Alles over het bewerken van portretfotografie

Elke fotograaf die zich bezighoudt met Portret fotografie wil de uitstekende en mooiste portretten van het onderwerp vastleggen en daarvoor is het verplicht om de naadloze schoonheid van het onderwerp vast te leggen dat door de fotograaf is genomen, wat het portret nog verbazingwekkender kan maken. Het is echt een soort onderzoekswerk waarbij de fotograaf een duidelijk idee moet hebben van de aard, voorkeuren en kenmerken van het onderwerp dat hij voor dat doel gebruikt. Portret fotografie is gebaseerd op het concept om de oorspronkelijke persoonlijkheid van het onderwerp vast te leggen met de gemarkeerde kenmerken die het portret betekenisvol kunnen maken. De belangrijkste hindernis van dit soort fotografie is het bereiken van de natuurlijke schoonheid van het gezicht en dat is het onderwerp van de discussie van vandaag. Het is niet mogelijk om een ​​vlekkeloos gezicht te hebben zonder de vlekken, rimpels of welke plek dan ook, dus het verwijderen van alle gebreken is een duidelijke indicatie voor anderen over de portretbewerking. Dit is dus niet de juiste manier. Dat kan met behulp van de frequentiescheidingstechniek. Laten we die techniek voor portretbewerking bespreken.

Portret fotografie

Inzicht hebben over de term frequentiescheidingstechniek

Je hebt vast wel eens gehoord van de eenheid van de digitale fotografie. Dat klopt pixels is de eenheid die wordt gebruikt voor digitale fotografie en elk digitaal beeld is gemaakt van de pixels. Hetzelfde idee gaat over de frequentie. Afbeeldingen bevatten ook veel frequenties zoals de pixels. Begrijp het door de frequentie in twee delen te delen, de hogere frequentie en de lagere frequentie. Deze frequenties worden effectief gebruikt om onberispelijke retoucheerresultaten te produceren.

Open de portretfotografie

De eerste stap leidt u naar het openen van de Portret fotografie in de photoshop, de doelgerichte bewerkingssoftware voor deze taak. U moet twee keer twee dubbele lagen van de afbeelding maken met behulp van CTRL+J. Dit is een koepel om de originele afbeelding op te slaan van elk type effect dat we in verdere stappen gaan gebruiken.

De lagen een naam geven

De volgende stap wijst op het benoemen van de dubbele lagen die hierboven zijn gemaakt. Noem de bovenste laag naar 'hoge frequentie' en volgens de stroom noem je de onderste laag als lage frequentie. Nu kunt u de bovenste laag verbergen door op het oogbolpictogram te drukken.

Effect toepassen

Het effect waar we het over hebben is het Gauss-effect en dat wordt toegepast op de onderste laag. Dit effect wordt toegepast op de onderste laag door het filter te gebruiken en daarna moet je het effect dat Gaussiaans vervagen is selecteren nadat je op de vervaging hebt geklikt. De volgende taak is om de schuifregelaar te slepen. Verplaats de schuifregelaar naar rechts om het wazige effect te krijgen en dit zal de rimpels en puistjes van het gezicht verbergen. Hierna moet je de bovenste laag selecteren door deze eerst terug te brengen.

Afbeelding toepassen

Nu moet je de afbeelding toepassen door de bovenste laag voor hoge frequentie te selecteren. Klik op toepassen wanneer het dialoogvenster verschijnt. Selecteer nu de lagere frequentie en meng de lagen door aftrekken als optie te selecteren. Wijzig de schaalwaarden in 1 of 2 en de offset wordt 128 en druk op ok. Nu is het tijd om de overvloeimodus van de bovenste laag te wijzigen in lineair licht van het grijze reliëftype. Wanneer u deze wijziging toepast, krijgt u de foto in het originele uiterlijk zoals u dat wenst.

Lassotool selecteren

Gebruik nu de lasso-tool door de laag met lagere frequentie te selecteren. Hier verander je de waarde in 25 tot 27. Onthoud dat de waarde van de veer van het lasso-gereedschap is. Je moet het voorhoofd bedekken en verder gaan met de volgende stap. Gebruik de filters en de vervaging en vervolgens Gaussiaanse vervaging om de schuifregelaar te laten verschijnen. Gebruik deze slider om alle puistjes en vlekken van het voorhoofd te verwijderen. Als je je gelukkig en tevreden voelt, klik dan op ok. U kunt de stappen voor de kin of wangen ook gebruiken door de voorinstelling van het Gauss-effect van CTRL+F te gebruiken. Het resultaat van de inspanningen zal de onberispelijke schoonheid zijn die u wilt.

Puistjes en donkere vlekken bewerken

Gebruik nu de healing brush voor het bewerken van alle puistjes en donkere vlekken van het gezicht. Het is aan te raden om de kwast een maat groter te hebben dan de puistjes. Met de Alt-toets voltooi je de taak om de puistjes te verwijderen en succesvol te zijn in het krijgen van de vlekkeloze huid

Vind het gemakkelijk en probeer het dan met de foto's!

gerelateerde berichten