Een briefing over Lightroom

Lightroom werd bijna 8 jaar vanaf nu gelanceerd en vandaag is het verplichte software geworden voor zowel professionals als hobbyisten. Elk jaar maken nieuwe mensen kennis met fotografie en ontwerpen en voor degenen die Lightroom niet kennen; hier is een korte over.

Lightroom is een fotobewerkingssoftware die voornamelijk werkt met RAW-afbeeldingen. Het werkt ook het beste met JPEG- en TIFF-bestanden. Het is ook een van de beste online foto-organizers. Wanneer Lightroom wordt gebruikt om afbeeldingen te ordenen, wordt dit ook wel Dam-Digital Asset Management genoemd.

Het is een workflowtoepassing omdat het voor uw foto's zorgt vanaf het moment dat u ze naar de harde schijf van uw computer kopieert. Met Lightroom kunt u de foto's bewerken. U kunt ze toevoegen aan een kaart om de locatie te tonen waar de foto is genomen. Anders dan dat, kunt u er ook een album in maken, de foto's afdrukken en ze ook exporteren naar andere programma's voor toekomstige verwerking. Nu begrijp je waarom we naar Lightroom verwijzen als workflow-applicatie.

Het is onmiskenbaar krachtige en nuttige software en het werkt onafhankelijk. Het kan ook worden geïntegreerd met programma's zoals Photoshop. Dit betekent dat Lightroom zowel zelfstandig als in samenwerking met andere programma's kan worden gebruikt.

De Lightroom-catalogus-

Catalogus kan ook wel het hart van Lightroom worden genoemd. Het is eigenlijk een database die bestaat uit alle bestanden die met de computer zijn opgeslagen. Anders dan dat, is er een brede beschikbaarheid van metadata van elke foto. U kunt hier ook de locatie van elke afbeelding vinden, waar deze ook is opgeslagen.

Een belangrijk ding dat hier moet worden opgemerkt, is dat de catalogus geen afbeeldingen bevat. Het bestaat alleen uit de gegevens en informatie met betrekking tot de bewerkingen en de afbeeldingen.

De Lightroom-collectie-

Verzamelen is een van de essentiële functies van Lightroom. Het is meer een virtuele map die kan worden opgeroepen wanneer dat nodig is. Er is ook geen barrière voor het aantal afbeeldingen dat erin mag worden geüpload. U kunt zoveel afbeeldingen opslaan als u wilt en zoveel collecties maken als nodig is.

Nadat u uw afbeeldingen in Lightroom hebt geïmporteerd, kunt u ze in verschillende verzamelingen categoriseren. Er kunnen verschillende collecties worden gemaakt met verschillende namen. Naarmate u deze collecties gaat gebruiken, worden de voordelen ervan duidelijker. Ze bieden u de mogelijkheid om de afbeeldingen zo goed mogelijk te ordenen en de flexibiliteit om ze te gebruiken zoals u dat wilt.

Lightroom versus Photoshop-

Lightroom onderscheidt zich op zijn eigen manier, maar we moedigen niet aan om grote software zoals Photoshop te verlaten. Er zijn talloze dingen die in Photoshop kunnen worden gedaan. Bovendien moedigen we het gebruik van beide software aan in combinatie voor professionele resultaten. Zowel Lightroom web als Lightroom mobile gaan uitstekend samen met PS. Als u nieuw bent in de wereld van postproductie, dan kan deze software u enorm helpen. Zorg ervoor dat u het in uw systeem hebt voor de beste praktijken voor postfotografie.

gerelateerde berichten