Bewerkingstechnieken voor portretfotografie

Bewerkingstechnieken voor portretfotografie

Elke fotograaf die zich bezighoudt met Portret fotografie wil de uitstekende en mooiste portretten van het onderwerp vastleggen en daarvoor is het verplicht om de naadloze schoonheid van het onderwerp vast te leggen die door de fotograaf is genomen, waardoor het portret nog verbazingwekkender kan worden. Het is echt een soort onderzoekswerk waarbij de fotograaf een duidelijk idee moet hebben over de aard, voorkeuren en kenmerken van het onderwerp dat hij voor dit doel neemt. Portret fotografie is gebaseerd op het concept van het vastleggen van de oorspronkelijke persoonlijkheid van het onderwerp met de gemarkeerde kenmerken die het portret zinvol kunnen maken. De belangrijkste hindernis van dit soort fotografie is het bereiken van natuurlijke schoonheid op het gezicht en dat is het onderwerp van de discussie van vandaag. Het is niet mogelijk om een ​​vlekkeloos gezicht te hebben zonder vlekken, rimpels of vlekken, dus het verwijderen van alle gebreken is een duidelijke indicatie voor anderen over portretbewerking. Dit is dus niet de juiste manier. Dat kun je doen met behulp van de frequentiescheidingstechniek. Laten we de bewerkingstechnieken voor portretfotografie bespreken.

Bewerkingstechnieken voor portretfotografie

Inzicht hebben over de term frequentiescheidingstechniek

Je hebt vast wel eens van de eenheid gehoord Digitale fotografie. Dat klopt pixels zijn de eenheid die wordt gebruikt voor digitale fotografie en elk digitaal beeld is gemaakt van pixels. Hetzelfde idee gaat over frequentie. Afbeeldingen bevatten ook veel frequenties zoals de pixels. Begrijp het door de frequentie te verdelen in twee delen die een hogere frequentie en een lagere frequentie hebben. Deze frequenties worden effectief gebruikt om onberispelijke retoucheerresultaten te produceren.

Open de portretfotografie

De eerste stap leidt u naar openen Portret fotografie in Photoshop, de doelgerichte bewerkingssoftware voor deze taak. U moet twee dubbele lagen van de afbeelding maken met behulp van CTRL + J twee keer. Dit wordt gedaan om de originele afbeelding te redden van elk type effect dat we in verdere stappen gaan gebruiken.

De lagen een naam geven 

De volgende stap wijst op het benoemen van de dubbele lagen die hierboven zijn gemaakt. Noem de bovenste laag als 'hoge frequentie' en volgens de stroom de onderste laag als lage frequentie. Nu kunt u de bovenste laag verbergen door op het oogbolpictogram te drukken.

Effect toepassen

Het effect waar we het over hebben is het Gauss-effect en wordt toegepast op de onderste laag. Dit effect wordt toegepast op de onderste laag door het filter te gebruiken en daarna moet je het effect selecteren dat Gaussiaanse vervaging is nadat je op de vervaging hebt geklikt. De volgende taak is het slepen van de schuifregelaar. Verplaats de schuifregelaar naar rechts om het wazige effect te krijgen en dit zal de rimpels en puistjes van het gezicht verbergen. Hierna moet je de bovenste laag selecteren door deze eerst terug te halen.

Afbeelding toepassen [Bewerkingstechnieken voor portretfotografie]

Nu moet je de afbeelding toepassen door de hoge frequentie te selecteren, betekent de bovenste laag. Klik op toepassen wanneer het dialoogvenster verschijnt. Selecteer nu de lagere frequentie en meng de lagen door aftrekken als optie te selecteren. Wijzig de schaalwaarden in 1 of 2 en de offset wordt 128 en druk op ok. Nu is het tijd om de overvloeimodus van de bovenste laag te wijzigen in lineair licht van het grijze reliëftype. Wanneer u deze wijziging toepast, krijgt u de foto in de originele vorm die u wenst.

Lassotool selecteren

Neem nu de hulp van de lasso-tool door de lagere frequentielaag te selecteren. Hier verandert u de waarde van 25 in 27. Onthoud dat de waarde van de veer van het lasso-gereedschap is. Je moet het voorhoofd bedekken en doorgaan naar de volgende stap. Gebruik de filters en de vervaging en dan Gaussiaanse vervaging om de schuifregelaar te laten verschijnen. Gebruik deze schuifregelaar om alle puistjes en vlekken van het voorhoofd te verwijderen. Als je je gelukkig en tevreden voelt, klik dan op OK. U kunt de stappen voor de kin of wangen ook gebruiken door de voorinstelling van het Gaussiaanse effect van CTRL+F te gebruiken. Het resultaat van de inspanningen zal de onberispelijke schoonheid zijn die u wilt.

Puistjes en donkere vlekken bewerken [ Bewerkingstechnieken voor portretfotografie ]

Gebruik nu de helende borstel om alle puistjes en donkere vlekken op het gezicht te bewerken. Het is aan te raden om een ​​kwastje te hebben dat een maatje groter is dan de puistjes. Met behulp van de Alt-toets voltooit u de taak om de puistjes te verwijderen en succesvol te zijn in het verkrijgen van de vlekkeloze huid

Vind het gemakkelijk en probeer het dan met de foto's!

gerelateerde berichten