Zoeken

Slagschaduw zorgt ervoor dat de afbeeldingen er natuurlijk en realistisch uitzien - is dit waar?

Magie gebeurt in de digitale wereld met de vooruitgang in technologie! Het is mogelijk door het gebruik van geweldige software, zoals Photoshop, die helpt bij het maken van prachtige foto's. Omdat het wondersoftware is, kan niemand de waarde ervan ontkennen. Variërend van het maken van de ongelooflijke foto's tot het bewerken en manipuleren ervan via een reeks hulpmiddelen, Photoshop heeft het allemaal vrij gemakkelijk gebracht.

Een foto krijgt zijn betekenis wanneer deze in Photoshop wordt bewerkt en het meest verbazingwekkende visuele effect is de slagschaduw. Wanneer een schaduw wordt toegevoegd, ziet de foto er prachtig en uitstekend uit, omdat de schaduw het object en de achtergrond mooi benadrukt. Bovendien krijgt het beeld met slagschaduweffect een nieuwe dimensie en ziet het er zeer interactief uit. Voor degenen die creatief zijn, zijn er veel manieren om schaduwen toe te voegen als je experimenteert met de waarden en de schuifregelaars.

Hier zijn enkele manieren om de afbeeldingen er uniek en cool uit te laten zien:

Gebogen schaduw

Als het gaat om het isoleren van de afbeelding van de achtergrond, of je kunt zeggen, om een ​​gevoel van ruimte te geven, wordt een gebogen slagschaduw toegevoegd. Gewoonlijk worden de gebogen schaduwen toegepast op de onderkant van de afbeelding om deze er natuurlijk en realistisch uit te laten zien. Elke schaduw die vanaf de bovenkant wordt toegevoegd, ziet er kunstmatig uit, dus de onderste schaduw wordt overwogen. Draai gewoon de onderste hoeken omhoog om het object op een betere manier te markeren en ook om het object er helder en evenwichtig uit te laten zien.

Leg bijvoorbeeld gewoon een stuk stof op de vloer en til het een beetje op naar de opwaartse positie. Je ziet een schaduw onder het doek, dus als je het doek meer optilt, zal de schaduw vervagen. Aan de andere kant, als je het doek dicht bij de vloer houdt, zal de schaduw veel duidelijker zijn. Hetzelfde concept wordt echter gevolgd in de gebogen schaduw.

Gebogen slagschaduw in het midden

De schaduw wordt gecreëerd in het midden van het beeld. In dit type schaduw creëert Photoshop een slagschaduw zowel bovenaan als onderaan in het midden van de foto. Het enige verschil is dat je de ellipslaag die je onderaan plaatst moet dupliceren. De gedupliceerde laag moet boven de afbeelding worden geplaatst, zodat deze er natuurlijk uitziet en de boven- en onderkant uitsteken om het effect er compleet uit te laten zien.

Staande afbeelding slagschaduw

Laatste is de staande afbeelding slagschaduw, is mijn favoriet! Bij dit type wordt het licht van voren of van achteren geworpen om een ​​staande schaduw te krijgen. Omdat het de eenvoudigste en gemakkelijkste is, zijn de resultaten ook verbluffend. Laat me, voor uw kennis, uitleggen hoe het werkt. Pak een stuk papier en houd het rechtop. Zet nu wat licht van de voorkant en zie de schaduw zich op de achterkant vormen in een rechthoek. Hetzelfde geldt wanneer het licht van achteren valt en de schaduw zich aan de voorkant vormt.

Als je eenmaal de basisprincipes van slagschaduw hebt begrepen, kun je echt verbluffende effecten creëren op je eigen manier. Waarom wachten om een ​​expert te zijn in het toevoegen van schaduwen?

 

gerelateerde berichten