Zoeken

Interessante feiten over architectuurfotografie

Heb je ooit de gigantische en enorme gebouwen in de tijdschriften gezien? Hoe prachtig zien ze eruit? Is het niet? De fantastische foto's van de grote constructies zien er absoluut geweldig uit omdat ze zijn gemaakt met speciale technieken en gereedschappen. Het wordt architectuurfotografie genoemd, waarvoor vaardigheden en professionele apparatuur nodig zijn om de resultaten perfect te laten uitkomen.

In architectuurfotografie wordt een gebouw virtueel weergegeven om een ​​illusie van de werkelijkheid te creëren. Als je interessante architectuurfoto's wilt maken, kies dan je camera en ga op pad:

Verlichting

Net als alle andere fotografie-niches speelt verlichting ook een grote rol in architectuurfotografie. Een gebouw kan de hoek niet veranderen, dus je moet controle hebben over de lichtomstandigheden. Als het natuurlijke licht op het moment van de opname niet goed is, stelt u uw camera dienovereenkomstig in met de juiste lichtpositionering.

Weersomstandigheden

Hier zijn de weersomstandigheden niet zo belangrijk omdat de gebouwen blijven zoals ze zijn. Je hebt hier geluk, want of de dag nu bewolkt of zonnig is, je krijgt gegarandeerd de mooiste foto's. Om de verschillende effecten te bekijken, maakt u dezelfde foto in verschillende weersomstandigheden. Het zal er geweldig uitzien!

lens

Gebruik een andere lens voor verschillende opnamen. Ja, u leest het goed. Om indrukwekkende architectuuropnamen te maken, moet u nooit afhankelijk zijn van slechts één type lens. Houd een groothoeklens en telelens bij je om een ​​mooie foto in te kaderen. Om de beelden een complete look te geven, kun je een groothoeklens gebruiken. Aan de andere kant, om ervoor te zorgen dat de muren er recht uitzien, gebruikt u een telelens, anders ziet het gebouw er vervormd uit.

Nachtopname

Gebouwen en enorme constructies zien er 's nachts het beste uit. Dus om ze te laten opvallen, overweeg om je fotoshoot 's nachts in te stellen, omdat het frame er completer en voller uitziet. Doordat de gebouwen 's nachts goed verlicht zijn en het maanlicht ze ook van bovenaf raakt, worden de kleuren mooi uitgelicht en is er een andere charme te zien. Dus zou je niet de gebouwen willen fotograferen als de zon onder is?

De omgeving fotograferen

Het vastleggen van de gebouwen betekent niet dat je de nabije omgeving niet kunt fotograferen. Stel dat je tijdens het fotograferen van een gebouw de zon ziet ondergaan en het uitzicht is fantastisch. Voeg het toe aan het frame om de hele structuur een natuurlijke en realistische uitstraling te geven. Wel of niet de omgeving toevoegen? Verward? Ik zou zeggen om ze toe te voegen als je denkt dat de surrounds interessant zijn en een stijlstatement aan de opname kunnen geven.

Reflectie is goed

Het toevoegen van reflectie in de foto's is goed omdat het de foto doet opvallen. Als het onderwerp nonchalant wordt gefotografeerd, kan het toevoegen van reflectie veel goeds doen voor de foto. Reflection bouwt een mooi platform waarop het onderwerp wordt gelegd om de kijkers een indrukwekkende blik te geven. Om er een paar te noemen, kun je iemand toevoegen die op de natte weg loopt of de reflectie laten zien met een zonnebril.

Verken uw nabijgelegen gebieden

Om perfect te worden met de architectuurfotografie, verken je de gebieden om je heen. Alles is om je heen als je een scherp oog hebt en het maakt niet uit of er een oud groot huis is of een nieuw gebouwd enorm gebouw. Overal staan ​​interessante gebouwen en je hebt alleen een creatief gevoel nodig.

Je kunt overal naartoe gaan om de gebouwen, constructies, herenhuizen of kleine huizen te fotograferen. Alles valt onder architectuurfotografie, dus waar wacht je nog op? Kies je camera en begin met het vastleggen van die indrukwekkende hoge gebouwen of herenhuizen waar je al zo lang van houdt.

gerelateerde berichten