Zoeken

Een gedetailleerd overzicht van beeldoptimalisatie voor het web

Een foto zegt meer dan duizend woorden en kan wonderen doen die tekst niet kan. Een van de belangrijkste redenen waarom afbeeldingen belangrijk zijn voor e-commerce, is dat de afbeeldingen het enige zijn dat de kijkers verslaafd houdt. Met het onvermogen van de klant om het product vast te houden, moeten de productafbeeldingen er erg verleidelijk en aantrekkelijk uitzien. Maar werk ook aan de echtheid!

De klanten zijn sterk afhankelijk van de kleur, maat, vorm en kwaliteit van het product voordat ze het kopen. Als e-commerce-eigenaar kunt u dit als een voordeel zien door prachtige afbeeldingen te tonen die als een verhalenverteller fungeren. Voor de e-commerce websites is het essentieel om afbeeldingen in hoge resolutie te hebben. Zijn de afbeeldingen van kwaliteit of hoge resolutie? Om de kijkers ertoe te brengen uw producten te kopen, moet u ze de scherpe en geoptimaliseerde afbeeldingen laten zien.

Als je geen geoptimaliseerde afbeeldingen op de site hebt, moet je een winkel verkennen met honderden kledingstukken in verschillende maten en vormen. Wil je de klanten zo'n ervaring bieden? Om een ​​goede website te maken, optimaliseert u de afbeeldingen voordat u ze op de site uploadt. Volg deze tutorial als je overweegt om je eigen online portal te maken:

Beeldtypen

De meest voorkomende afbeeldingstypen zijn JPG-, PNG- en GIF-bestanden. Dit zijn alle drie kwaliteitstypes en leveren een uitstekende kijkervaring. Voor het web is JPG geweldig omdat het een enorm kleurenpalet heeft om mee te werken en je ook de kwaliteit kunt bieden die je klanten willen. PNG's hebben een hogere kwaliteit dan JPG omdat ze transparant zijn zonder enige achtergrond. Voor de e-commerceportals wordt meestal het PNG-formaat gebruikt voor logo's omdat de logo's er aantrekkelijk uit moeten zien.

Sla de afbeeldingen op in de juiste maat

Het optimaliseren van de afbeeldingen voor het web is niet zo moeilijk als u de juiste grootte weet terwijl u ze opslaat. Weet je waarom de sites langzaam laden? Dit komt omdat het beeldformaat veel groter is dan vereist. Zorg er altijd voor dat u de afbeelding opslaat in een kleiner formaat, dwz KB's of enkele MB's. Een goed geoptimaliseerde webpagina laadt in minder dan 2 seconden en als het meer tijd kost, springen de gebruikers terug.

Afmetingen

Voordat de afbeelding naar de portal wordt geüpload, moeten de afmetingen van de afbeelding 100% zijn. Open alle afbeeldingen op 100% om de afbeelding op exact formaat te bekijken, dus wanneer de kijkers de afbeelding op internet openen, ziet deze er perfect uit.

Afbeeldingen comprimeren

Beeldcompressie is het belangrijkst om de bestandsgrootte te verkleinen. Om de verborgen gegevens van de afbeeldingen te verwijderen, moet u de afbeeldingen zeker comprimeren. Photoshop is een manier waarmee u de bestandsgrootte kunt verkleinen zonder de kwaliteit van de afbeeldingen te verliezen.

Conclusie

Kortom, Photoshop is geweldige software die de mogelijkheid heeft om de afbeeldingen voor het web te optimaliseren. Omdat de foto's in het oog moeten springen voor de kijkers, is beeldoptimalisatie van groot belang. Alleen met de optimalisatie kunt u prachtige afbeeldingen maken, want als de afbeeldingen aantrekkelijk maar niet geoptimaliseerd zijn, zal Google dat waarnemen en dit heeft invloed op de SEO-ranglijst van uw site. Optimaliseer dus de afbeeldingen en lever een prettige kijkervaring aan de bezoekers om er klanten van te maken.

 

gerelateerde berichten