Voordelen en weigering van fotograferen met modellen

Fotografie is een enorm concept dat alles omvat, van een speld tot een vliegtuig. Over de hele wereld kan men alles fotograferen, gewoon alles met creativiteit en een uitzonderlijke mentaliteit. Maar daarvoor moet het onderwerp zich comfortabel voelen of er comfortabel uitzien om de uitstekende foto's te maken. Zorg ervoor dat uw onderwerp kalm, ontspannen, vrij van stress en opgewekt is voordat u de foto's maakt.

Vandaag ga ik het hebben over de voor- en nadelen van modelfotografie die door de experts worden gedeeld. Bekijk ze eens:

Ik ga in tegengestelde richting door eerst met de don'ts te beginnen, zodat je je positiever voelt tijdens het lezen van de do's.

Dos van modelfotografie

Duw het model nooit schade toe

Het belangrijkste is om het model nooit in iets schadelijks te duwen. Ik begrijp dat je wilt dat de foto perfect is, maar niet ten koste van het leven van het model. Vraag het model nooit om midden op de drukke weg of onder de waterval te gaan staan ​​als je niet over de vereiste veiligheidsmaatregelen beschikt. Als je echt een verbluffende en unieke foto wilt, zorg dan voor de juiste veiligheid en zorg ervoor dat het model overal comfortabel blijft.

Wees nooit rigide en minder spraakzaam

Communiceer met het model en laat hem/haar uw wensen weten terwijl u de foto's maakt. Modellen kunnen je gedachten niet lezen, dus het is jouw plicht om ze te vertellen wat je wilt en of ze goed poseren. Leg je ideeën aan haar uit om het meeste uit de shoot te halen.

Raak het model nooit aan

Het aanraken van het model wordt niet op prijs gesteld zonder toestemming. Als je wilt dat het model op jouw manier poseert, vraag het haar dan maar raak haar niet aan als ze zich hier niet prettig bij voelt. Wees fatsoenlijk tijdens het fotograferen en als het model vriendelijk tegen je is, pas haar dan aan of plaats haar op jouw manier.

Wees nooit respectloos

Klink nooit oneerbiedig met het model en pas op met uw woorden die u gebruikt. Mensen hebben de neiging zich slecht te voelen, dus zorg ervoor dat je haar geen enkele zweem van niet-troost geeft dat ze zich aanstootgevend voelt om met je samen te werken.

Dos van modelfotografie

Laat je beste werk zien

Om het model in je werk te laten geloven, is het aan te raden haar je goede foto's te laten zien. Het zal ervoor zorgen dat ze zich verbonden en oprecht naar je toe voelt en ze zal ook enthousiast zijn om door jou gefotografeerd te worden.

Geef feedback

Geef leuke feedback, zelfs als je het gevoel hebt dat ze niet poseert zoals jij wilt. Als je haar motiveert, zal ze zich positief voelen en zal ze zich naar jou gedragen. Schreeuw niet en word niet onbeleefd tijdens het fotograferen. Blijf positief en experimenteer met de poses met haar hulp.

Breng haar in de comfortzone

Daarvoor kun je haar favoriete muziek spelen zodat ze zich comfortabel voelt tijdens het poseren. Iedereen wordt ontspannen en opgewekt met muziek, dus vraag haar favoriete nummers voordat de shoot haar in de comfortzone brengt.

Laat haar de poses zien voor de shoot

Je bent misschien geen goede uitlegger, dus om het model voor de poses te leiden, laat je haar de afbeeldingen zien. Het zal haar helpen je geest te begrijpen en dienovereenkomstig te poseren. Ook hoef je het model niet aan te raken om haar te sturen of op een gegeven moment voel je je misschien gefrustreerd om uit te leggen wat je wilt bereiken. Het is dus een goed idee om de afbeeldingen op uw telefoon te bewaren.

Conclusie

Wees professioneel met je werk en klink verfijnd met je woorden! Geef het model nooit de kans om aan je vriendelijkheid te twijfelen, dus zorg ervoor dat de gevoeligheid van je model intact blijft.

 

gerelateerde berichten