Zoeken

Hier leest u hoe u website-afbeeldingen kunt optimaliseren met behulp van fotobewerkingsmethoden

Een fotograaf moet veel dingen doorstaan ​​tijdens het maken of fotograferen van de beelden. Foto's zijn van groot belang in ieders leven en daarom verwachten ze dat ze er op hun best uitzien. Voor fotografen is het een echte uitdaging om op uitstekende foto's te klikken waar mensen hun hele leven van houden. Om de beelden er representatief uit te laten zien, wordt er veel huiswerk door de fotograaf gedaan. Heb je je ooit afgevraagd hoe de webafbeeldingen er zo mooi uitzien? Worden ze aangeklikt door de professionele fotografen? Ja, dat zijn ze, maar zo niet, dan worden de afbeeldingen bewerkt in de fotobewerkingssoftware voor een beter uiterlijk.

Aangezien afbeeldingen op internet met de wereld worden gedeeld, is het essentieel om er een aantrekkelijke factor aan toe te voegen. Vaak zien de afbeeldingen er anders uit op het scherm, dus bewerking is nodig om ze een visueel representatief uiterlijk te geven. Laten we eens kijken hoe we de afbeeldingen voor het web kunnen bewerken en optimaliseren, zodat ze er zeer professioneel en verbluffend uitzien:

Waarom is beeldoptimalisatie belangrijk?

Omdat het internet vol zit met afbeeldingen, wordt het belangrijk om je te onderscheiden van de rest. Dit kan worden gedaan door middel van beeldoptimalisatie waarbij u de afbeelding moet bewerken volgens Google. Ongeacht de grootte van de afbeelding, met optimalisatie is het gemakkelijk om het formaat te wijzigen, te bewerken en bij te snijden om het een mooie uitstraling te geven. Ook leiden de geoptimaliseerde afbeeldingen tot een betere conversieratio omdat de site snel laadt en mensen langer op uw website blijven. Aan de andere kant, wanneer de afbeeldingen niet zijn geoptimaliseerd, duurt het laden van de sites en springen de gebruikers door naar andere websites die het bouncepercentage van uw site verhogen.

Vervolgens openen de gebruikers de site vanaf hun mobiel tijdens het reizen en is het belangrijker om een ​​geoptimaliseerde site te hebben voor een betere gebruikerservaring. Een niet-geoptimaliseerde site maakt het moeilijker voor de afbeeldingen om te openen en de bezoekers voelen zich gefrustreerd vanwege de lange wachttijd. Dus hier komt beeldoptimalisatie in scène waarmee u de objecten uit de achtergrond kunt knippen, uitknippad of afbeeldingsmaskering kunt toepassen om alleen op het onderwerp en niet op de achtergrond scherp te stellen.

Hoe de afbeeldingen optimaliseren?

Welnu, om de afbeeldingen te optimaliseren, kunt u de grootte wijzigen, de achtergronden bewerken en de afbeelding uit de huidige achtergrond verwijderen, enz. Aangezien de camera's uitstekende foto's maken, is er niet veel nodig om de afbeeldingen te bewerken. Maar soms komen er tijdens het klikken op een afbeelding ongewenste elementen langs om de hele afbeelding te verpesten. Er is dus bewerking vereist waarbij u de uitknippadtechniek kunt gebruiken om het object uit de achtergrond te verwijderen en op een nieuwe te plaatsen voor een betere visuele aantrekkingskracht.

Vervolgens kunt u het formaat van de afbeelding wijzigen. Omdat de foto's die met de camera zijn gemaakt van hoge kwaliteit zijn, is het formaat veel groter. Voordat u de afbeeldingen uploadt, moet u ze bewerken en verkleinen voor een betere optimalisatie. Zoals gezegd laden de kleine afbeeldingen sneller dan de grotere afbeeldingen; het is uw verantwoordelijkheid om het formaat van de foto's te wijzigen als u uw potentiële klanten niet wilt wegjagen.

Bekijk de procedure om de afbeeldingen voor het web te optimaliseren:

  • Open de afbeelding in Photoshop.
  • Pas de tools zoals pentool, spot healing brush tool, toverstaftool of achtergrondgum toe om de objecten uit de achtergronden te halen.
  • Als het nodig is om de afbeeldingen te verkleinen, kunt u dat ook doen door de grootte of pixels in het formaatvak te vermelden. Als u klaar bent, slaat u de afbeelding op met nieuwe afmetingen en effecten in het gewenste formaat, namelijk JPG, PNG, enz.

Dat was alles over beeldoptimalisatie! Hoop dat je het interessant vond.

gerelateerde berichten