Zoeken

Essentiële Photoshop-tips voor nabewerking: een snelle follow-up

Photoshop-tips voor nabewerking

Nabewerking - Wat definieert deze term precies? Voor zover ik het begrijp, betekent het een foto bewerken en vertalen naar een perfect beeld. Veel software wordt tegenwoordig gebruikt voor nabewerking, maar degenen die een vaste plek in de computer van elke ontwerper hebben gemaakt, zijn Photoshop en Lightroom. U kunt vertrouwen op de mogelijkheden voor nabewerking van deze software. Nog veel meer dan Lightroom gebruiken mensen graag Photoshop. Dit artikel is ook gebaseerd op de essentiële postverwerkingstechnieken van Photoshop en hoe ze elke afbeelding kunnen veranderen van saai naar zeer gelukzalig.

Volg de tips:

Lay-out en organisatie: Het is noodzakelijk om de efficiëntie van je werk in Photoshop bij te houden. Kortom, u kunt de efficiëntie een boost geven door de lay-out van Photoshop te organiseren en te optimaliseren. Je vraagt ​​je vast af waarom het zo nodig is? Welnu, het is om te configureren voor de manier waarop u wilt dat canvas en panelen eruitzien. Het wordt ook sterk aanbevolen voor ontwerpers die hun workflow willen verbeteren. Dit is wat u nodig hebt terwijl u de Photoshop Layout-bewerkingen uitvoert:

 • Je moet gefocust blijven en heel specifiek op wat alle opties die je wilt. Hiervoor moet u de extra panelen uit het menu verwijderen, vooral die van geen nut zijn bij uw bewerkingsinspanningen. Op deze manier heb je wat extra werkruimte, want ze blijven maar in de weg zitten.
 • De panelen moeten volledig worden georganiseerd op basis van uw workflow. Wanneer de te gebruiken vensters zijn gekoppeld, kunt u sneller werken en kunnen de aanpassingen ook met minder moeite worden gedaan.
 • Om een ​​groter beeld van het beeld te krijgen, moet u de afstand aanpassen en de panelen perfect op het scherm plaatsen.

2.

Het maken van Photoshop-lay-outs kan u echt helpen om veel tijd te besparen en uw ontwerpen gemakkelijk en spontaan te maken. Het opslaan van uw werkruimte is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar naar de rechterbovenhoek van het PS-venster te gaan. Wanneer u daar klikt, wordt een vervolgkeuzemenu geopend. Als u op Nieuwe werkruimte klikt, verschijnt er een ander scherm. Dus jongens, dit is jouw speeltuin waar je snelkoppelingen en menu's binnen de lay-out kunt opslaan. Voor routinematige nabewerking zijn vooraf ingestelde lay-outs van groot nut. Hier eindigt onze eerste stap.

Gracing met basiseffecten:

Dus nu heb je alle lay-outregelingen gemaakt. U kunt nu eindelijk beginnen met het bewerkingsproces. Elke ontwerper heeft zijn eigen regels en normen die hij moet volgen tijdens het bewerken. U kunt deze sectie negeren omdat u misschien uw eigen smaak en stijl van bewerken hebt. Ik wil graag mijn bewerkingsproces delen. Er zijn bepaalde stappen die door mij gewetensvol worden gevolgd als ik begin met bewerken.

Ik begin meestal met het maken van een dubbele laag van de afbeelding waaraan ik werk. Dit is om ervoor te zorgen dat ik mijn originele afbeelding niet verpest als een bewerking fout gaat. Dan voeg ik liever wat aanpassingslagen toe om het beeldlicht in balans te brengen. Onderstaande afbeelding kan u een volledig inzicht geven van hoe het scherm er op dit moment uitziet.

Photoshop-tips voor nabewerking

Met behulp van dit effect kun je op een speelse manier een nauwkeurige aanpassing van kleuren maken. Om het beeld verder in balans te brengen speel ik met de helderheid en het contrast van het beeld. In de onderstaande afbeelding ziet u de tabbladen die u zullen helpen bij het maken van de respectieve aanpassingen.

4

Dit zijn dus allemaal elementaire stappen die vóór de eigenlijke show in overweging worden genomen. Al deze taken worden gedaan om elke vorm van fouten te voorkomen en het licht in evenwicht te brengen. Zoals ik al eerder zei, kun je je eigen stijl volgen tijdens het maken van de voorbereiding, want elke ontwerper heeft zijn eigen stijl van werken.

De lagen organiseren:

Dit is het moment waarop we kunnen beginnen met het bewerken. Ten eerste, om meer efficiëntie aan uw werk toe te voegen, wordt aanbevolen om alle lagen te ordenen en te ordenen. U kunt uw lagen groeperen op de manier waarop u ze wilt gebruiken. Voor verdere hulp wordt u ook aangeraden de lagen te hernoemen op basis van het soort effect dat u ervoor wilt gebruiken. Als u klaar bent, kunt u nu een korte blik werpen op alle lagen en beginnen met het bewerkingsproces. Het wordt aanbevolen om één laag tegelijk aan te houden om elke vorm van verwarring te voorkomen. Omdat je de laag al hebt hernoemd op basis van de bewerkingsvereisten, kun je op elke laag vakkundig werken. Tijdens het proces kunt u ook beslissen welke lagen uit de scène moeten worden verwijderd.

Hoe kan ik mijn lagen groeperen en labelen?

Welnu, ik heb een zeer directe benadering bij het labelen van mijn lagen, zodat ik het toe te passen proces gemakkelijk kan begrijpen, zelfs als ik ze na een tijdje zou bewerken.

 • Verloop en vignetten groep
 • Sterke Filters Groep
 • Lichtaanpassingsgroep
 • Kleurvariaties en tintengroep

Daarom, aangezien ik de vereisten van groepen anders specificeer, wordt het gemakkelijk om elke groep afzonderlijk te behandelen. Op deze manier wordt het bewerken supersnel en superhandig. Zelfs als u een effect opnieuw wilt bewerken, hoeft u alleen maar de groep te ontdekken en de aanpassingen aan te brengen.

Kleinere aanpassingen:

Bij Photoshop draait alles om het leveren van uw beste resultaten. Er zijn bepaalde subtiele effecten die het beeld een complete renovatie kunnen geven en de aantrekkingskracht ervan kunnen vergroten. De tools die worden gebruikt om deze effecten te geven zijn:

 • Hulpmiddelen voor niveauaanpassing
 • tinten
 • Blend Modes

Dit is wat de overvloeimodus kan doen, aangezien u het verschil in de afbeelding kunt zien. Alleen met de hulp van een enkele klik kunt u een enorm verschil maken. Het wordt altijd aanbevolen om een ​​dubbele laag te behouden, zoals ik eerder al zei. Met de dubbele laag kun je spelen met verschillende soorten overvloeimodi en de verschillende effecten ontdekken. Dit zijn briljante ingebouwde effecten die helpen bij het bewerken met één klik. Kortom, deze modi zeggen voor de pixelprestaties op elke laag en hun gedrag. Verschillende modi zitten boordevol verschillende effecten, dus het wordt de gebruiker altijd aangeraden om alle modi uit te proberen en er ook enkele in gedachten te houden voor toekomstige referenties.

Deze modi kunnen echter op verschillende manieren worden gebruikt, maar de elementaire manier is:

 • Maak een dubbele laag van je afbeelding
 • Dubbelklik op je laag en schakel de opties in
 • Ga naar het vervolgkeuzemenu Mengmodus en selecteer de effecten.

U kunt de modi ook in het paneel selecteren nadat u de laag hebt ingeschakeld.

5

Na de selectie van de modus, kunt u nu verdere bewerkingen maken, zoals aanpassing van de dekking, enz. volgens de behoefte van de afbeelding. Mijn persoonlijke favoriete modi zijn een scherm, lichter, overlay en zacht licht.

7

Om een ​​subtieler effect toe te voegen, wordt u bovendien aangeraden om niveaus van de aanpassingslaag in te stellen. Volg de stappen om een ​​nieuwe aanpassingslaag toe te voegen:

 • Ga naar laag
 • Klik op nieuwe aanpassingslaag
 • Selecteer de laag die je leuk vindt

Als het nieuwe scherm verschijnt, kunt u nu de nodige wijzigingen aanbrengen.

Samenvatten:

Ik vind persoonlijk dat deze technieken mijn efficiëntie bij het ontwerpen voor een groot deel vergroten. Dus hier is een korte follow-up voor alle stappen die u in deze inhoud hebt geleerd.

 • Om de workflow een boost te geven, moet u nieuwe Photoshop-lay-outs maken. Dit zal helpen om gemakkelijk en direct aan het ontwerpen te werken
 • Gebruik altijd enkele van de primaire effecten
 • Het groeperen en labelen van de lagen zal altijd een verschil maken en u kunt gemakkelijker werken
 • Voeg altijd enkele overvloeimodi toe aan uw bewerking.
gerelateerde berichten