Zoeken

Hoe een afbeelding uitsnijden in Photoshop?

Afbeelding uitsnijden in Photoshop: wilt u de achtergrond van een afbeelding verwijderen? Deze taak wordt ook wel een afbeelding uitknippen genoemd. Verschillende manieren om deze taak te benaderen variëren in gebruiksgemak. De verschillende methoden om dit te doen variëren ook in de kwaliteit die is gebleken. Hier is een eenvoudige manier om een ​​achtergrond in Photoshop te verwijderen als u de taak zelf op zich wilt nemen.

De eenvoudigste optie voor het verwijderen van een achtergrond van een afbeelding in Photoshop is om de tool voor snelle selectie te gebruiken. Deze tool kan u veel tijd besparen en, afhankelijk van uw geduld, resulteren in uitstekende verwijdering van de achtergrond.

Afbeelding uitsnijden in Photoshop

Hoe een afbeelding uitsnijden in Photoshop?

Ga om te beginnen naar de linker werkbalk en zoek de tool voor snelle selectie. Het ziet eruit als een klein penseel met een gestippelde doos op de achtergrond. Zorg ervoor dat het penseel is ingesteld op een geschikt formaat voor de afbeelding waaraan u werkt en het gebied dat u wilt selecteren.

Begin met de belangrijke gebieden. Als je een persoon doet, begin dan met de romp en ga naar de armen en benen. Eindig met het hoofdgebied. Om een ​​plaats te selecteren, klik je erop. Een uitstekende manier om erover na te denken, is door te schilderen in de mate waarin u wilt uitknippen.

Als u de tool voor snelle selectie gebruikt, blijft er een behoorlijke hoeveelheid dingen over die u niet wilt selecteren als u niet teruggaat en de selectie verfijnt. Om gebieden te deselecteren, neemt u de tool, drukt u op de besturing (opdracht op een Mac) en de shift-knoppen. Hierdoor wordt het penseel omgekeerd om gebieden te deselecteren. Vervolgens wissel je wat je deed en selecteer je de gebieden die je niet wilt opnemen als je het zoomniveau en de penseelgrootte moet aanpassen om je beter te helpen.

Maakt u zich geen zorgen als er nog enkele delen van de achtergrond zijn geselecteerd. Dat kun je later nog finetunen. Je hebt vanaf hier twee opties om de achtergrond te verwijderen.

achtergrond te verwijderen

De eerste optie die u zult hebben, is voor de meeste mensen de eenvoudigste. U gaat uw selectie kopiëren en een nieuw afbeeldingsbestand maken. Zorg er bij het maken van het nieuwe bestand voor dat u de gewenste achtergrondkleur selecteert of een transparante achtergrond als dat is wat u zoekt. Zodra het nieuwe bestand is geopend, plakt u het in uw selectie. Nadat het voorbeeld is geplakt, kunt u door het gumgereedschap gaan en de gebieden verfijnen waarvoor de extra achtergrond moet worden verwijderd. Gebieden die lastig zullen zijn, zijn het haar en elk ander gebied in de buurt van een ander deel van de afbeelding dat u wilt behouden.

De tweede optie is iets ingewikkelder. Zodra uw selectie is gemaakt, klikt u op de laagmaskeroptie rechtsonder in het lagenvak. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de laag en selecteer het masker verfijnen. Het eerste dat u wilt doen, is de weergavemodus wijzigen. Selecteer vervolgens een kleur die tegenovergesteld is aan de achtergrond die u wilt verwijderen. Stel vervolgens de straal van de randdetectie in op een kleiner getal, zodat u in de problematische gebieden kunt komen.

Ga met het dialoogvenster open door je afbeelding en selecteer de gebieden zoals het haar die nog een achtergrond hebben. De randdetectietool detecteert automatisch de randen in de afbeelding en verwijdert ze, waardoor uw ervaring wordt verwijderd.

Transparante achtergrond

Als u er zeker van bent dat de achtergrond is verwijderd, kunt u op OK klikken en het dialoogvenster verdwijnt. Er zou automatisch een nieuwe laag moeten verschijnen met de afbeelding die u zojuist hebt uitgesneden op een transparante achtergrond. Als je wilt, kun je een gum nemen en alle sporen van de scène die je vindt wegsnijden, maar ze zouden weg moeten zijn tenzij je een lastige afbeelding hebt.

Zodra de achtergrond volledig is verwijderd, heb je je afbeelding. Stel dat u een persoon of object vanaf een foto in een andere scène photoshopt. In dat geval zult u met de lichtniveaus en het contrast willen werken om ervoor te zorgen dat de twee overeenkomen, zodat het ene beeld er niet uitziet alsof het in de zon is gemaakt, terwijl het andere eruitziet alsof het in een donkere kamer was.

Als u wat tijd wilt besparen, kunt u een service krijgen verwijder de achtergrond voor jou. De complexiteit van uw project bepaalt de kosten voor het verwijderen van de experience. Deze services zorgen ervoor dat u geen werk hoeft te doen en u krijgt de meest professionele uitsparing die u kunt krijgen.

#Hoe Afbeelding uitsnijden in Photoshop

gerelateerde berichten