Zoeken

Afbeeldingsmaskering of uitknippad - wat is waardevoller?

Beeldmaskering en uitknippad zijn de meest voorkomende technieken die professionele fotografen gebruiken. Omdat ze zich op het gebied van grafisch ontwerpen bevinden, zijn beide methoden enorm populair geworden. Ook in de online industrie neemt de vraag toe, maar heb je er ooit aan gedacht welke waardevoller is? Dus om het duidelijk te maken, beeldmaskering is waardevoller in vergelijking met uitknippad. Het is omdat de afbeeldingsmaskering complexe gebieden bedekt, terwijl het uitknippad draait om minder ingewikkelde afbeeldingen.

Uitknippad

Zoals jullie allemaal weten, is Adobe Photoshop een krachtpatser van verschillende tools en functies om de afbeeldingen een aantrekkelijk uiterlijk te geven. Het kan elk type afbeelding zijn waarvoor u de gewenste effecten of filters moet toepassen om de juiste resultaten te krijgen. Een dergelijke tool die vrij beroemd is, is de pen-tool die wordt gebruikt voor het knippen van paden. Het is een techniek om de achtergronden uit te schakelen en het object uit een afbeelding te extraheren. Afhankelijk van de eisen kan de uitgesneden afbeelding op een nieuwe achtergrond worden geplaatst.

Deze techniek is erg handig om ongewenste achtergronden van een afbeelding te verwijderen waar de pen-tool belooft nauwkeurige resultaten te leveren. Hoewel de resultaten fantastisch zijn, is de techniek een uitdaging voor beginners omdat bepaalde objecten van de achtergrond moeten worden verwijderd. Als je een afbeelding op een nieuwe achtergrond plaatst, kun je de controle verliezen, dus wees heel voorzichtig tijdens het hele proces.

Om het uitknippad toe te passen, moet u het pengereedschap selecteren in het gereedschapspalet. Zoom voordat u het pad tekent in op het werkvenster om een ​​duidelijk beeld te krijgen van wat u gaat doen. Als u klaar bent met het knippen, kopieert u de afbeelding en plakt u deze indien nodig op een nieuwe achtergrond.

beeldmaskering

Een andere populaire methode voor het bewerken van afbeeldingen is het maskeren van afbeeldingen. Deze techniek is van bijzonder belang in de e-commerce-industrie. Net als bij deze methode worden de lagen aangepast en bevestigd met de achtergrondlaag om de gebieden met witte of zwarte kleur te verbergen of te onthullen. Voor ingewikkelde afbeeldingen is deze tool handig omdat het de complexe elementen prachtig uit de achtergrond haalt.

Voor het maken van productcatalogi of brochures wordt deze methode gebruikt omdat de afbeelding gemakkelijk uit de achtergrond kan worden geknipt. Meer dan een uitknippad, wordt beeldmaskering gebruikt in de modewereld en de fotografie-industrie omdat de resultaten supernauwkeurig en geweldig zijn. Ook zien de afbeeldingen er met deze techniek zeer verbluffend uit.

Open Photoshop en kies de afbeelding waarop u afbeeldingsmaskering wilt toepassen. Ga naar het lagenpalet en selecteer de laag waarop je een masker wilt maken. Ontgrendel de achtergrondlaag door erop te dubbelklikken. Nu moet je beslissen welk gebied je wilt laten zien en als je dat eenmaal hebt gedaan, is het tijd om maskering toe te passen. Kies een potlood of penseel en klik op de maskermodusknop. Het zal de niet-geselecteerde gebieden mooi bedekken. Selecteer vervolgens het gebied dat u wilt tonen door naar laag> laagmasker toevoegen te gaan en selectie onthullen te kiezen. Als u een gebied wilt verbergen, kiest u de selectie verbergen onder de optie Laagmasker toevoegen. Voila, daar ga je met het maskeren van afbeeldingen.

Welnu, beide technieken geven ongetwijfeld uitstekende resultaten, maar beeldmaskering is echt een knaller als het gaat om complexe afbeeldingen. Dus voor een online wereld waar afbeeldingen van groot belang zijn, heeft afbeeldingsmaskering meer waarde en waarde.

gerelateerde berichten