Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

Familie is de echte bron van onvoorwaardelijke liefde, verbondenheid, zorgzaamheid en delen. Creatieve familiefoto's genereren levenslange herinneringen die zulke ongelooflijke momenten in beeld brengen. Het is echter een uitdaging om het gezin te fotograferen als het groot is. Kom je uit een groot gezin en heb je plannen voor een fotosessie? Wees niet gestrest door na te denken over de uitdagingen. Lees liever de blog om meer te weten te komen Creatieve ideeën voor grote familiefoto's en maak de sessie leuk. 

Op te sommen

Familiefoto's hebben de kracht van tijdreizen, waardoor je nostalgisch wordt over je hele leven. In deze blog deel ik een heleboel creatieve ideeën voor grote familiefoto's om je te helpen de sessie leuk te maken in plaats van uitdagend. Ik zal ook brainstormen over de voorbereiding en reden voor dergelijke fotografie. Laten we een glimp opvangen van de onderwerpen van deze blog:  

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

Wat is een groot gezin? 

“Familiegezichten zijn magische spiegels. Als we kijken naar mensen die bij ons horen, zien we verleden, heden en toekomst.” - Gail Buckley.

Een gezin is een groep mensen die samenwonen door geboorte, adoptie of huwelijk. Een grote familie bestaat uit vijf of meer leden, waaronder meerdere generaties. De leden kunnen biologische ouders zijn, hun kinderen, schoonfamilie, broers en zussen, grootouders, tantes, ooms en neven die samenwonen.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

 

Als we familie met fruit vergelijken, kunnen we de grote familie oranje noemen omdat alle losse onderdelen hier bij elkaar blijven. Hoewel het hebben van een groot gezin chaotisch lijkt, zijn leden gelukkiger dan anderen omdat ze sterkere emotionele relaties hebben. 

Grondwerken voor creatieve grote familiefoto's

Creatief Grote familiefotografie is een uitdaging, maar je kunt het met plezier en efficiëntie bereiken door wat grondwerk te doen. Laten we erover weten om de sessie vruchtbaar te maken. 

01. Definieer intentie: Waarom wil je de Grote Familie Fotosessie doen? Ga je het doen om aan de muur te hangen, een album te maken, af te drukken of kerstkaarten te maken? Zoek de intentie achter je actieplan om je te helpen bij het bepalen van andere activiteiten, waaronder pose-ideeën, het selecteren van een locatie of outfit en het maken van afspraken.  

02. Bepaal een datum: Een grote familie bevat veel leden en die zijn misschien niet altijd beschikbaar. Dus om de sessie te laten plaatsvinden, moet u een datum vastleggen waarop iedereen kan deelnemen. U kunt ook een evenement selecteren, zoals Kerstmis, een bruiloft, enz., Waar bijna iedereen aanwezig zal zijn. 

03. Stel een budget in: Denk aan een paar dingen voordat u begint met het implementeren van Creative Large Family Photo Ideas: 

 • Zal je een fotograaf inhuren of zelf vastleggen? 
 • Gaat u een fotobewerkingsservice uitbesteden of doet u dit zelf?
 • Doe je de sessie binnen of buiten?

Er is geen gratis lunch in de wereld. Dus als u een professionele fotograaf inhuurt, het retoucheren van foto's uitbesteedt, naar buiten gaat om te fotograferen of outfits en accessoires koopt, heeft u een budget nodig. Denk daarom na over de behoefte en stel het budget vast. 

04. Selecteer locatie: Nadat je het budget hebt bepaald, moet je een locatie selecteren als je buitenfotografie wilt doen. Probeer de plaats te kiezen op basis van de smaak van het gezin, met goed zonlicht en toegankelijk voor iedereen. U kunt natuurlijke omgevingen selecteren, zoals stranden, bossen, parken, open velden, enz. U kunt ook vintage locaties kiezen, zoals landelijke schuren, ouderwetse cafés, historische plaatsen, enz. 

05. Maak een checklist: Zodra u klaar bent met de eerste planning, is het tijd om een ​​checklist te maken om fouten te voorkomen. U moet de datum, plaats, tijd, outfits om te dragen, poses om te geven, andere arrangementen enz. Vermelden.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

Creatief poseren is essentieel voor grote familiefotografie, en je kunt dit bereiken door meerdere ideeën te gebruiken. Laten we eens kijken naar Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

01. Sta in balans: Het is onmogelijk om een ​​grote familie zij aan zij vast te leggen, omdat het een paar leden van de zijkant zou kunnen afsnijden. Als idee voor een creatieve grote familiefoto kun je dus rekening houden met de lengte van de leden en ze instellen van lang naar kort. Vraag de grotere leden om achter te gaan staan ​​en de kleinere kinderen ervoor. Het is een uitstekend idee om de groei van uw gezin in de loop van de tijd te laten zien.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

 

02. Ga liggen: Als de leden een goede band hebben, kun je een liggende houding van ze vastleggen. Vraag de oudere leden om op de grond te gaan liggen en de kinderen om over hen heen te gaan liggen. Voordat je het idee implementeert, moet je ervoor zorgen dat ze zich op hun gemak voelen met deze pose; anders kun je ze vragen om in een cirkel te gaan liggen. 

Ideeën voor grote familiefoto's

 

03. Zitten vastleggen: Omdat je geen enkel lid van de foto wilt blokkeren, is zitten een goede manier om ze samen vast te leggen. Alle gezinsleden kunnen in een kamer, tuin of trap zitten en ze vanuit een lage hoek fotograferen om ervoor te zorgen dat ieders gezicht zichtbaar is. Het is een geweldig idee om te pronken met de nabijheid van uw familie. 

Ideeën voor grote familiefoto's

 

04. Vastleggen met een kampvuur: Een van de Creative Large Family Photo Ideas is om een ​​informeel kampvuur te maken en het moment perfect vast te leggen. Probeer 's avonds of op een bewolkte dag foto's te maken. Het zal je helpen om ieders gezicht bij daglicht vast te leggen, aangezien een vuurlicht niet genoeg is om iedereen te verlichten. Maak meerdere foto's om na het ruimen de beste te selecteren. Wat betekent ruimen bij fotografie?? Bekijk mijn blog om hierover meer te weten te komen.

Leg foto-ideeën voor een kampvuur vast

 

05. Snel dinermoment: Het diner is een belangrijk moment voor een groot gezin, omdat alle leden dan na een dag werken bij elkaar kunnen zitten. Een van de creatieve ideeën voor grote familiefoto's is om dit moment vast te leggen en creatiever te maken door het buiten neer te zetten. Dek de tafel eenvoudig met eenvoudige gerechten om afleiding te voorkomen. Leg vast vanuit hetzelfde niveau of dezelfde hoge hoek om de tafel samen met gezichten scherp te stellen. 

Snap Dinner Moment foto-ideeën

 

06. Portret opmerkelijke tijd: U kunt grote momenten uit uw gezinsleven vastleggen als dierbare herinneringen. Reünies, verjaardagen, vakanties of andere gelukkige vieringen kunnen een belangrijk onderdeel zijn van Creative Large Family Photography. Deze tijden bieden volop kansen om je liefde voor elkaar te laten zien. U kunt ook de gedenkwaardige tijd illustreren van het doen van favoriete activiteiten zoals vissen, varen, surfen, reizen, enz. 

Portret Opmerkelijke tijdfoto-ideeën

 

07. Trouwfoto met familie: Mis de kans niet om de mooie familie op de bruiloft vast te leggen. Vraag alle leden om naast de bruid of bruidegom te gaan staan ​​met poses die hun unieke stijl weerspiegelen. 

Trouwfoto Met Familie

 

08. Strandfotoshoot met familie: Het strand is een prachtige omgeving om voor altijd dierbare herinneringen te creëren. Je kunt blue en golden hour beauty meenemen tijdens de implementatie groot geziny Ideeën voor strandfoto's. Blauw uur is geweldig voor het maken van illustraties waarbij je zorgt voor verlichting op het gezicht en een onderbelichte achtergrond die de blauwe lucht laat zien. Als pose kunnen de leden in het water surfen, spelletjes spelen op het strandzand of kastelen bouwen.

Strand fotoshoot met familie

 

09. Schiet buiten: U kunt de fotoshoot buiten laten uitvoeren ideeën voor grote familiefoto's buiten. Voor dergelijke foto's kunt u verschillende locaties selecteren, zoals golfvelden, botanische tuinen, een zelfgeplukte boomgaard, velden met zonnebloemen of lavendel, schaatsplekken, boerenmarkten of speeltuinen. 

Maak een buitenfoto met het gezin

 

10. Frame gek moment: Behoor je tot een grote gezellige familie? Dit idee is voor jou om de familiesfeer te illustreren door middel van fotografie als een creatief groot familiefoto-idee. Leg de grappige momenten van het gezin vast die je in de toekomst aan het lachen zullen maken. Je kunt ook verschillende kostuums dragen die worden verlicht door Halloween, Kerstmis, Super Heroes, films, enz. 

Frame Crazy Moment-foto-ideeën

 

11. Picknicktijd vastleggen: Met een groot gezin kunt u gaan picknicken en het kostbare moment vastleggen als een creatief groot familiefoto-idee. Je kunt overal picknicken, zoals je eigen achtertuin of picknickplek, park, bos of natuurlijke omgeving bij jou in de buurt. 

Leg picknicktijd vast

 

12. Herfst fotoshoot: Herfst is het oogstseizoen dat verschijnt met prachtige kleuren en smaken. Je kunt herfstfotoshoots doen als creatieve grote familiefoto-ideeën. Om dit te bereiken, kun je het maïsdoolhof of de cowboyplaatsen verkennen en de foto's maken met maïsstengels, hooibalen, enz. Als achtergrond. 

Ideeën voor herfstfotoshoot

 

13. Winter fotoshoot: Beperk jezelf niet binnen terwijl het buiten sneeuwt in de winter. Ga erop uit met familieleden en stel je de Creative Large Family Photo voor waarop je familie speelt, grinnikt en geniet van de dekens van witte sneeuw.

Winter fotoshoot

 

14. Zomer fotoshoot: De zomer is het seizoen van reizen en kleurrijke foto's maken. U kunt dus met uw grote gezin reizen en implementeren Reizigers Fotografie als creatieve ideeën voor grote familiefoto's. Maak je geen zorgen als je het je niet kunt veroorloven om te reizen. Om gedenkwaardige foto's te maken, kunt u lokale plaatsen, zwembaden of nabijgelegen zeestranden bezoeken.

Zomer fotoshoot

 

15. Lenteveld: De lente komt met verschillende kleurrijke bloemen en je kunt de schoonheid van het bloemenveld niet ontkennen. Bezoek nabijgelegen bloemenvelden met het gezin en leg het gezin vast terwijl ze genieten van het moment. 

Ideeën voor lenteveldfoto's

 

16. Klik op Candid Shots:  Het echte leven is mooi en openhartige foto's zijn koning. Bewaar dus een paar openhartige foto's van uw gezinsleden als creatieve ideeën voor grote familiefoto's. Laat de kinderen een kind zijn en klik op de openhartige foto's van spelen of lachen. Dus betrek ouderen op openhartige foto's terwijl ze praten, plezier hebben of lachen. 

Klik op Candid Shots Foto-ideeën

 

17. Gebruik rekwisieten voor fotografie: Je kunt verschillende rekwisieten gebruiken op je Creative Large Family Photos. Je kunt een grote fotocabine of lijst vasthouden en alle leden vragen om van daaruit te poseren. Als alternatief kunt u voedsel of andere voorwerpen als rekwisieten vasthouden en de foto maken.  

Gebruik rekwisieten voor fotografie

 

18. Monochrome schoonheid: Monochroom of zwart-wit voegt een elegante sfeer toe aan elke foto met tijdloze schoonheid. Toon elegantie in uw Creative Large Family Photo door het monochrome effect te implementeren. U kunt het filter toepassen tijdens het vastleggen. Je kunt het ook als beeldpostproductie of uitbesteding van zo'n dienstverlener uitvoeren.  

Monochrome schoonheid

Nuttige informatie: Om een ​​perfect monochroom effect te krijgen en de foto's van de volledige sessie te retoucheren, kunt u dit uitbesteden postproductieservice voor afbeeldingen van Afbeelding uitsnijden

Outfitideeën voor creatieve grote familiefoto's

Maak je je zorgen over outfits voor familiefoto's? Harmoniserend kledingideeën voor grote familiefoto's kan moeilijk zijn omdat je moet nadenken over meerdere mensen met individuele stijlen en keuzes. Maak het proces zoveel mogelijk stressvrij door onderstaande tips: 

 • Bijpassende T-shirts: Toon de gelijkenis van gevoelens en gedachten van uw gezin door bijpassende T-shirts te dragen met jeans of kaki's. Zorg ervoor dat het T-shirt eenvoudig en ongerept is.

Outfitideeën voor creatieve grote familiefoto's

 

 • Gecoördineerde outfit: Volledig op elkaar afgestemde kleurenoutfits waren in het verleden populair. Als u geen vergelijkbare kleur wilt dragen, kunt u coördineren door 2 tot 3 kleuren te kiezen. Houd rekening met het seizoen, de locatie en de individuele kleurenpalletkeuzes voor de kleurselectie. Zorg er bij het selecteren van 3 kleuren voor dat 1 kleur neutraal is, zoals wit, zwart, kaki, grijs of blauw. U kunt bijvoorbeeld felroze, turkoois en marineblauw combineren als outfitkleuren. Je kunt er meer kleurencombo-inspiratie uit halen Pinterest.  

Gecoördineerde outfit

 

 • Voorspelling seizoenskleur: Het maakt niet uit welk type kleding je kiest, maar de kleur is belangrijk. Overweeg het seizoen voor het kiezen van de kleur zoals hieronder:
           1. Selecteer voor de lente pastelkleuren zoals blush, mint, crème, lavendel, enz.
           2. Selecteer voor de zomer levendige kleuren zoals citroen, turkoois, rood, enz.
           3. Kies voor de herfst aardse kleuren zoals amber, pompoen, kastanjebruin, donkergroen, enz.
           4. Selecteer voor de winter koele kleuren zoals grijs, koningsblauw, aubergine, enz.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's om de beste momenten vast te leggen

 

 • Voeg een pop-kleur toe: Vraag iedereen om een ​​eenkleurige outfit te dragen, bij voorkeur neutrale tinten, en vraag slechts één lid om een ​​andere kleur te dragen die eruit zal springen. Het zal het uitzicht verrukken zonder de aandacht te vernederen. 

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's om de beste momenten vast te leggen

 

 • Patronen toevoegen: Diversiteit is het kruid van het leven. Daarom kun je naast een effen kleur ook een outfit kiezen met verschillende patronen zoals bloemen, plaids, strepen, geometrische vormen, stippen, enz. Om de foto aantrekkelijk en chaotisch te maken, moet je ervoor zorgen dat de jurk met patroon de outfits met effen kleuren van anderen coördineert. Vermijd echter grote outfits of te veel outfits met patronen, omdat ze het imago verwoesten.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

 

 • Comfort: Geef bij het kiezen van een outfit belang aan het gemak van het gezinslid. Het wordt op de foto onthuld als ze zich niet op hun gemak voelen. Kies dus een outfit waarin ze zich met een goed gevoel vrij kunnen bewegen. U kunt bijvoorbeeld T-shirts voor heren kiezen om te voorkomen dat ze worden ingestopt. Als een lid een grappig kostuum wil dragen, weiger ze dan niet, want dat zal de sessie leuker maken.

Creatieve ideeën voor grote familiefoto's

 

 • Accessoires: Passende accessoires zijn belangrijk om smaak aan de foto te geven. Vergeet dus niet accessoires zoals sjaals, oorbellen, armbanden, mutsen, zonnebrillen etc. om je outfit compleet te maken. Zorg er bovendien voor dat alle leden schoenen kiezen die passen bij hun outfits.    

Veelvoorkomende fouten bij fotografie van grote gezinnen

Er worden enkele veelgemaakte fouten gemaakt bij het implementeren van Creative Large Family Photo Ideas. Laten we ze weten om ze zoveel mogelijk te vermijden. 

* Harde verlichting: 

Slechte cameraflitsen en direct zonlicht zijn altijd onstabiel, wat zorgt voor harde verlichting. Vermijd het maken van foto's tijdens de middag en de plaats waar het zonlicht direct valt, waardoor harde schaduwen ontstaan. Gebruik de schijnwerpers niet tijdens het fotograferen binnenshuis. 

* Duidelijke uitdrukking:

Tijdens het maken van de foto kan het zijn dat iedereen lacht en een goede pose aanneemt. Helaas zou je na het vastleggen kunnen zien dat een van de leden de gelukkige pose heeft gemist, een andere houding had of naar anderen zou kunnen kijken. Klik daarom meerdere foto's tegelijk aan voor een enkele pose om zeker te zijn van het verwachte resultaat. 

 * Afgeleid onderwerp:

Elk lid moet oogcontact maken voor een goede foto die uitdagend is. Omdat een van hen om een ​​andere reden tijdens het vastleggen kan worden afgeleid, vooral als u buiten fotografeert. Om dit te voorkomen, moet u brutaal en vocaal zijn voor de juiste aandacht. 

* Verkleinwoord:

Als de grote gezinsleden naast elkaar staan, is er een kans om een ​​ondermaats zicht te hebben terwijl iedereen in beeld blijft. Het zal een uitdaging zijn en de uitdrukking van het onderwerp doen vervagen. Daarom moet u sommige leden opdracht geven om te gaan staan ​​terwijl anderen op gereedschap of banken zitten. Je kunt ook trappen gebruiken en ze vragen te gaan zitten, zodat niemand de camera blokkeert. 

* Verstopte gezichten:

De meest voorkomende fout in Creative Large Family Photo is wanneer het gezicht van een persoon verstopt raakt door het hoofd van de voorste persoon. Om dit te voorkomen, moet je je compositie instellen om ieders gezicht zonder blokken te zien. U kunt trappen gebruiken en hen vragen te gaan zitten, zodat niemand de camera blokkeert. 

Waarom een ​​creatieve grote familiefoto maken

Familiefoto's zijn eeuwige souvenirs die het heden en de toekomst verbinden met het verleden. Het is dus belangrijk om grote familiefotografie te doen. Laten we weten waarom u een creatieve grote familiefoto moet maken:

 1. Bewaar herinneringen: De tijd gaat snel, als een oogwenk, en de gezinsleden worden ouder. Foto's vertellen een verhaal. Familiefotografie documenteert dus de mooie herinneringen aan dit moment om in de toekomst te onthouden.
 2. Familie onthullen: Beeld spreekt meer dan duizend woorden. Met de creatieve grote familiefoto's kunt u de aard, persoonlijkheid, eenheid en gevoel voor humor van uw familie onthullen.
 3. Fotomuur maken: Een familiefotowand verbetert de woonkamer met lachende gezichten die het geluk van het gezin onthullen. Bovendien vergroten familiefoto-exposities het gevoel van eigenwaarde van een lid, omdat hij zichzelf als een belangrijk onderdeel van het gezin beschouwt. Het maken van een creatieve grote familiefoto is de eerste vereiste voor implementatie ideeën voor grote familiefotowanden.
 4. Maak een fotoalbum:  Met een creatieve grote familiefoto kun je een fotoalbum maken om je familieherinneringen te laten zien. U kunt voor verschillende gelegenheden een online of offline fotoalbum maken. Scrapbooking is een andere bewonderenswaardige manier om op bepaalde tijden de zoete band van uw gezin te tonen.
 5. Gift: Een persoonlijk cadeau maken met de familiefoto kan een geweldig gedenkwaardig cadeau zijn voor een speciaal familielid. U kunt ze afdrukken op mokken, etuis, kussens, onderzetters, kalenders, notitieboekjes, T-shirts, waterflessen enz. of fotopuzzels maken met meerdere foto's.

Sluitend

Na het lezen van de blog ben je hopelijk niet langer bang voor uitdagingen op het gebied van grote familiefotografie. Mijn gedeelde Creative Large Family Photo Ideas zullen je inspireren om je beter voor te bereiden, mooi vast te leggen en plezier te hebben. Jongens, laat me je mening weten en experimenteer met deze ideeën in het opmerkingenveld.  

 

Rubina Akter
Rubina Akter
Auteur
www.cutoutimage.com

Ik ben een bekwame en informatieve contentschrijver bij Cut Out Image. Hier schrijf ik inhoud van websiteservices en blogs voor verschillende webportals. Mijn composities bevatten verschillende fotografie- en postproductietechnieken. Verlies mijn andere blogs met vindingrijke details niet uit het oog.

gerelateerde berichten