Zoeken

Aanzienlijke tips tijdens het retoucheren van de foto's

Het retoucheren van de foto's lijkt een vrij gemakkelijke taak, maar het is niet waar. Als u een afbeelding wilt retoucheren, moet u de juiste strategieën en stappen volgen om de juiste resultaten te krijgen. Soms falen de technieken, maar dat geeft je niet het recht om op te geven. Geef in plaats daarvan meer inspanningen en krijg de perfect uitziende afbeeldingen. Weet je niet hoe je de afbeeldingen moet retoucheren met de juiste techniek? Volg deze tips van experts en krijg de gewenste resultaten:

Retoucheer de volledige afbeelding

Hiermee bedoel ik, denk er nooit aan om het deel van de foto te retoucheren als het hele beeld er slecht uitziet. Veel beginners doen dit om de taak snel af te ronden, maar als je het gezicht van een onderwerp gaat retoucheren, overweeg dan om de hele foto te retoucheren. Vlekken, zwarte vlekken, vlekjes enz. zijn prima, maar als je overweegt de kleuren of toon te bewerken, doe dit dan ook voor het hele lichaam. Anders ziet de foto er verkleurd uit en merken de kijkers meteen het verschil.

En omdat niemand perfect is, moet je niet alle vlekken verwijderen, maar de moedervlekken of moedervlekken intact houden, anders ziet de foto er plastic uit. Als u bijvoorbeeld de foto van een hond retoucheert, moet u de rimpels behouden om de afbeelding een natuurlijke uitstraling te geven.

Vertrouw niet volledig op Tutorials

Tutorials zijn ongetwijfeld informatief en je kunt veel leren, maar vertrouw er niet volledig op. Wees een beetje experimenteel met wat je doet om creatieve en unieke resultaten te bereiken. Het retoucheren van foto's is een enorm concept en er zijn veel tools om mee te spelen. Dus als je een tutorial volgt, gebruik dan verschillende tools om te zien welke resultaten je krijgt. Begrijp eerst de tutorial en pas het precies hetzelfde toe, maar gebruik daarna je verstand en produceer iets anders om je eigen versie te krijgen.

Curven kunnen verknoeien

Als beginner kun je behoorlijk rommelig zijn. Gebruik geen rondingen als u zich niet bewust bent, omdat verkeerd gebruik de kleur en huidskleur erg kan beïnvloeden. Vooral als je de originele kopie niet hebt bewaard, kun je je favoriete afbeelding kwijtraken. Dus voordat u deze tool probeert, zet u de overvloeimodus op helderheid.

Ogen weerspiegelen de persoonlijkheid

Zorg ervoor dat de ogen glinsteren voor een perfecte afwerking van een foto. Omdat de ogen een weerspiegeling zijn van iemands persoonlijkheid, is het belangrijk om ze ook te retoucheren als er een fout is. Rode ogen zijn een veel voorkomend probleem bij fotografie vanwege de flits van de camera, dus vergeet tijdens het retoucheren van de foto's niet deze te corrigeren.

Conclusie

Dit waren dus enkele essentiële tips voor het retoucheren van een foto. Zorg er bij het toepassen van een retoucheerhulpmiddel voor dat u de afbeeldingen verbetert door de nodige details te verscherpen die verloren kunnen gaan wanneer u retoucheert. Experimenteren is het enige dat je bewerking naar een gevorderd niveau kan brengen, dus maak je geen zorgen en blijf proberen met alle tools in Photoshop en je kunt er nooit genoeg van krijgen.

gerelateerde berichten