te zetten in een meesterwerk is belangrijk om je te onderscheiden van de wereld. Waarom zouden mensen jou verkiezen boven andere fotografen? Omdat jouw fotografie in veel opzichten uniek is! Om mensen het beste te geven, moet je ervoor zorgen dat je fotografie aantrekkelijk en verbluffend is. En het kan worden bereikt wanneer u de volledige kennis hebt van het vormgeven en wijzigen van het licht dat uw belangrijkste onderwerpregel benadrukt. Hier is de gedetailleerde uitleg van verlichting, reflecties en schaduwen:

Verlichting

Verlichting is de belangrijkste factor in elk type fotografie. Zelfs voor de nachtopname is belichting belangrijk, aangezien je in een volledig donkere omgeving niet op de foto's kunt klikken. Om een ​​expert in fotografie te worden en die foto's vervolgens te retoucheren, moet je de basis begrijpen. Allereerst zijn er twee soorten licht, namelijk hard licht en zacht licht. Hard licht werkt het beste voor veel gelegenheden waar opvallende randen nodig zijn en de textuur van het oppervlak van het onderwerp duidelijk moet worden weergegeven.

Aan de andere kant doet zacht licht wonderen als het gaat om het maken van portretten, schoonheidsfoto's, modefoto's, architectuurafbeeldingen en e-commerceproducten enz. Dit licht verlicht het onderwerp op een diffuse manier en creëert geen harde schaduwen.

Reflections

Productfotografie ziet er het beste uit wanneer de juiste reflectie en highlights worden toegevoegd om de visuele presentatie te verbeteren. Ook worden dergelijke foto's beter met retoucheren in de nabewerkingsfase, waarbij filters of overvloeimodi worden gebruikt om het uiterlijk verder te verbeteren. Een professionele fotograaf creëert aangename reflecties op een natuurlijke manier die niet veel aanpassingen of bewerkingen nodig heeft. Stel, je hebt een sieraad waarop je de reflectie of schaduw wilt creëren, dan is het mogelijk om op een realistische manier kunstmatige schaduwen toe te voegen. Het is het beste als je natuurlijke schaduwen kunt vastleggen, maar als dat niet het geval is, helpt de fotograaf bij het toevoegen van kunstmatige schaduw om het hele uiterlijk van de foto te verbeteren.

Voor productshoots is het mogelijk om het beste vast te leggen met zonlicht en weinig reflectoren. Omdat reflectoren de neiging hebben om het onderwerp te versterken, heb je geen enorme verlichtingsopstelling nodig.

Afbeeldingen retoucheren

De fotograaf kan je niet elke keer de perfecte afbeeldingen geven, dus het is nodig om foto's te retoucheren. De camera is een goed hulpmiddel, maar levert ook enkele gebreken op als je hem niet goed vasthoudt. Stel, u heeft op een foto geklikt en wilt deze combineren met een andere afbeelding, de camera kan dat niet. Dus in dat geval is het retoucheren van foto's handig, omdat het u de beste resultaten kan opleveren met het gebruik van weinig hulpmiddelen.

Zorg ervoor dat wanneer u de fotograaf vraagt ​​om de foto's te retoucheren, de originele afbeeldingen bewaard blijven, zodat als u de geretoucheerde afbeeldingen niet mooi vindt, originele afbeeldingen altijd beschikbaar zijn.

Om foto's te retoucheren, zijn het alleen de vaardigheden die nodig zijn en professionaliteit is ook van belang. Ik hoop dat je het artikel goed hebt begrepen, dus gebruik deze technieken om je fotografie aan te scherpen.

gerelateerde berichten