Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Photography is een kunst en een praktijk van het genereren van langdurige afbeeldingen. Ansel Adams vertelde over fotografie: "Fotografie is een sobere en laaiende poëzie van het echte." En als je die afbeeldingen wilt bewerken, moet je het weten Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken, Dit is het belangrijkste om te weten.

Met het oog op het genereren van inkomsten wordt fotografie in de hedendaagse wereld veel gebruikt voor zakelijke doeleinden, behalve voor persoonlijk gebruik. Het bedrijf moet zich meer concentreren op de productfotografie en -bewerking om het zicht te verbeteren en klanten aan te trekken. 

Deze blog gaat over -

 • Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken?
 • Hoe foto te bewerken voor een uitstekende afbeelding
 • Softwareprofessionals geven er de voorkeur aan om foto's te bewerken
 • De belang van fotobewerking
 • Waarom fotografie nodig heeft in het bedrijf
 • Verschillende stijlen van fotografie
 • Hoe maak je een geweldige foto

 Laten we de diepte induiken om de uitgebreide informatie over de bovenstaande punten te kennen zonder tijd te verspillen.

Inhoudsopgave

Wie lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken?

Tijd is kostbaar en het is een van de factoren van de investering van de fotografen. Daarom moeten ze de timing van het bewerken van een foto berekenen, aangezien zij de prijs bepalen. Trouwens, een bedrijf dat fotobewerking nodig heeft voor hun productvisualisatie, moet de timing weten die ze achter deze taak moeten gebruiken.

Fotobewerking is een ingewikkeld proces dat niet alleen gedegen kennis vereist, maar ook tijd om uit te voeren. Nu is de vraag: hoe lang doen fotografen erover om foto's te bewerken?

Fotografen of professionele redacteuren gebruiken de timing die kan variëren op basis van de eisen van de klant en hun expertise. De timing van het bewerken van foto's is afhankelijk van bepaalde factoren die hieronder worden genoemd: 

Het doel en de categorie:

Verschillende platforms stellen verschillende eisen aan beeldtype, kwaliteit enz. Daarom zal de categorie verschillen afhankelijk van het doel, waar en waarom de foto zal worden gebruikt. Daarom zal het bewerkingsniveau met de tijd variëren.

 

Status van de primaire opname:

Als de eerste foto goed genoeg is, kost het minder tijd om een ​​verbluffende foto te maken. Maar als de eerste afbeelding defect is, zal dit veel tijd kosten, afhankelijk van de toestand.

Complexiteitsniveau:

Zoals eerder besproken, als de foto een wijziging van het basisniveau nodig heeft, kost het minder tijd dan de foto die een uitknippad of andere kritieke bewerkingsservices nodig heeft. Hoe uitdagender de eis, hoe meer tijd het kost.

Het aantal afbeeldingen:

Minder afbeeldingen hebben minder tijd nodig, terwijl een groot deel van de afbeeldingen meer tijd nodig heeft. 

Ervaring met retoucheren:

De timing van het bewerken van foto's hangt ook af van de ervaring van de redacteur met verschillende bewerkingsniveaus. Een starter kost veel meer tijd dan een pro.

Afhankelijk van de hierboven genoemde feiten en bewerkingssoftware, heeft een fotograaf of professionele editors 1 minuut tot een paar uur nodig om per afbeelding te bewerken, gezien de kwaliteit. Laten we de details bekijken met verschillende bewerkingsopties:

Technische aanpassingen:

Technische aanpassingen zijn onder meer het extraheren van ongewenste objecten of achtergrond, het bijsnijden van het hoofdonderwerp met kader enz. afhankelijk van de structuur van de foto. Het duurt 2 tot 3 minuten om per afbeelding uit te voeren, afhankelijk van het genre van de foto en andere vereisten.

Kleur- en belichtingsaanpassingen:

Het duurt slechts 5 tot 10 minuten per foto als de fotograaf de basisbewerking uitvoert, inclusief de aanpassing van de kleurbelichting. Afhankelijk van de ervaring en vaardigheid kan een fotograaf in enkele minuten meerdere aanpassingen doorvoeren. 

Scherpte aanpassingen:

Dit proces omvat het slijpen van elk object met de vereiste mate. Editors voeren dit zorgvuldig uit en nemen maximaal 30 seconden per foto.  

Filters en Borstels:

Als de foto niet correct is vastgelegd, zal er een ongewenst object op de foto staan. Dus de redacteuren moeten penselen gebruiken om met die objecten om te gaan. Ten slotte gebruikt de editor de filter- en penselenfunctie om het hoofdonderwerp te verbeteren dat niet meer dan 5 minuten zou moeten duren.

Retoucheren:

foto Retoucheren is het proces waarbij elke belemmering wordt verwijderd om een ​​perfect beeld te creëren. Het is een handig proces dat aanzienlijk meer tijd in beslag neemt dan andere soorten bewerkingen. Een professional investeert gemiddeld minimaal 25 tot 60 minuten aan één foto, verdeeld als volgt: 

Technische aanpassingen tot 10 minuten

Kleur- en helderheidsaanpassingen binnen 5 tot 20 minuten

Tonen, slijpen en andere duurt maximaal 15 tot 30 minuten

Fotomanipulatie:

Creatieve fotomanipulatie is het proces waarbij u nieuwe elementen voor een foto moet maken. Het kan een berg, lucht, zee of iets anders zijn, afhankelijk van de context en behoefte van de klant. Het is een complex proces dat afhankelijk van de omstandigheden tot 12 uur per opname duurt. Gemiddeld rekenen fotografen 1 uur of meer per beeld. 

Fotobewerking is het cruciale onderdeel van fotografie dat gedegen kennis met vaardigheid vereist. Bovendien is kwaliteit ook van belang, afhankelijk van de ervaring. Dus, om de verkoop te versnellen met fotobewerking, kun je het geld doorgeven aan Afbeelding uitsnijden. Hun hotshots zijn ervaren op dit gebied en staan ​​klaar om u te bevoordelen met hun uitstekende service. Daarom kunt u zonder enige vertraging contact met hen opnemen en de verkoop aangaan. Zoals u weet, bestaat er echter niet zoiets als een gratis lunch; u krijgt de vooraf ingestelde prijs met een voorbeeld voor de service op de specifieke pagina.  

Foto bewerken voor een uitstekende afbeelding

Als we fotografie als een proces beschouwen, is het maken van foto's de halve taak waar fotobewerking aan de rest bijdraagt. Een foto bewerken is ingewikkelder dan een foto maken. Een ervaren fotograaf onderneemt meerdere pogingen voor een enkel onderwerp, aangezien pre-process en post-process verschillende bewerkingstechnieken toepassen op de beste geselecteerd uit de onbewerkte foto's. 

Dit fotobewerkingsproces kan eenvoudig ingewikkeld zijn, afhankelijk van het onderwerp en het doel. U kunt de eenvoudige handmatig doen, maar de voltooide heeft een professionele editor nodig die andere software gebruikt. 

Voor de eenvoudige bewerking moet u, afhankelijk van de afbeelding, de volgende stappen uitvoeren:

bijsnijden:

Elke foto hoeft niet onder het bijsnijdproces te gaan. Soms bestaat het beeld echter uit een ongewenst object aan de rand van het kader. U kunt deze verwijderen en het onderwerp verbeteren door het bij te snijden. U kunt dit automatisch doen of in een beeldverhouding. Houd tijdens het bijsnijden van een afbeelding rekening met de pixel waaruit uw foto is opgebouwd. Wanneer u een afbeelding bijsnijdt, wordt zowel de grootte als de pixel van de afbeelding verkleind.

U kunt de onderstaande stappen doorlopen om een ​​afbeelding bij te snijden: 

Selecteer en open de afbeelding

Ga naar de optie of afbeelding tool

Selecteer het tabblad Opmaak en kies de optie voor bijsnijden

Er komt een overlay over de foto

Sleep om bij te snijden zoals je wilt en sla de foto op

Op het moment dat u een afbeelding bijsnijdt, moet u rekening houden met het onderstaande: 

Snijd geen enkel object bij dat betrekking heeft op het onderwerp

Snijd onnodige dingen bij die de afbeelding afleiden

Centreer je onderwerp niet altijd; laat wat ademruimte

Knip geen lichaamsdelen zoals handen, hoofd, haar enz.

Bewaar een klein deel van de bovenkant.

rechttrekken:

Voordat u zich verplaatst om andere wijzigingen door te voeren, moet u controleren of uw foto er recht uitziet! Het rechttrekken brengt de hoek van uw afbeeldingen in evenwicht. Het belangrijkste doel is om de horizonlijnen te corrigeren en ervoor te zorgen dat uw foto niet verlaten wordt.

U kunt het rechttrekken zowel handmatig als automatisch uitvoeren. In Lightroom vindt u de optie automatisch rechtzetten. Om uw afbeelding handmatig recht te trekken, moet u het volgende doen: 

Ga naar het bijsnijdpaneel van de fotobewerkingstool

Selecteer pictogram liniaal rechtzetten

Trek een lijn op de foto waar je rechtdoor wilt gaan

 Druk op Enter om te bevestigen

Aanpassing witbalans:

Witbalans is een hulpmiddel voor het aanpassen van de kleurgraad die gericht is op de kleur, voornamelijk het wit. Meestal bevat een foto te veel blauw of geel, waarbij een witbalans kan helpen om een ​​goede balans te behouden. Het zorgt ervoor dat de kleur er in de camera en onze ogen hetzelfde uitziet als natuurlijk. Je kunt het in je camera doen voordat je gaat vastleggen of in software na het vastleggen.

Verscherping en ruisonderdrukking:

Als u het scherpgestelde object scherp wilt maken, kunt u de verscherpingsoptie gebruiken die contrasten aan uw foto toevoegt. Het zal echter niet uitstekend werken voor alle foto's, vooral de onscherpe. Daarom is het beter om het minimale verscherpingsniveau te gebruiken voor het maken van een prachtige foto. 

Ruis in foto's is de visuele vervorming die de foto korrelig maakt. U kunt ruis uit de foto's verwijderen. Ruisonderdrukking geeft aan dat u informatie van de foto verwijdert. Hiervoor moet de redacteur voorzichtig zijn met het elimineren van ruis. De redenen voor ruis in de opname zijn-

Elektriciteit

 Warmte

Sensorverlichtingsniveaus

Afhankelijk van de reden kan dit geluid worden onderverdeeld in 3 klassen: 

Luminantieruis opgemerkt als contrastruwheid in foto's

Kleurruis verschijnt op foto's als een toevallige, ongelijkmatige kleurvlek

Hotpixels zijn een gevolg van het opwarmen van de camerasensor en het vaak maken van lange sluitertijden.

Ruis is een veelvoorkomend probleem waarmee een fotograaf wordt geconfronteerd tijdens het bewerken. Er is geen standaard schaal beschikbaar om de hoeveelheid geluid, van hoog naar laag, te meten. We kunnen de onderstaande modules gebruiken om de ruis te verminderen met behulp van lightroom- 

Lightroom 

Nette afbeelding

Lawaai Ninja

Topaas DeNoise

Nik Dfine,

Afbeelding stapelen

Aanpassing tooncurve:

Een krachtig hulpmiddel voor een fotograaf is de aanpassing van de tooncurve die wordt gebruikt om de kleurhelderheid en het contrast van de foto aan te passen. Met deze tool kunt u de afbeelding donkerder naar helderder maken en het contrastniveau aanpassen. De tooncurve bestaat uit 4 belichtingsbereiken: 

Schaduwen

donkergekleurde was

Verlichting

In de spots

Elke scope werkt voor verschillende belichtingswaarden van de afbeelding.

Tot nu toe hebben we de eenvoudige methoden voor het bewerken van foto's besproken. Nu is het tijd om te weten over de kritische benadering die vaardigheid, gedegen kennis en last but not least passende concentratie vereist. 

Clipping path-service:

Knippen Weg Dienst is een van de ingewikkelde processen van fotobewerking die een object van de foto isoleren. Vooral ervaren fotografen gebruiken het gereedschap Pen in Adobe Photoshop om het uitknippad uit te voeren voor het creëren van een scherpe en vloeiende fotorand. Afhankelijk van het complexiteitsniveau en de vereiste, wordt dit proces ingedeeld in vijf klassen, zoals hieronder: 

 • Basis uitknippad: geschikt voor producten die vierkant, recht, rond, ovaalachtig boek, mok, bal, ei enz. lijken. 
 • Medium Clipping Path-service: het is een grotere uitdaging dan de basisversie die te maken heeft met afbeeldingen met ontwerpen en meerdere gaten met talloze ankerpunten. Fotobewerking voor een armband, schoen, motoronderdelen heeft deze categorie uitknippadservice nodig voor een betere visualisatie.
 • Complexe Clipping Path-service: Het is divergerend en lijkt ingewikkelder dan andere uitknippaden. Afbeeldingen die meer dan tien ingesloten transparanten met meerdere gesloten paden bevatten, vallen onder dit uitknippadserviceproces.  
 • Meerdere Clipping Path-service: Het is de meest complexe procedure die voor afbeeldingen wordt uitgevoerd. Hiermee kan de editor elk element van de afbeelding wijzigen volgens de vereisten, zoals achtergrondkleur, grootte, rotatie, enz. Verschillende industrieën gebruiken deze service op grote schaal voor hun producten, vooral modeproducten.
 • Supercomplexe uitknippadservice: Het is de laatste categorie van clipping path-services die extreme professionaliteit vereist om uit te voeren, aangezien het dubbele gaten bevat met meer dan 100 paden om te creëren. Zwaar ornament, groepsfoto's, vliegend haar, hek enz. vereist dit type clipping path-service

Photoshop-maskeringsdiensten:

Tijdens het bewerken van een foto en Photoshop-afbeeldingsmaskering aan de hand is, dan moet je het hoofdonderwerp verbeteren. Zonder gebruik te maken van photoshop-maskering, kunt u de hele foto bederven. Photoshop-maskering wordt gebruikt om te voorkomen dat het specifieke gedeelte van de foto wordt gewijzigd. 99% van de fotografen over de hele wereld gebruikt deze functie om een ​​uitstekend beeld te creëren. Er zijn meerdere Photoshop-maskeringstechnieken beschikbaar op basis van het programma dat u gebruikt.

Alfakanaalmaskering:

Het is een op pixels gebaseerde techniek voor het maskeren van afbeeldingen in Adobe Photoshop. Het vergemakkelijkt de editor bij het snel downloaden of uploaden van afbeeldingen door een lichtere versie van het geïsoleerde object te maken. Als de editor na gebruik van het basisafbeeldingsmasker het geïsoleerde object in het alfakanaal opslaat, kan hij het object prominent gebruiken waar dat nodig is. Het komt ook de editors ten goede door opties te geven om kleur, grootte, helderheid enz. te veranderen. Het bestaat uit 256 grijstinten. De editor gebruikt dit afbeeldingsmasker voor visualisatie van haar, trouwfoto's enz. 

Geavanceerde of complexe laagmaskering:

Denk aan het bewerken van een foto van een kat. U wilt de illustratie bewerken. Omdat het een harig object is met veel haren, zou het erg moeilijk zijn om het op de juiste manier te manipuleren met andere fotobewerkingsfuncties. U kunt het echter moeiteloos doen met het meest bevredigende resultaat met behulp van de geavanceerde of complexe laagmaskering in Adobe Photoshop. Maar deze maskering vereist een expert om uit te voeren. 

Photoshop-transparantiemaskering:

U kunt het proces voor het maskeren van transparantie gebruiken om elk object op de laag weer te geven of te verbergen. Hier ziet u het andere deel van het object in de bewerkte afbeelding. Twee lagen worden gebruikt om de onderste laag te besturen die zichtbaar is in de bovenste laag. Het is de beste optie voor photoshop-maskering na het knippen van het pad. 

Doorschijnende afbeeldingsmaskering:

Het is het meest uitdagende maskeerproces dat wereldwijde professionals gebruiken voor het bewerken van foto's. Met dit proces kan het andere deel van het object worden gevisualiseerd, gedeeltelijk minder dan transparant, maar meer dan een ondoorzichtig object.

Photoshop verfijnen randmaskering: hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken?

Wanneer u een object van een afbeelding scheidt om in een nieuwe achtergrond te plaatsen, als u merkt, kunt u zien dat de randen mogelijk niet goed glad zijn. Er zal enige inconsistentie zijn. Een expert in fotobewerking kan photoshop gebruiken om randmaskering te verfijnen om dit probleem op te lossen. Het ziet er natuurlijk uit in plaats van bewerkt.

 • Photoshop Shadow Creation-service: Het is een bewerkingsservice waarmee de editor schaduw kan toevoegen om de afbeelding een authentieke en esthetische uitstraling te geven. Deze dienst voor het maken van schaduwen gaat echter gepaard met een aanzienlijke hoeveelheid oefening en ervaring. Het kan worden onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals slagschaduw, natuurlijke schaduw en spiegelschaduw. 
 • Slagschaduw: Bedrijven die hun producten op de markt willen brengen en promoten, gebruiken de slagschaduwservice om hun product aan potentiële klanten te visualiseren. In dit proces wordt, na het verwijderen van de achtergrond, een zwarte of grijze omtrek gemaakt om een ​​3D-look te geven met een vloeiende vervaagde rand. Producten met een slagschaduw zijn T-shirts, sneakers, snoep enz.
 • Natuurlijke schaduw: Niets kan natuurlijke dingen verslaan. Bij het natuurlijke schaduwproces heeft het object al een schaduw. De editor behoudt de originele schaduw en verandert alleen de achtergrond om een ​​authentiek beeld te geven. Meestal wordt dit proces gebruikt voor levensechte foto's.
 • Spiegel schaduw: Als je iets op een spiegel plaatst, zal er een reflectie zijn. Het spiegelschaduwproces wordt gebruikt om uw object dat reflecterende beeld te geven dat in het onderste gedeelte van het product verschijnt. Deze reflectie kan naast elkaar zijn of naar beneden naar het object. Het wordt ook wel reflectieschaduw genoemd. In dit proces moet de redacteur voorzichtig zijn met de vorm en dekking van het product. Gewoonlijk zijn glas, staalproducten, glazen flessen, glanzende elektronica onderhevig aan dit proces. 

Foto-retoucheerservices: hoe lang doen fotografen erover om foto's te bewerken?

Beste foto-retoucheerservices, Het maken van een foto is niet genoeg om het een unieke uitstraling te geven. Er zijn wat meer technische toepassingen om de opname aan te passen en de laatste prachtige look te bieden, de foto-retoucheerservice. Op dit moment hebben marketeers het gebruik van een model om hun producten te presenteren, verminderd. Nu is het product zelf voldoende om de aandacht van klanten te trekken, en het is mogelijk geworden met het retoucheren van foto's. Het standaardveld van een ontwikkeling om te retoucheren is als volgt: 

Stofverwijdering

Kras verwijderen

Nutteloze objecten verwijderen 

Kreukels verwijderen

Schittering verwijderen

Lichtcorrectie

Kleurvergelijking

Foto retoucheren:

Het retoucheren van foto's kan worden onderverdeeld in drie soorten, zoals basis-, symmetrie- en spookmannequins. Dus laten we een beetje over hen weten.

 1. een basis: De basisretouchering is onderverdeeld in drie niveaus, namelijk licht, medium en complex. Licht retoucheren houdt zich bezig met het verwijderen van ongewenste dingen zoals stof, krassen, kreuken en het opnieuw creëren van het gebied. Medium retoucheren houdt zich bezig met het gladmaken van de randvorm na het reinigen van ongewenste objecten. Focuspunten voor Heavy retoucheren zijn oefenen met schaduwen en consistentie in details. 
 2. b) Symmetrie: Wanneer je het product vastlegt met een mannequin of hangers, ontstaat er asymmetrisch een slechte uitstraling. Symmetry-retoucheerservice is van toepassing op tops, broeken en jacks die er slordig uitzien als je het asymmetrisch vastlegt.
 3. c) Geest Mannequin: Het is een krachtige strategie voor het bewerken van foto's na de productie om producten te presenteren die veel worden gebruikt in de mode-industrie. Het is ook bekend als een 3D-etalagepop of holle man. In dit proces combineert de editor twee of meer foto's van een enkele figuur en creëert een afbeelding om het showcase-probleem op te lossen. Bovendien helpt het om je op de juiste manier op het product te concentreren. 

Op basis van de bovenstaande details over het fotobewerkingsproces, als u het proces begrijpt, kunt u het in-house doen. Als u echter bedenkt hoe lang fotografen erover doen om foto's te bewerken, zult u merken dat het veel tijd kost om een ​​vlekkeloos beeld te geven. In dat geval kunt u op zoek gaan naar professionals van bijgebouwen zoals Afbeelding uitsnijden.

softwares Professionals bewerken bij voorkeur foto's: hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Of je nu foto's maakt met je smartphone of een professionele fotograaf, het is onmisbaar om je foto's te bewerken voordat je ze uploadt. Maar het uitdagende deel voor een fotograaf is om de juiste softwaretoepassing voor hun foto's te selecteren, aangezien deze varieert op basis van de foto. En je moet ook weten hoe lang het duurt voor fotografen om foto's te bewerken.

Fotobewerkingssoftware verbetert de beeldfocus op uw belangrijkste onderwerpen en verandert de typische foto in een verbluffende. 

Dit deel van de blog bevat de beste fotobewerkingssoftware die fotografen gebruiken om foto's te bewerken.

Adobe-Photoshop:

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken? Voordat u deze pagina bezoekt, heeft u misschien enkele andere pagina's doorgenomen om meer te weten te komen over de beste fotobewerkingssoftware. Dan zul je het overal bekend vinden om Adobe Photoshop te noemen als de beste gebruiksvriendelijke fotobewerkingssoftware. Elke professionele fotograaf, redacteur, ontwerper, de artiest geeft de voorkeur aan Adobe Photoshop als hun eerste bewerkingstool wereldwijd vanwege de geavanceerde bewerkingsfuncties. Een paar belangrijke functies die u krijgt met deze software zijn: 

360 bewerkingstools, inclusief ruime filters en penselen          

Beste maskeer- en selectiefunctie

Geavanceerde retoucheer- en kloonopties

Snelle bewerking, zelfs als het bestand groter is

Ondersteunt alle formaten zoals JPG, PNG, GIF

Vergemakkelijkt met 3D-ontwerpoptie

Het faciliteert talloze bewerkingsfuncties die een beginner bij de eerste poging moeilijk kan gebruiken. Maar zodra ze het stukje bij beetje met geduld gebruiken, geloof het, ze zouden er dol op zijn, omdat het hun werkruimte zal redden. 

Adobe Lightroom:

Als u denkt aan de beste fotobewerkingssoftware na Adobe Photoshop, moet u Adobe Lightroom als een van hen beschouwen. Waarom en hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken? Omdat deze software uw bewerkingstaak zal versnellen met eenvoudige en gouden standaard bewerkingsfuncties. Enkele van de functies die u krijgt door het te gebruiken, zijn: 

Brengt de oefensessie voor elke module in kaart na het downloaden

Schone en gemakkelijke werkruimte 

Snelle benadering van de beeldbibliotheek en aanpassingen

Vergemakkelijkt met de baanbrekende bewerkingstools

Foto's organiseren door gezichtsdetectiefunctie 

Opmerkelijke filters met tools voor fixeren en vervagen

Aanpasbare schuifregelaars die verschillende apparaten ondersteunen

Vang een:

Hoe lang duurt het voordat fotografen foto's kunnen bewerken nadat ze er een hebben gemaakt? Een gerenommeerd mobiel bedrijf, Phase One, introduceerde Capture One op de markt voor fotobewerkingstools. Het is net als Adobe Lightroom met enkele onderscheidende kenmerken, zoals hieronder:

Reserveert uw foto's zowel in sessies als in collecties

Trefwoordenfunctie om een ​​unieke tag aan uw afbeeldingen toe te voegen

Aanpasbare lay-out en sneltoetsen

Geavanceerde kleurbewerking met laagaanpassing

Snellere uitvoering met omvangrijke foto's

ACDSee Fotostudio Ultimate:

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's van ACDsee te bewerken? ACDSee Photo Studio, een alternatief voor Adobe Photoshop, is een fotobewerkingssoftware die al heel lang op de markt is. Onlangs heeft het een bijgewerkte versie uitgebracht, ACDSee Photo Studio Ultimate, een alles-in-één software die geavanceerde tools biedt voor het bewerken van foto's, zoals hieronder: 

ACDSee Photo Studio Ultimate
ACDSee Photo Studio Ultimate

Bronbestanden bewerken zonder te importeren

Zorgt voor een goede kwaliteit van het beeld met het snelle filter

Organiseert afbeeldingen op gezichtsherkenning

Faciliteren met ruisonderdrukkingsfunctie

Bied kleurenwiel aan voor kleuraanpassing

Corel Paintshop Pro:

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's met Corel Paintshop Pro te bewerken? Een van de meest goedkope maar effectieve fotobewerkingssoftware is Corel PaintShop Pro, hoewel het geen geavanceerde bewerkingsfunctie heeft. Het is een eenvoudige tool voor het bewerken van foto's die uw afbeelding naar een hoger niveau kan tillen. Standaardfuncties die deze software biedt zijn: 

Corel Paint Shop Pro
Corel Paint Shop Pro

Soepel gebruiksvriendelijk

360 bewerkingsfuncties

Biedt lay-out en maskeerfunctie

Biedt leer-tutorials

Uitgebreide borstel, kleur, bevestigingstool voor aanpassing

Biedt een reeds bestaande sjabloon voor grafisch ontwerpers

Skylum-armatuur:

Een professionele fotograaf gebruikt Skylum Luminar software als alternatief voor Adobe Lightroom. Een fotograaf die ervaring heeft met Adobe Lightroom-interfaces, kan deze gemakkelijk begrijpen om te gebruiken voor fotobewerking. Het staat bekend om zijn Al-schuiffunctie waarmee u uw afbeeldingen automatisch kunt corrigeren. Enkele andere functies die het biedt, zijn de volgende: 

Skylum Luminar
Skylum Luminar

Bied alle bewerkingsopties aan

Complete set filteropties

Verstelbare laag en masker

Snelle bewerkingsfunctie

Er zijn verschillende weergave-opties beschikbaar

canva:

Canva is erg handig voor beginners die geen technische kennis hebben van geavanceerde fotobewerking, omdat het de meest eenvoudige interface biedt. De belangrijkste kenmerken van Canva zijn: 

Canva
Canva

Biedt meer dan 8,000 sjablonen voor grafisch ontwerp

Inclusief drag-and-drop-optie voor fotobewerking

Bedenk een bubbelmaker, stickers, vervagings- en transparantietool

Sjablonen voor raster en kader

Het slaat foto's op in de cloud

Pixlr-editor:

Pixlr, een eenvoudig maar krachtig alternatief voor Photoshop, is een goed ontwikkelde app voor het bewerken van foto's. Het is een web-app die uitstekende aanpassingsfuncties biedt om toe te passen bij het bewerken van foto's. Een klein deel van de functies die het biedt, zijn: 

Pixlr-editor
Pixlr-editor

Je kunt het overal gebruiken, omdat het een online app is

Het biedt gratis meer dan 2 miljoen effecten

Beschikt over creatieve app voor zowel desktop- als mobiele gebruikers

Hulp bij het maken van unieke filters

PicMonkey:

PicMonkey is een goedkope fotobewerkingssoftware. Net als Canva is het eenvoudig en gebruiksvriendelijk voor de starterseditor. Het biedt basisbewerkingsfuncties, waaronder bijsnijden, rechttrekken, helderheid aanpassen enz. Enkele andere opmerkelijke functies zijn: 

PicMonkey
PicMonkey

Basisfilters met collage-optie

De vooraf ingestelde sjabloon en een leeg canvas

Automatisch formaat beschikbaar voor gebruik op sociale media

Geavanceerde ontwerptool voor het maken van prachtige foto's

GIMP:

GNU Image Manipulation Program, bekend als GIMP, is een fotobewerkingssoftware die gratis een universele set fotobewerkingsfuncties biedt. Vermelde kenmerken van deze tool zijn als volgt:

GIMP
GIMP

Biedt professionele functies om pakkende foto's te maken

Vergemakkelijkt met hoogwaardige retoucheerfunctie

Maakt integratie met verschillende programmeertalen mogelijk

Het belang van fotobewerking: hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Heb je de naam van Jimmy Nelson gehoord? Hij is een prominente fotograaf uit het Verenigd Koninkrijk die sinds 1987 meerdere internationale prijzen heeft gewonnen voor het maken van de uitstekende foto. Zijn spectaculaire opnamen worden tentoongesteld in vele musea en toonaangevende kunstgalerijen wereldwijd.

Tribal door prominente fotograaf Jimmy Nelson
Tribal door prominente fotograaf Jimmy Nelson

 

Kun je raden wat hem in staat heeft gesteld om zijn foto's uitmuntend te maken en weet je hoe lang het fotografen duurt om foto's te bewerken? Denk je dat alleen fotografie hier een rol heeft gespeeld? Nee. Wat hier een even grote rol speelde, was de fotobewerking.

Elke ervaren fotograaf zal het bewerken als een daadwerkelijke toepassing voor hun foto's in verschillende tinten beschouwen. Nu is de vraag, waarom gaan ze voor bewerking? Het korte antwoord is - Fotobewerking gaat niet over het veranderen van de afbeelding; in plaats daarvan is het de gewoonte om de opname te verfijnen om een ​​verbluffend beeld te geven dat niet alleen in de camera mogelijk zou zijn.

Enkele andere redenen voor wat de professionals gaan voor fotobewerking zijn zoals hieronder-

Een goede foto verwerken:

Een goede opname hangt af van contrast en verzadiging. Het kan niet automatisch op de camera worden ingesteld. Dat is de reden waarom het na het maken van een opname vereist is om het contrast en de verzadiging aan te passen die onder fotobewerking vallen.

Helpt bij het toepassen van zijn eigen stijl:

Na de opname kunnen de fotografen met de bewerkingsoptie de foto beheren zoals ze willen. Ze kunnen bijvoorbeeld de gewenste toon en stijl gebruiken en de merknaam toevoegen om auteursrechtelijke problemen te voorkomen.

Breng een foto tot leven:

De fotograaf kan een stilstaand beeld tot leven brengen door kleur in evenwicht te brengen, het levendig te maken en een verbluffende look toe te voegen door middel van fotobewerking.

Vergemakkelijken bij het vertellen van een verhaal:

Fotografie wordt ook wel verhalenverteller genoemd. Als we naar een foto kijken, proberen we het verhaal erachter te vinden. Wanneer we echter een foto maken, kunnen we geen situatie vastleggen die het verhaal kan beschrijven. In dit geval kan het bewerken van foto's u helpen om items op de foto's te verbeteren die zullen helpen bij het opnieuw creëren van het hele verhaal op de foto.

Faciliteren van productmarketing:

Fotografie is een must in online zakendoen. Een goed shot is nodig om klanten aan te trekken waar fotobewerking de kers op de taart kan zijn om hun product te visualiseren. Als meer klanten worden overtuigd na het controleren van de productfoto, kan de verkoop meer stimuleren.

Waarom fotografie nodig is in het bedrijf: hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Millennials, Generatie Z, zijn de digital natives van onze samenleving die in dit moderne tijdperk veel meer technisch onderlegd zijn en veel ervaring hebben met online en in de winkel kopen. Volgens onderzoek uitgevoerd door Statista onderzoeksafdeling, op 29 april 2021, maken millennials intensief gebruik van mobiele internetverbindingen tegen het op een na hoogste tarief. 

Er is een spreekwoord: "Beoordeel een boek niet op zijn omslag". Maar geloof het of niet, in deze gedigitaliseerde wereld gaat deze generatie in de tegenovergestelde richting van dit gezegde voor het maken van een online aankoopbeslissing, omdat het tijd bespaart door 24/7 aankopen te doen. 

Ze scrollen door de pagina's van het bedrijfsmerk en kiezen het product. Vervolgens controleren ze 2-3 foto's van het product en nemen, eenmaal onder de indruk, de aankoopbeslissing. Het is dus begrijpelijk dat je fotografie nodig hebt om je product te laten zien en ze te prikkelen om een ​​aankoopbeslissing te nemen.

Stel, u heeft met uw product te maken met de e-commerce sector. Als eerste stap heb je je foto's geüpload zonder te bewerken, zoals je hebt vastgelegd. Kun je na een week een mooi bedrag bedenken om van je product te verkopen? Nee, dat kun je niet verwachten. Weet u waarom? Omdat wanneer een klant een product online wil kopen, ze de specifieke pagina bezoeken en verschillende foto's van het product bekijken om de details te controleren. Een verbluffende foto kan hen ertoe aanzetten het product te beoordelen om een ​​aankoopbeslissing af te ronden. 

Houd uw kennis bij: hoe lang duurt het voordat fotografen foto's bewerken

Houd in uw wetenschap dat de eerste indruk de laatste is. Zonder enige bewerking, hoe goed of indrukwekkend uw product ook is, het kan ze niet aantrekken. Voor uw productpromotie moet u na het vastleggen van foto's gaan voor fotobewerking. Een verbeterde foto kan u helpen om uw verkoop positief op gang te brengen. Dat is de reden waarom in de zakenwereld van vandaag alle bedrijven, voornamelijk e-commerce, modehuizen, juweliers, modellenbureaus, tijdschriftenhuizen, enz., belang hechten aan fotografie.

Verbluffende fotografie vereist goede fotografie, samen met tijd, energie en gedegen kennis van bewerkingen. Helaas beschikt u mogelijk niet over de vereiste expertise om superieure foto's voor uw product te maken. Zelfs als u de meest geavanceerde fotobewerkingssoftware gebruikt die beschikbaar is, is uw resultaat misschien niet zo vlekkeloos als de experts. Neem daarom contact op met de serviceprovider voor fotobewerking voor de beste service voor fotomanipulatie. 

Verschillende stijlen van fotografie: hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken

Fotografie werd voor het eerst uitgevonden in de jaren 1800 door Joseph Nicéphore Niépc. In de loop van de tijd is het populairder geworden en vereist het steeds meer technische en creatieve vaardigheden.

Voordat u gaat bewerken, moet u eerst de foto maken. Laten we dus meer te weten komen over verschillende stijlen van fotografie. 

Portret fotografie:

De fotograaf maakt dit soort foto's voor een geposeerde of openhartige persoon of groep. Familiefoto's kunnen een voorbeeld zijn van portretfotografie. Dream Weaver, Glimpse, Wedding Chronicle, enz., werken met portretfotografie.

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Portret fotografie

Fotojournalistiek:

Het is een verteller van elk nieuws waarbij de fotograaf een gebeurtenis of situatie probeert te beschrijven door middel van fotografie, alleen met of zonder tekst. De prijswinnende foto van Rana Plaza heeft geen tekst nodig om het verhaal te vertellen. We zien dit soort fotografie in kranten, tijdschriften of andere sociale blog-inhoud.

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Fotojournalistiek

Het verhaal achter de foto is dat de persoon zijn geliefde niet in gevaar wilde laten, hoewel hij het uiteindelijke resultaat van de dood kende. Het toont zijn onvoorwaardelijke liefde voor haar. 

Modefotografie:

Modehuizen gebruiken deze fotografiestijl voor modeproducten zoals jurken, schoenen, ornamenten, accessoires, enz. Verschillende modemerken zoals Nike, Gucci, Hermes, Zalando, Adidas, Gentle Park, Ecstasy, enz. gebruiken modefotografie om hun product online te presenteren- offline, in brochures, tijdschriften of kranten. Potentiële klanten bekijken deze foto's, besluiten hun site te bezoeken en nemen aankoopbeslissingen.

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Modefotografie

Sportfotografie:

Sportfotograaf legt verschillende momenten (spannend, verdrietig, enz.) van de sport vast. Dit soort fotografie heeft een camera van hoge kwaliteit nodig, omdat de fotograaf op afstand moet scherpstellen. Soms moeten ze van een afstand foto's maken in de zoomweergave. Dit soort fotografie zien we in de sportrubriek van de krant.

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Sportfotografie

Stillevenfotografie:

Deze fotografie omvat het vastleggen van natuurlijke of kunstmatige objecten of dingen zoals snijbloemen, fruitgravure, gevonden voorwerpen, natuurlijke landschappen, enz. Veel mensen denken dat modefotografie en stillevenfotografie hetzelfde zijn, hoewel ze qua genre verschillend zijn. 

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Stillevenfotografie

Architectuurfotografie:

Dit omvat het vastleggen van interieur- en exterieurontwerpen van gebouwen. Dit soort fotografie wordt gedaan voor commerciële doeleinden. Ontwikkelaars besteden veel geld aan deze foto om te publiceren in hun bedrijfsbrochure, in de krant of op andere sites om de potentiële klant over hun service te laten zien. 

Hoe lang duurt het voor fotografen om foto's te bewerken
Architectuurfotografie

 

Hoe maak je een geweldige foto en hoe lang duurt het voordat fotografen foto's bewerken

Fotografen moeten tijdens het fotograferen rekening houden met verschillende factoren. In dit deel van de blog leren we stap voor stap hoe je fotografeert. Dus laten we de diepte induiken. 

Stel de camera in:

Het eerste en belangrijkste dat je nodig hebt voor fotografie is de camera-instelling. Voordat u begint met fotograferen, moet u de details van de initiële instellingen van de camera kennen. Voor reguliere fotografie moet u rekening houden met de volgende feiten: 

 • Gebruik een korte telelens om je onderwerp te flatteren
 • Fotograferen in handmatige modus met autofocus 
 • Single shot gebruiken voor drive-modus
 • Gebruik een statief als u niet beweegt
 • Sluitertijd moet minimaal 1/200ste uit de hand zijn
 • Gebruik hoge ISO om een ​​donkerder scenario vast te leggen
 • Gebruik diafragma binnen f/2-/4 voor een enkel object en f/5.6-f/8 voor groepen.
 • Doe een aangepaste witbalans.

Stel de achtergrond in:

Een achtergrond kan een foto slecht tot verbluffend maken. Eenvoudige, effen en witte achtergronden zijn het meest geschikt voor productfotografie, omdat ze de kleur, vorm en andere details goed kunnen visualiseren. Geef prioriteit aan de achtergrond die gelijk is aan het onderwerp van de foto, aangezien een afleidende achtergrond de visualisatie van het onderwerp kan beïnvloeden. Achtergrond kan een fantastisch onderdeel van fotografie zijn om een ​​verhaal effectief te vertellen. Enkele tips voor het maken van een geweldige achtergrond zijn als volgt: 

 • Kies een effen en duidelijke achtergrond
 • Probeer verschillende opnamehoeken
 • Gebruik diafragma en brandpuntsafstand om de achtergrond te vervagen
 • Gebruik bokeh op het gouden uur
 • Probeer het kader te vullen met het onderwerp      

Zorg voor goede verlichting:

Verlichting is overheersend voor fotografie, of het nu natuurlijk of kunstmatig is. Het benadrukt alle componenten en criteria van uw afbeeldingen, zoals vorm, schaduw, contrast enz. Binnen het frame. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van verlichting in uw fotografie- 

 • Een flitser of flitser 
 • Gebruik geen direct zonlicht; gebruik een zwarte vlag om te verspreiden
 • Probeer meer te weten te komen over 5 standaard toetslampjes:
 • Gebruik meerdere lampen
 • Gebruik indien mogelijk een reflector
 • Probeer "golden hour" te gebruiken als u buiten fotografeert.

Volg de regels van derden:

Een van de meest waardevolle technieken die in alle soorten fotografie worden gebruikt, zijn de regels van de derde. Het verwijst naar het verdelen van de foto in 2 horizontale en 2 verticale lijnen om de essentiële elementen te positioneren binnen de punten waar ze elkaar ontmoeten. Je hoeft niet mee te gaan met de regels van de derde voor alle vangsten. Je kunt de regels breken voor het vastleggen van een betoverende. Maar leer eerst de regels om toe te passen.

Meer foto's maken:

Stop niet met het vastleggen van één afbeelding. One-shot kan niet zorgen voor een perfecte. Zelfs de ervaren fotograaf legt meer dan één opname voor een onderwerp vast. In het begin moet je misschien een heleboel foto's maken, maar op een bepaald moment, na keer op keer uitvoeren, kun je een perfecte foto maken. Houd in gedachten dat oefening een man perfect maakt. Dus blijf oefenen. 

Nu weet je hoe je een goede opname maakt met verschillende stijlen voordat je begint met bewerken. Accepteer de opdracht om een ​​goede foto te maken op basis van de kennis die is opgedaan met deze blog. Je zult het geweldig doen!

 

gerelateerde berichten