Zoeken

Hier zijn verschillende soorten lasso-tools in Photoshop voor fotobewerking

Selecties maken is een van de zwaarste banen in de fotografie-industrie. Het is omdat een klein foutje het hele plaatje kan verpesten en de kijkers kan wegjagen. Hoewel Photoshop vol zit met geweldige functies, kan het soms intimiderend zijn om de methode goed toe te passen. Hoewel u de beste en verbluffende foto's bij de hand moet hebben voordat u ze op de portal uploadt, is het belangrijk om ze in wanhopige behoeften te bewerken.

Niet alle foto's zien er goed uit en de reden daarvoor kan het slechte weer, een slechte achtergrond of een slechte fotograaf zijn. Voor beginners is het belangrijk om te begrijpen dat een van deze redenen tot rare resultaten kan leiden. Dus om hiermee om te gaan, moet je foto's bewerken om de afbeeldingen er mooi en ongelooflijk uit te laten zien. Aangezien er een aantal opties, hulpmiddelen, functies en aanpassingen zijn om te maken, wordt de lasso-tool het meest gebruikt om nauwkeurige resultaten te verkrijgen. Laten we de verschillende soorten lasso eens bekijken voor het selectiedoel en mooie afbeeldingen maken:

Standaard lasso

Je vindt het in het gereedschapspalet in Photoshop. Deze tool werkt volgens de cursorbeweging, dwz waar u ook gaat, het volgt of het een muisbeweging of een pen is. De resultaten zijn dus nooit nauwkeurig omdat een kleine beweging wordt getraceerd, wat resulteert in een slechte onderwerpselectie. Ik raad aan om deze tool te gebruiken als je willekeurig wilt selecteren, zoals wolken of vlekken enz.

Veelhoekige lasso

Zoals de naam al aangeeft, werkt het met rechte lijnen en hoeken in de afbeelding. Als het onderwerp waar je omheen moet selecteren hoeken en randen heeft, werkt polygonaal het beste. Om selecties van rechte lijnen te maken, is deze tool het snelst.

Magnetische lasso

Om de onderwerpen met duidelijke grenzen te traceren, komt magnetische lasso goed van pas. Het is het perfecte hulpmiddel waarmee u de breedte, frequentie en contrast enz. kunt wijzigen. Omdat magnetische lasso automatisch wonderen doet als het gaat om het tekenen van selectie rond de grenzen, kunt u het hulpmiddel nog steeds beheren.

Tips en trucs voor snelle lasso

  • Om nette selecties te maken, houdt u de alt-toets ingedrukt terwijl u de standaard lasso gebruikt en deze wordt omgezet in een veelhoekige lasso-tool.
  • Om aan de selectie toe te voegen, houdt u de Shift-toets ingedrukt tijdens het tekenen.
  • Om van de selectie af te trekken, houdt u de alt-toets ingedrukt.
  • Mocht je een verkeerde keuze maken, dan hoef je niet helemaal terug naar het startpunt. In plaats daarvan kunt u op de Backspace-toets drukken om de laatste selectie ongedaan te maken en als het meer dan één is, blijft u backspace gebruiken om het juiste punt te bereiken.

Zodra u een idee krijgt van hoe u lasso-tools in Photoshop kunt gebruiken om de selecties te tekenen, kunt u ook de doezelaar leren en de randopties verfijnen. Omdat je met de lasso-tool het geselecteerde object op een nieuwe achtergrond kunt kopiëren en plakken, ziet het er niet verfijnd uit. De randen lijken nogal kunstmatig en de kijker kan gemakkelijk zien dat het is uitgesneden. Dus om die harde randen te verwijderen, zijn er twee opties, namelijk veren en rand verfijnen. Beide opties helpen bij het vloeiender maken van de randen en wanneer u de selectie kopieert en plakt, past de afbeelding goed bij de achtergrond.

gerelateerde berichten