Zoeken

Start de ongewenste mensen uit je beste foto's

Foto's zijn geweldig om de momenten die je hebt doorgebracht met je dierbaren te bevriezen. Het voelt geweldig om de foto's in de latere levensfasen te koesteren als je die mensen niet bij je hebt. Omdat de afbeeldingen een heel speciale plaats innemen in ieders leven, kunnen ze soms ook afleidend zijn. Waarom? Omdat je elke keer niet op de foto kunt klikken met uitstekende perfectie en de ongewenste elementen per ongeluk kunt vastleggen!

Vandaag ga ik de methode opschrijven om de ongewenste mensen van de foto's te verwijderen. Leg meerdere opnamen vast zoals u wilt en verwijder de onnodige dingen in de nabewerkingsfase. Laten we eens kijken hoe:

Maak 8-12 willekeurige foto's van een gebied, maar neem een ​​pauze van 20 seconden in elke foto. Open alle foto's in Photoshop, maar in één document en meerdere lagen. Zorg ervoor dat alle afbeeldingen in hetzelfde document staan ​​om de techniek toe te passen. Navigeer daarvoor naar Bestand> Scripts> Bestanden in stapel laden. Kies nu in het venster Lagen laden Map in het vervolgkeuzemenu Gebruik. Druk op de bladerknop en kies de map waarin u uw afbeeldingen hebt opgeslagen. Zodra de map is geselecteerd, drukt u op OK. Het opent alle afbeeldingen in verschillende lagen in het enkele document.

De lagen automatisch uitlijnen

Vervolgens, om de beste resultaten te krijgen, is uitlijning van de lagen vrij essentieel. Om de lagen uit te lijnen, selecteert u alles door op Ctrl+A te drukken en gaat u naar het menu Bewerken. Selecteer daar "Lagen automatisch uitlijnen" en druk op OK. Photoshop doet alles automatisch volgens de vergelijkbare pixels, dus u hoeft zich er geen zorgen over te maken.

Om nu de stapelmodus toe te passen, moet u alle uitgelijnde lagen in een slim object plaatsen. Selecteer daarvoor alle lagen opnieuw en klik met de rechtermuisknop op de linkerkant van een laag, kies Converteren naar slim object. Ga daarna naar Laag> Slimme objecten> Stapelmodus> Mediaan om de mediaanstapelmodus toe te passen. Het doel van de stapelmediaanmodus is dat het de gevarieerde overgangen uit de afbeeldingen verwijdert en alleen de identieke gebieden behoudt.

Kleur en tinten aanpassen

Dit is het moment om het slimme object te selecteren en de kleur en tonen aan te passen in Adobe Camera Raw. Ga daarvoor naar Filter>Camera RAW en pas de wijzigingen toe. RAW werkt net als Adobe Lightroom, dus als je het hebt gebruikt, kun je RAW gemakkelijk gebruiken. Maak vervolgens de hooglichten donkerder en de schaduwen helderder om een ​​HDR-effect te creëren. Om dat te doen, verplaatst u de schuifregelaar voor hooglichten naar links en de schuifregelaar voor schaduwen naar rechts. Schuif de schuifregelaar voor helderheid naar rechts om contrast toe te voegen aan de middentonen. Druk op OK.

De afbeelding bijsnijden

De laatste stap is voor degenen die het statief niet hebben gebruikt om de foto's te maken. Neem het gereedschap Uitsnijden of druk op C op het toetsenbord om de onvolmaakte randen van de afbeelding bij te snijden. Als je klaar bent, druk je op Return.

Afronden

Volg dit artikel om de ongewenste personen of objecten van de foto's te verwijderen met behulp van de stapelmodus. Het zal de foto's natuurlijk mengen en ziet er niet kunstmatig uit zoals bij andere technieken. Laat het me weten in het commentaargedeelte hieronder hoe deze techniek voor jou heeft gewerkt.

gerelateerde berichten