Vermijd deze slechte gewoonten tijdens het fotograferen

De fotograaf is de persoon die waarschijnlijk zijn agenda moet beheren om al zijn verplichtingen op tijd na te komen. De fotograaf is de naam die wordt geassocieerd met het woord professional, dus hij moet zeker recht doen aan de routine door duidelijk het doel voor ogen te hebben. Hij kan alleen succes behalen als hij de persoon is die perfect is en het meest gebruikelijk is in zijn beroep. De gewoonten moeten diegene zijn die hen helpen hun doel te bereiken en niet diegene die tijdverspilling voor hun werk blijken te zijn. Het onderwerp van vandaag is ook om de slechte gewoonten met u te delen die uw werk kunnen vertragen en u ervan kunnen weerhouden het succespercentage te meten. Laten we ze bespreken

Camera thuis laten

Dit is een van de slechte gewoontes van iemand om de camera op het werk niet mee te nemen. Als u dat niet met u meeneemt, maakt het niet uit dat u een DSLR met een enorme megapixel en hoogwaardige lens heeft, het gaat erom welke camera bij u is om te voldoen aan de opnamebehoeften, zelfs de smartphonecamera die meer waarde heeft overheen.

Niet bewegen met back-up

Een van de problemen bij het creëren van gewoontes is dat je niet de back-up van alle belangrijke bestanden en de foto's bij je hebt. Velen van jullie kunnen de geheugenkaart kopen wanneer deze helemaal vol is, wat betekent dat je de back-up niet bijhoudt die je op elk moment kunt verliezen vanwege een groot probleem, verlies van de harde schijf of iemand anders. Door de back-up van kostbare foto's bij te houden, kunt u binnen een minuut misschien een jaar fotografie besparen. Om de gewoonte te ontwikkelen om een ​​back-up van de bestanden te maken op ten minste drie verschillende locaties.

 Fotograferen vanaf ooghoogte

Een professional is een persoon die eerst naar de verschillende hoeken zoekt volgens de scène die wordt bekeken. Hij zal zelfs op zijn knieën vallen of zelfs op de grond gaan liggen om de professionele opnamen te maken, terwijl een amateur degene is die altijd vanaf ooghoogte fotografeert en de camera op hoofdhoogte houdt. Onthoud dat dit niet de juiste manier is en dat je als een professional moet werken en niet zoals de amateur.

Vertrouwen op de nabewerking

Ongetwijfeld neemt nabewerking een belangrijke plaats in, maar het is nogal een vervelende klus en alleen vertrouwen op nabewerking voor de perfectie van de afbeeldingen is de luiheid van de fotograaf en getuigt niet van zijn professionaliteit. De professional is iemand die altijd zijn best doet om de beelden vast te leggen die kunnen spreken. Vertrouw dus niet op nabewerking en doe je best om de echte beelden vast te leggen met de juiste belichting en highlights.

Alleen JPEG-opnamen maken

Vermijd opnamen in het JPEG-formaat en maak liever de onbewerkte bestanden om dynamiek in het bereik van uw foto's te hebben.

Chimp

Je moet chimpansee vermijden, vooral wanneer je op een bruiloft of feest fotografeert, omdat je het moment misschien mist vanwege deze slechte gewoonte.

Geen rekening houden met de achtergrond

Veel fotografen houden geen rekening met de achtergrond voordat ze de foto's maken en dit is de meest onvermijdelijke fout die je fotografie ernstig kan verpesten. De achtergrond speelt een zeer belangrijke rol om ervoor te zorgen dat de foto's bewonderend aanvoelen, dus het is beter om er de volgende keer over na te denken wanneer u een fotoshoot gaat doen.

Centreer het onderwerp

Pas de regel van derden toe als u uw afbeeldingen wilt laten opvallen in plaats van uw brandpunt in het midden te plaatsen, zoals de meeste gewend zijn. Je kunt verschillende frames, hoeken proberen of zelfs voor een brede panoramische uitsnede gaan.

Lees de camerahandleiding niet

Dit is het feit dat niemand geïnteresseerd is in het lezen van de handleiding wanneer ze de doos van de camera voor het eerst openen. Ze zijn niet gemaakt om alleen in de doos te bewaren. Je moet er gebruik van maken om de nieuwe features van de camera's te ontwikkelen die je misschien niet kent of kunt gebruiken om inzicht te krijgen in de features die je kent maar niet op de juiste manier. Begin dus met het lezen van de handleiding door de markeerstift in één hand te hebben voor een betere ervaring met je nieuwe camera.

Fotograferen op automatisch

Fotograferen in de automatische modus wordt niet als een goede gewoonte beschouwd als je het consequent in elke situatie gebruikt, het kan je ervan weerhouden om de andere modi van je moderne camera te oefenen, die meestal halfautomatisch, automatisch of handmatig zijn. Heb de moed en ga voor de handmatige modus als je het kunt.

Eindelijk kan ik alleen maar zeggen: vermijd deze gewoonten om je toekomst in fotografie veilig te stellen en er een betere ervaring in te hebben.

gerelateerde berichten