Zoeken

Lightroom-presets installeren: Snelle stappen

Zodra u de Lightroom-presets hebt ontvangen, is de volgende stap de installatie. Voorinstellingen helpen u bij het bewerken van de afbeelding volgens uw vereisten. Pas de belichting of de schuifregelaars voor de witbalans aan. Laten we eens kijken naar de snelle stappen voor de installatie van Lightroom.

Option 1

 1. Download het zip-bestand van de presets naar uw desktop/laptop/computer.
 2. Zoek het zipbestand op de computer en begin met het uitpakken van de bestanden op lightroom-presets.

Dubbelklik op een MAC-apparaat op de zip-map om de bestanden uit te pakken. Klik op een pc met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie 'Alles uitpakken'. Houd rekening met de plaats van opslag van uw uitgepakte bestanden, aangezien we deze in de latere stappen nodig hebben.

  1. Open Lightroom en klik op 'bewerken' op het pc-apparaat en op 'lightroom' op het Mac-apparaat. Selecteer nu 'voorkeuren' in het vervolgkeuzemenu. Klik nu op het tabblad 'voorinstellingen'.

  1. Zorg ervoor dat het selectievakje 'voorinstellingen opslaan met deze catalogus' is uitgeschakeld
  2. Klik op 'map lightroom presets weergeven'
  3. Zoek en open de map 'lightroom' door erop te dubbelklikken. Klik op de map 'voorinstellingen ontwikkelen'.

 1. Kopieer en plak deze uitgepakte map (de map met opgeslagen voorinstellingen) van de gedownloade voorinstellingen in de map 'Voorinstellingen ontwikkelen'.
 2. We zijn bijna klaar. Sluit en open 'lightroom' en de presets worden geïmporteerd en zijn klaar voor gebruik.

 

Option 2

  1. Download het zipbestand met voorinstellingen naar uw computer.
  2. Begin met het uitpakken van de bestanden uit de zip-map. Dubbelklik op een MAC-apparaat op de zip-map om de bestanden uit te pakken. Klik op een pc met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer de optie 'Alles uitpakken'. Houd rekening met de plaats van opslag van uw uitgepakte bestanden, aangezien we deze in de latere stappen nodig hebben.
  3. Open in de Lightroom-app de module 'Ontwikkelen' door erop te klikken.

 

 1. Maak een 'lightroom'-map op een van de drie onderstaande manieren.

Opmerking – Klik niet met de rechtermuisknop op 'presets' in het presets-paneel, anders werkt het niet. Klik op een gebied onder de kop 'presets'.

 1. Klik op Control+Alt+N (pc), Command+Option+N (MAC) om een ​​nieuwe map te maken.
 2. Klik op de module "Ontwikkelen" in het menu linksboven, selecteer 'nieuwe vooraf ingestelde map' in het vervolgkeuzemenu en klik erop. Geef de map een naam.
 3. Klik met de rechtermuisknop op een vooraf ingestelde naam/vooraf ingestelde mapÞ selecteer “nieuwe map” Þ Geef de map een naam.

 

  1. Importeer de voorinstellingen in de nieuwe map. Klik met de rechtermuisknop op de mapnaam en klik op 'importeren'.
  2. Zoek de uitgepakte map die uit het zipbestand is uitgepakt. Selecteer alle presets in de map en klik op 'importeren'. Opmerking: de vooraf ingestelde bestanden zouden moeten hebben: .lrtemplate als bestandsnaamextensie.

 1. De vooraf ingestelde bestanden zijn geïmporteerd en geïnstalleerd.

 

Enkele tips voor het oplossen van problemen

 • Als u geen venster met voorinstellingen ziet, controleer dan of u zich in de module Ontwikkelen bevindt en niet in de module Bibliotheek.
 • De 'voorinstellingen opslaan in deze catalogus' is altijd uitgeschakeld.
 • Zorg ervoor dat Lightroom op de computer is geïnstalleerd
 • Als de 'presets' niet zichtbaar zijn, controleer dan nogmaals of je de gedownloade presets naar de juiste Lightroom-map hebt gekopieerd.
gerelateerde berichten