Duik in de wereld van dierenfotografie

Baby's zijn onze bundels van vreugde en dat geldt ook voor de huisdieren! Huisdieren zijn onze trouwe vrienden op wie we kunnen vertrouwen, ongeacht de situatie. Vast met dieven thuis? Geen zorgen, uw huisdier kan u van het ergste behoeden. Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om die harige huisdieren te fotograferen? Het is als een uitdaging om ze vast te leggen volgens wat je wilt.

De ervaren fotografen hebben een creatief talent voor fotografie en als nieuwe fotograaf moet je de concepten tot in detail begrijpen. Om de mooie kant van de huisdieren naar voren te brengen, schrijf ik een artikel met enkele tips om te gebruiken:

Vooraf voorbereiden

Bij het fotograferen van huisdieren moet je je van tevoren voorbereiden waar je de camera dienovereenkomstig moet instellen. Wanneer het huisdier handelt of reageert volgens wat je denkt, leg hem dan onmiddellijk vast. Dieren zijn behoorlijk onvoorspelbaar en je kunt niet verwachten dat ze wachten tot je op de foto gaat. Wees dus een beetje snel als ze poseren en klik op de foto met alle vooraf gemaakte instellingen.

Om te beginnen zou ik willen voorstellen om de modus diafragmaprioriteit of sluiterprioriteit te gebruiken om de verwachte resultaten te krijgen.

Ga dichtbij

Huisdieren zijn kleiner van formaat, maar niet allemaal. Dus als je een kleiner huisdier hebt, zoals een puppy of een kat, probeer dan dichterbij te komen om het mooi in het frame te krijgen. Soms levert het fotograferen vanaf een afstand niet het gewenste resultaat op, omdat ze opgaan in het beeld en de achtergrond meer aandacht trekt. Bewegende huisdieren zorgen voor mooie actiefoto's, dus laat deze kans niet liggen. Gebruik een snelle sluitertijd en laat zien dat het huisdier bewoog terwijl de foto werd genomen.

Communicatie is belangrijk

Om verbluffende resultaten te produceren, is interactie belangrijk. Zoals je weet, moet je voor modelfotografie interactie hebben met het model om haar tijdens de sessie op haar gemak te laten voelen, hetzelfde is het geval met huisdierenfotografie. Huisdieren spelen graag met hun baasjes, dus maak van deze kans gebruik en leg een Oh zo goed schot. Betrek ze bij hun eten, speelgoed of wat ze maar willen en leg een verscheidenheid aan afbeeldingen vast. Anders dan dat, kun je wat willekeurige foto's maken van ze terwijl ze aan het eten zijn of spelen met de kinderen in huis. Is het niet leuk?

Verlichting of schaduwen

De meest elementaire factor voor het hebben van mooie afbeeldingen is de verlichting! Gebruik nooit een flitser voor huisdieren, omdat hun ogen de neiging hebben om van kleur te veranderen als het licht flitst. Het kan ze ook afleiden van de camera, wat je hele set-up die je na veel hard werken hebt gedaan, zal verpesten. Ik raad aan om huisdieren in het natuurlijke licht te fotograferen als de zon niet op haar hoogtepunt is. Houd het huis bovendien goed verlicht met ramen en deuren open, zodat je ze op een prachtige manier kunt vastleggen.

Huisdieren verschillen

Huisdieren verschillen qua uiterlijk, grootte, gedrag en kleur enz. Denk dus eerst aan deze factor voordat u ze gaat fotograferen. Net als de mensen moeten huisdieren zich ook ontspannen en zich op hun gemak voelen voor de fotoshoot en om ze realistisch te laten voelen; je zou hun basiskarakter moeten begrijpen. Een huisdier vindt het heerlijk om op een vrolijke plek te zijn, dus laat ze rustig worden met hun baasje en zodra ze in hun comfortzone komen, begin je aan je werk.

Al met al zou je je best moeten doen in de fotografie van huisdieren, net als in de fotografie van mensen. Als je creatief genoeg bent om ze te fotograferen terwijl ze bezig zijn met een activiteit, zou dat PERFECT zijn.

Dus wanneer ga je beginnen?

 

 

gerelateerde berichten