Overwin deze fotografiefouten om een ​​professionele fotograaf te worden

Als beginner in fotografie zijn er maar weinig dingen die geregeld moeten worden. Je hebt de juiste beslissing genomen om fotografie als beroep uit te oefenen, dus heb je de benodigde camera en apparatuur gekocht, wat nu? De camera tevoorschijn halen en alles gaan fotograferen wat je onderweg tegenkomt, is absoluut niet de juiste aanpak.

Het maken van prachtige foto's is een gelukkig karwei en niet iedereen heeft het geluk om fantastische foto's te maken. Soms zien de foto's er goed uit en soms niet. Weet u waarom? Omdat je een beginner bent in de fotografie-niche en de basisfouten blijft herhalen! Foto's zien er wazig, lawaaierig uit en de achtergronden zien er afgeleid uit, waarom? Het is vanwege de fouten die ik hier ga noemen die moeten worden vermeden:

Vertrouw nooit alleen op de automatische modus

Vertrouw nooit alleen op de automatische modus om de perfecte opnamen in handen te hebben. Ik herhaal nooit! Ja, de camera's hebben automatische modi voor uw gemak, maar als u alleen op hen gaat vertrouwen, zou u niet in staat zijn om met uw creativiteit mooie foto's te maken. Breng je vaardigheden naar voren en maak prachtige foto's met de omgeving, hoeken, poses, belichting, bewegingen en verschillende onderwerpen. Het maakt niet uit of de automatische modi levensreddend zijn, maar ze zijn slechts een hulpmiddel om u te helpen de kunst van het fotograferen onder de knie te krijgen met minder inspanning.

De automatische modus doet alles zelf en laat u niet beslissen wat u moet doen. Zou je dat willen doen? Als u wilt dat uw foto's uitstralen wat u wilt, gebruik dan de automatische modus niet.

Verander de instellingen

Voor elke opname zijn de instellingen anders. ISO, diafragma, sluitertijd, scherptediepte, kleuren en contrast zijn allemaal verschillend voor elke opname. Vergeet dus niet een keer de instellingen te wijzigen als je klaar bent met een bepaalde opname. De camera slaat de instellingen op in het geheugen, dus het is uw plicht om deze voor de volgende opname te wijzigen. Je schoot bijvoorbeeld de donkere wolkenlucht met de nodige instellingen en de foto's zagen er prima uit. Nu na een paar dagen schijnt de zon volop en fotografeer je weer buiten met dezelfde instellingen. Zouden de foto's eruitzien zoals verwacht?

Stel een centraal punt in

Het brandpunt is erg belangrijk bij het maken van foto's, omdat een onduidelijk brandpunt tot slechte beelden leidt. De ogen blijven bij het centrale punt van het beeld, dus voordat u iets fotografeert, moet u het onderwerp bepalen en bepalen wat u gaat fotograferen. De achtergrond, omgeving en locatie moeten perfect zijn voor een geweldige opname. Zorg ervoor dat het onderwerp op de juiste plaats wordt geplaatst, zodat de kijkers het bij de eerste blik kunnen vinden.

Wees stabiel

Beweeg niet genoeg terwijl u op de afbeeldingen klikt. Vermijd buigen, leunen, springen, staan, rennen, wat er ook gebeurt, want als je dat doet, worden de opnamen wazig. Wees stil tijdens het fotograferen als je wilt dat je foto's er fantastisch en fantastisch uitzien. Foto's nemen een belangrijke plaats in, of ze nu voor een e-commercesite of een andere niche zijn. Wees anders door de foto's vanuit verschillende hoeken te maken en je zult een uitzonderlijk element zien in de uiteindelijke foto's waar je altijd naar hebt verlangd.

Vermijd het gebruik van de ingebouwde flitser

Flits is niet altijd handig omdat je niet altijd veel licht nodig hebt. Soms dient het natuurlijke licht het doel en in dat geval maakt de ingebouwde flits de foto te helder of werpen vreselijke schaduwen. Een professionele fotograaf maakt nooit veel gebruik van de flitser, dus als je ook een stap wilt zetten naar succesvolle fotografie, zeg dan maar gedag tegen flitsen. Klik waar mogelijk op opnamen van goede kwaliteit met gebruik van natuurlijk licht en als dat niet het geval is, gebruik dan reflectoren in plaats van flitsers om extra licht te brengen.

Maak een back-up

Vergissen is menselijk is een veel voorkomend en populair gezegde dat hier gerechtvaardigd is. In fotografie kun je de goede foto's verwijderen terwijl je de slechte verwijdert. Kun je het je veroorloven om een ​​meesterwerk van jou te verliezen? Absoluut niet! Maak altijd een back-up van uw werk op een aparte harde schijf, dus als uw laptop per ongeluk is gecrasht of als u per ongeluk de foto's in één keer verwijdert, is er een optie om ze te herstellen. Behalve dat, bewaar alle foto's op cloudopslag en open ze altijd, overal en overal.

Mis het bewerken niet

Elke foto moet een soort van bewerking ondergaan om er het BESTE uit te zien. Elke fotograaf, of het nu een beginner of een professional is, past bewerkingen toe zoals bijsnijden, tekst toevoegen, de kleur of het contrast wijzigen en rode ogen verwijderen, enz. Omdat elke natuurlijke foto over het algemeen goed is, maar om deze op de sites of tijdschriften of waar dan ook te publiceren anders is bewerking vereist om het er ontzagwekkend uit te laten zien. Maak er dus een gewoonte van om de foto's een beetje te bewerken om de aandacht van de kijkers te trekken.

Dus ben je klaar om je werk te publiceren met professionele fotografie?

gerelateerde berichten