Zoeken

Kleur Corrigeer de afbeeldingen in Lightroom voor internetgebruik

Een bedrijf naar een nieuw niveau tillen is niet ieders kopje thee en het kost veel tijd, moeite en geld om de juiste plek te krijgen. Als u veel geld wilt verdienen met uw online bedrijf, moet u overwegen om de afbeeldingen die u op internet gaat uploaden in kleur te corrigeren. Aangezien het publiek behoorlijk geïnteresseerd is in het kijken naar de beste foto's, is het jouw taak om de perfecte beelden te laten zien om ze verslaafd te houden.

Tijdens de fotoshoot gaan veel dingen onopgemerkt wat leidt tot slechte kleurbeelden. Hoe voorzichtig je ook bent, er is altijd een fout die moet worden verbeterd in de postproductiefase. Het corrigeren van de kleuren is nooit een complexe taak en kan goed worden gedaan met het gebruik van de juiste software en tools. Adobe Lightroom is zo'n software die je workflow voor het bewerken van foto's versnelt en de prachtige afbeeldingen levert met de juiste kleuren, grootte en toon.

Aangezien Lightroom een ​​product van Adobe is, kunt u werkelijk prachtige resultaten verwachten. Laten we aan de slag gaan met deze stapsgewijze handleiding. Hier zijn de stappen om de afbeeldingen in Adobe Lightroom in kleur te corrigeren:

De afbeeldingen ordenen

Zet alle RAW-bestanden van de camera in één map op je computer om ze overzichtelijk te houden. Het is omdat we batchverwerking zullen doen en daarom moet u de vergelijkbare lichtfoto's op een georganiseerde manier plaatsen voor eenvoudige aanpassingen.

Importeer de afbeeldingen

Importeer nu alle toegevoegde afbeeldingen in een sessie in Lightroom. Open hiervoor Lightroom, ga naar Bestand> Foto's en video importeren en gebruik vervolgens het bronpaneel om de afbeeldingsmap te zoeken. Gebruik vervolgens de knop Toevoegen en selecteer alles en klik ten slotte op Importeren.

Pas de afbeelding aan

Om nu een enkele afbeelding in kleur te corrigeren, kiest u Ontwikkelen in de rechterbovenhoek van het frame, waar u de knoppen ziet zoals Bibliotheek, Ontwikkelen, Kaart, Boek, Diavoorstelling, Afdrukken en Web. Na het importeren van de bestanden bevinden ze zich in de bibliotheek, zodat u de gewenste aanpassingen aan de afbeelding kunt doen. Als u klaar bent, is het eenvoudig om dezelfde aanpassingen ook op alle andere afbeeldingen toe te passen.

Zodra de afbeelding is geselecteerd voor de aanpassingen, klikt u op Ontwikkelen en er verschijnt een paneel met een aantal tabbladen aan de rechterkant. Hier kunt u de bewerkingen uitvoeren met behulp van het primaire tabblad en een ander tabblad met de naam basis. Dit is het moment om kleurcorrecties uit te voeren, zoals contrast, witbalans, belichting enz.

Breng de nodige wijzigingen aan, zoals witbalans, pas de belichting aan als deze niet correct is en pas het contrast van de afbeelding aan om licht en donker te benadrukken.

Batchverwerking uitvoeren

Nadat u de eerste afbeelding hebt aangepast, moet u dezelfde aanpassingen op alle afbeeldingen toepassen. Selecteer daarvoor alle afbeeldingen uit de filmstrip onderaan het scherm. Klik rechtsonder in het gereedschapspaneel op de synchronisatieknop. Selecteer nu de aanpassingen die u wilt toepassen in het pop-upvenster. Klik op Synchroniseren en wacht tot Lightroom de aanpassingen uitvoert terwijl het door elke afbeelding gaat.

Definitieve foto's exporteren

Exporteer nu de uiteindelijke afbeeldingen terug naar de computer door naar Bestand>Exporteren te gaan. Bewaar het waar u maar wilt op uw computer voor gemakkelijke toegang.

En dat is alles! Als je kleurcorrectietips wilt geven, schrijf ze dan in het commentaargedeelte!

gerelateerde berichten