Beeldmaskeringstechniek in Photoshop - Gebruik en voordelen

Zodra er op een foto is geklikt, gaat deze naar de bewerkingstabel. In de nabewerkingsfase wordt het gebruik van beeldbewerkingsservices onvermijdelijk. Technieken zoals beeldmaskering brengen verbluffende effecten in foto's naar voren en elke ervaren ontwerper gebruikt deze techniek voor beeldbewerking. De ontwerper moet ervaren en getraind zijn om de methode van beeldmaskering te gebruiken om geweldige eindresultaten te geven.

Enkele voordelen van het gebruik van de techniek van beeldmaskering:

Wist niet: In tegenstelling tot het gumgereedschap dat wordt gebruikt om de achtergrond van een afbeelding te wissen, verbergt het afbeeldingsmaskeringshulpmiddel ongewenste delen van een afbeelding in plaats van ze volledig te wissen. De ongewenste delen kunnen in verschillende lagen worden verborgen, zodat we ze gemakkelijk kunnen gebruiken wanneer andere wijzigingen nodig zijn. Integendeel, het gummetje verwijdert de pixels en het wordt onmogelijk om ze terug te krijgen als er aanpassingen nodig zijn.

overgangen: Het hulpmiddel voor het maskeren van afbeeldingen zorgt voor een "verstoppertje"-effect in een foto. Voor zachte maskeertechnieken worden penselen en gradiënten gebruikt. Ze vereisen zachte borstels en delicate bewegingen. De transparantie en dekking van een afbeelding kunnen worden aangepast aan de achtergrond. Deze methode is de eenvoudigste manier om het overgangseffect te bereiken.

Specifieke delen bewerken: Het maken van afbeeldingen is een geschikte techniek wanneer bepaalde delen van een afbeelding moeten worden bewerkt. Bijvoorbeeld als je de kleur van iemands kleding in een foto moet veranderen, of de schaduwen van een afbeelding moet bewerken. Deze techniek kan worden gebruikt om het specifieke gebied van een afbeelding te markeren en vervolgens functies zoals kleurcorrectie uit te voeren en de belichting, het contrast, de helderheid en meer te regelen.

Achtergrond verwijderen van transparante/doorschijnende objecten: er zijn tal van hulpmiddelen voor het bewerken van afbeeldingen om de achtergrond van objecten met een ononderbroken rand te verwijderen. In het geval van doorschijnende objecten wordt de afbeeldingsmaskering echter geïmplementeerd omdat de omtrek van de afbeelding niet is gedefinieerd. Objecten met een hoge mate van transparantie kunnen ook van hun achtergrond worden geïsoleerd met behulp van de beeldmaskeringstechniek. Deze techniek is ook gunstig voor objecten met een semi-transparante achtergrond.

Laagmaskering en uitknippad

Het voordeel van het gebruik van een uitknippad boven het maskeren van afbeeldingen is dat we verschillende delen van een afbeelding zichtbaar kunnen maken door het uitgeknipte gedeelte van de afbeelding te verplaatsen. Het deel dat ze zichtbaar willen zien, kan worden bepaald door de expert die de beeldbewerkingstaak uitvoert. In alle andere gevallen kunnen hulpmiddelen voor het maskeren van afbeeldingen worden gebruikt.

Collagefoto's

Je kunt eindeloos experimenteren en spelen met beeldmaskeringstools terwijl je collagefoto's maakt. Veel afbeeldingen kunnen worden gecombineerd en er kunnen interessante effecten op worden toegepast. U kunt de foto's mengen door zachte streken en grijze tinten te gebruiken om ze een complete en gepolijste look te geven.

Wrap-up

Met de beeldbewerkingstools in Photoshop kunnen al uw wilde fantasieën over het bewerken en transformeren van afbeeldingen werkelijkheid worden. Al deze tools moeten worden gebruikt door een bewerkingsexpert die weet voor welke bewerking deze tools moeten worden gebruikt en wat het uiteindelijke resultaat zal zijn.

gerelateerde berichten