Zoeken

Klik op Geweldige foto's gezien deze tips

Als beginner of professionele fotograaf zijn er maar weinig dingen die altijd belangrijk zijn, zoals kennismaking met de camera, werken met belichting, het beheersen van de sluitertijd, DOF, diafragma en compositie enz. Om je een basisbegrip te geven hoe dingen werken voor fotografie, schrijf ik Dit artikel.

Je zou in de war kunnen raken met zoveel dingen die je moet leren, maar raak niet in paniek, want oefenen is de sleutel tot succes. Met elke foto worden je vaardigheden steeds beter en zet je een stap voorwaarts om je droomfoto te maken. Houd alle elementen in gedachten en alleen dan kun je op een geweldige foto klikken. Lees hieronder:

Houd een camera goed vast

Een camera goed vasthouden is erg belangrijk om wazige foto's te verminderen. Vaak trilt de camera terwijl je op de foto klikt en dat merk je niet eens. Dus voordat u klikt, moet u de camera stabiel houden, staan ​​of zitten in een goede positie en vervolgens de opname maken. Of u kunt een statief gebruiken om de stabiliteit en stabiliteit te behouden. Hier zijn enkele dingen om te overwegen:

Ondersteun de cameralens met uw linkerhand en houd de ellebogen stabiel door op een betonnen ondergrond te leunen. Sta zo stabiel mogelijk en druk de ontspanknop langzaam in.

Camerabediening

Om echt geweldige foto's te maken, moet je de camerabediening volledig onder controle hebben. Diafragma en sluitertijd zijn vrij cruciaal in fotografie als je adembenemende foto's wilt maken. Gezien de geweldige camerabedieningen, is het jouw verantwoordelijkheid om er het maximale uit te halen. Zelfs als u de automatische modus of voorinstellingen gebruikt, moet u weten hoe elk besturingselement werkt om ongelooflijke resultaten te krijgen.

Basis versnellingen

Alleen de camera hebben werkt niet, maar je hebt ook andere versnellingen nodig. Deze versnellingen maken uw fotografie compleet en helpen bij het maken van uitstekende foto's. Hier zijn er een paar:

Statief: Het belangrijkste om mee te nemen met de camera is een statief. Het hebben van een statief is van onschatbare waarde en je moet het dragen als je verbluffende resultaten wilt. Zorg ervoor dat het robuust en stevig is om de extreme omstandigheden te weerstaan, want je kunt het je niet veroorloven om wazige opnamen te maken in de nabewerkingsfase.

Cameratas: Een ander ding om te overwegen is de cameratas om alle spullen veilig te houden. De lens, camera en andere accessoires moeten in de tas worden bewaard voor extra bescherming, omdat u mogelijk een ongelukje tegenkomt dat uw dure camera kan beschadigen.

Extra lens: Bewaar altijd een extra lens in je tas om een ​​voorsprong te krijgen over verschillende brandpuntsafstanden. Zorg ervoor dat uw camera verwisselbare lenzen heeft.

Batterij en oplader: Beide zijn redders, omdat de camera op verkeerde momenten leeg kan raken. U moet dus de batterij onmiddellijk vervangen en ook een oplader bewaren om de batterij op te laden.

Reflector: Het is niet altijd mogelijk om natuurlijk licht te krijgen, omdat er 's nachts of 's avonds laat moet worden gefotografeerd. Bewaar dus de reflectoren om het licht te regelen en verbluffende foto's te maken.

SD-kaart: Ben je omgevallen door de opslagruimte? Geen zorgen, bewaar een extra mediakaart om de opslagruimte uit te breiden en klik op zoveel mogelijk foto's.

Schoonmaakmiddel: Ga nooit van huis zonder dit. Bewaar een lensdoekje en reinigingsvloeistof om al het stof of vuil te verwijderen dat zich op de lens heeft verzameld om de opnamen te verpesten.

Verlichting

Fotografie ziet er goed uit bij goed licht. Om deze kunst echt onder de knie te krijgen, moet je leren hoe je de verlichting aanpast en bedient. Natuurlijk licht is het beste voor fotografie, maar u kunt op dat moment wel of niet altijd beschikbaar zijn. Klik indien mogelijk op de foto's in de middag en een paar uur ervoor of erna om echt mooie foto's te maken.

Fotoverwerking

Op de foto's geklikt? Dat is het? Nee, je moet ook voor de fotobewerking gaan. In de nabewerkingsfase ziet u veel gebreken in de afbeeldingen die u moet corrigeren om de afbeeldingen er mooi uit te laten zien. Voor de fotografen is Photoshop geweldige software om de foto's te bewerken voor het uploaden op de sites, tijdschriften, brochures of andere platforms.

Dus waarom zou je deze tips niet overwegen en je fotografie naar een nieuw niveau tillen?

 

gerelateerde berichten