Zoeken

Geef foodfotografie een nieuwe dimensie met fotobewerking

Door de Instagram- of Facebook-nieuwsfeed scrollen en kijken naar de verbluffende voedselfotografie waarvan je het water in de mond loopt, is iemands harde werk. En hard werken wordt beloond! Ja, het is niet zo dat de voedselfotografie die je online ziet echt is, maar de afbeeldingen zijn verbeterde gebruikte foto-retouchering, uitgesneden afbeelding of uitknippad-technieken. Vraag je je af hoe?

Nou, neem een ​​voorbeeld van je gaat naar een restaurant om hamburger te eten, zie je dezelfde burger die in het restaurant wordt geserveerd? Nee, heb ik gelijk? Hoe ziet het er dan zo lekker en aantrekkelijk uit op het online portaal? Het is allemaal te danken aan de fotobewerkingstechnieken die worden gebruikt om de gewone afbeeldingen een oomph-factor te geven.

Dergelijke bedrijven moeten hun producten op een verbluffende manier presenteren om de aandacht van de kijkers te trekken en hen te overtuigen om te kopen. Om in de massale verkoop te komen, moet je ervoor zorgen dat de foodfotografie aantrekkelijk genoeg is en voldoet aan de normen die klanten verwachten. Om goede foto's te krijgen, is het nodig om verschillende fotobewerkingsmethoden toe te passen en de schoonheid van het product te benadrukken. Stel dat je de ingezoomde binnenkant van de burger wilt laten zien, de uitgesneden afbeeldingstechniek wilt toepassen en alleen het product wilt behouden zonder achtergrond.

Laten we eens kijken naar de tips om geweldige voedselfotografie te maken:

Maak het eten klaar

Voordat u op de foto's klikt, moet u het eten eerst zo bereiden dat het er tijdens het fotograferen goed uitziet. Presentatie is belangrijk als we het over eten hebben, dus de eerste stap is om dingen te plannen en je te concentreren op het platerenidee. Presenteer het etenswaar zoveel mogelijk om van te watertanden en vergeet ook niet rekening te houden met de achtergrond.

Zoek naar de schoonheid en achtergrond

Het op een natuurlijke manier fotograferen van het voedsel is heel belangrijk als het gaat om de esthetiek en schoonheid. Presenteer het product op een mooie witte achtergrond en controleer of de opstelling goed is. Als je eten tentoonstelt, dan is het belangrijk om te weten dat je de kijkers niet kunt trekken door bloemen of bomen op de achtergrond te zetten. In plaats daarvan moet je heel creatief zijn door de gerelateerde items zoals frites of cola op de achtergrond te houden, wat de aandacht van de kijkers zal wekken.

Hoeken van de etenswaren

Nu komt de compositie van de foto's. Oké, nu ben je klaar met de beplating en de achtergrond en is het tijd om na te denken over de hoeken van de producten. Het inlijsten van een voedselfoto komt met goede en verkeerde manieren, maar je kunt enkele richtlijnen volgen over de aspecten van voedselfotografie. Om de sterke punten van het product te benadrukken, zijn hoeken belangrijk. Stel nu dat je op de afbeelding van een pizzapunt gaat klikken, in dat geval moet je de topping en kaasbodem markeren om de kijkers te lokken. Als je gewoon een foto vanaf de zijkant schiet, heeft dat geen zin en wordt de kijker niet aangetrokken.

Fotobewerking in postproductiefase

Als je klaar bent met de fotoshoot, moet je in de postproductiefase gaan voor fotobewerking. De mogelijke bewerkingstechnieken zijn onder meer kleurcorrectie, beelduitsnede, uitknippad, achtergrondverwijdering enz. die worden gebruikt om de sterke punten te versterken die u in de opnamefase misschien hebt gemist.

Conclusie

Tot slot zou ik zeggen Wees creatief. Voedselfotografie is een kunst, dus je moet de richtlijnen volgen om de foto's goed te krijgen. Zorg ervoor dat de filters, effecten en belichtingstechnieken perfect zijn om creatieve foto's naar voren te brengen. Afgezien van de bovengenoemde tips, zijn er ook veel andere fotobewerkingstechnieken om de foto's er ongelooflijk en interessant uit te laten zien.

gerelateerde berichten