Fouten die een amateur kan vermijden door de fotograaf

Fouten die een amateur kan vermijden door de fotograaf

Een amateur is iemand die net in het veld van de fotografie is gestapt. Hun vaardigheden zijn rauw en ze wisten niet het juiste pad om anderen te negeren. Omdat het de beste nieuweling in het veld is, is het voor de fotografen verplicht om deze nuttige fouten te leren die de fotografen meestal plegen en hun waardigheid in hun beroep verliezen voor de klanten. Wat maakt het fotograferen moeilijk? Dat is de DSLR met de nieuwe features en de ultramoderne technologie. Het is een feit dat de fouten worden gemaakt door de beginnende fotograaf, dus lees de lijst met fouten die kunnen worden vermeden

Flits op afstand gebruiken

De eerste fout die meestal door de fotograaf wordt gemaakt, is flitsen vanaf de afstand die het onderwerp vastlegt buiten het bereik van de flitser. Dit is de meest vermijdbare fout waarop de beginner zich kan concentreren om zijn fotografie te verbeteren. Het is niet beperkt tot het gebruik van de flitser in het donkere licht, maar het kan ook worden gebruikt in fel zonlicht voor het verlichten van objecten.

Zonnekap achterstevoren monteren

Soms houdt de fotograaf de lenskap voor het gemak bij het opbergen meestal aan de andere kant van de camera en vergeet hij de richting te veranderen, wat resulteert in slechte beelden als gevolg van ongewenst licht. Lichtkap regelt over het algemeen het ongewenste licht dat van invloed is op uw afbeeldingen, maar omdat u de richting niet hebt veranderd, wordt het niet meer in staat om het licht te regelen.

Vergeet een geheugenkaart te plaatsen

De grote fout die fotografen soms maken, is dat ze er niet in slagen een geheugenkaart in de camera te plaatsen. Hierdoor kan de fotograaf de gebeurtenis niet vastleggen die wordt weergegeven op het scherm dat er geen geheugenkaart is. Het zal de dag voor de fotograaf bederven wanneer ze zo ver hebben gereisd om het evenement vast te leggen. De reden voor het vergeten kan iemand zijn zoals tijdens het overbrengen van de afbeeldingen naar de computer waar je de geheugenkaart erin hebt gelaten of misschien de andere, maar de belangrijkste is de camera zonder de geheugenkaart die niet voor een ander doel kan worden gebruikt.

Verkeerde lenskeuze

De andere fout die de fotograaf kan vermijden, is de verkeerde keuze van de lens in de camera, waardoor het moment waarop hij wacht verloren kan gaan en toen het aankwam, kon hij niet fotograferen vanwege de verkeerde lens in de camera . Vermijd dit soort domme fouten om op het podium van de professionele fotograaf te komen.

Statief vergeten voor nachtfotografie

De andere vermijdbare fout is om thuis een statief te vergeten tijdens het maken van nachtfotografie. Het statief is een vereiste om 's nachts te fotograferen, anders is het niet mogelijk om met de lange sluitertijd om te gaan zonder het stevige statief en is het niet mogelijk om 's nachts de beste foto's te maken zonder de sluitertijd te vertragen. Onthoud dat opnamen bij weinig licht altijd een statief nodig hebben, dus houd het altijd bij je.

De ISO verkeerd instellen

De beginnende fotograaf moet de juiste ISO-instelling kiezen om de perfecte foto's te maken. Hij moet weten dat het verhogen van de ISO in de donkere omgeving noodzakelijk is, terwijl het verlagen ervan in lichte omgevingen moet worden gebruikt. Maar als hij niet op de hoogte is van de juiste ISO dan kan hij beter voor auto ISO instellingen gaan.

Over witbalans

Als u vergeet de witbalans te wijzigen, ontstaat het probleem van ongewenste verkleuring van de afbeeldingen en dit zal al uw inspanningen in de fotografie verpesten, dus u moet dat vermijden.

De MF-AF-schakelaar

Beide schakelaars nemen een belangrijke plaats in voor het hebben van goede foto's en als u vergeet ze aan te passen aan de camerabehoeften, zal dit ten koste gaan van de beeldkwaliteit. Je moet dus handmatige MF-focus gebruiken voor het fijn afstemmen van de foto's en de autofocus laat de camera de instellingen gemakkelijk voor je doen.

Verwarringen bij het kiezen van de modus

Een beginnende fotograaf zit over het algemeen gevangen in de verwarring van de modusknop en kan de foto's niet meer maken. Hij raakt in de war tussen de verschillende modi, zoals diafragma, programmamodus, sluiterprioriteitsmodus en de andere andere die een probleem voor hem vormen. Het is dus aan te raden om de volledige kennis over de modi te hebben voordat je in de fotografie stapt.

Dit zijn dus de veelgemaakte fouten die de fotograaf moet vermijden als hij zijn vak echt wil uitblinken.

 

gerelateerde berichten