Zoeken

Hoe Instagram-effect in eenvoudige stappen te creëren

Effecten en filters toevoegen aan je telefoon is een spannende bezigheid. Instagram, zoals jullie allemaal weten, is een geweldige app met heel veel verbluffende functies. Als je een goede kennis hebt van het maken van Instagram-effecten in Photoshop, is dit een vrij eenvoudige taak. Volg deze snelle en gemakkelijke stappen om een ​​geweldig Instagram-effect te bereiken:

Open een mooie foto

Kies uit eerste hand een goede foto als je een leuk effect wilt aanbrengen.

Vierkant De afbeelding bijsnijden

Het is noch landschap, noch portret, maar het is vierkant. Vierkant is het nieuwe type uitsnede waarmee de afbeelding in een vierkante vorm wordt bijgesneden. Het is een uitdagende taak, want hiervoor moet je het bijsnijdgereedschap kiezen en vervolgens de Shift-toets ingedrukt houden terwijl je klikt. Sleep vervolgens het bijsnijdgebied naar buiten en druk op Enter.

Aanpassingslaag voor curven maken

Om nu de verwerkte look toe te voegen, maakt u een aanpassingslaag voor curven. Om een ​​perfect Instagram-effect te bereiken, is het belangrijk om met kleine aanpassingen te spelen.

Vigneteffect

Het vigneteffect voegt realisme toe aan de Instagram-look omdat het een donkerder uiterlijk geeft aan de randen van een foto. Je hebt misschien de vintage foto's gezien waar de randen donker zijn en het vigneteffect exact hetzelfde is. Werk aan de aanpassingslaag Curven die u in de eerste stap hebt gemaakt.

Gebruik een grote zachte zwarte borstel op het aanpassingslaagmasker voor het schilderen van een cirkel. Zorg ervoor dat je een cirkel in het midden van de afbeelding schildert om de look te bereiken. Als je klaar bent, zul je zien dat alleen de buitenste randen van de foto het effect hebben waar op het masker alleen wit verschijnt. Pas nu de RGB-curve hieronder aan om de gewenste vignetlook te krijgen.

Vervaag de randen

De volgende stap om het vigneteffect een natuurlijker uiterlijk te geven, is door de randen rond het onderwerp te vervagen. De grootte en het focusgebied kunnen worden geregeld in de instellingen.

Dupliceer de afbeeldingslaag en maak een laagmasker. Pas Gaussiaanse vervaging toe vanuit de filteroptie. Heb o Filters>Vervagen>Gaussiaanse vervaging om het effect te krijgen. Vul vervolgens de details in van hoeveel gebied u wilt vervagen. Gebruik vervolgens een zachte zwarte borstel op het laagmasker zoals u deed in de vorige stap. Het is bedoeld om het gebied in focus te nemen dat u wilt dat mensen tijdens het kijken meteen opmerken.

Rand toevoegen

Zet een rand rond de afbeelding om het echte Instagram-effect te krijgen. Hoewel het optioneel is, kun je een mooie rand toevoegen om de afbeelding wat meer pit te geven. Om dit te doen, kiest u het gereedschap Afgeronde rechthoek uit het gereedschapspalet en tekent u een rechthoek in het midden van de afbeelding terwijl u de shift-toets ingedrukt houdt.

Er wordt een vectorvorm gemaakt, dus om een ​​selectie te maken, drukt u op Ctrl+klik. Maak vervolgens opnieuw een nieuwe laag bovenop alle lagen en druk op Ctrl+shift+I omdat de selectie wordt omgekeerd. Druk op D en X om de kleuren opnieuw in te stellen en ook de voorgrond wit te maken. Ten slotte, om de selectie te vullen, kiest u het gereedschap Emmertje en vult u de kleur.

Verwijder daarna de vectorvormlaag.

Is het niet zo leuk? Probeer het!

 

gerelateerde berichten