Zoeken

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

5 Ultieme technieken voor het maskeren van achtergronden in Photoshop: Terwijl Photoshop overlegt, is maskeren een onmisbaar onderdeel dat goed van pas komt. Of het nu gaat om het maskeren van afbeeldingen of het maskeren van de achtergrond, beide functies leveren een essentiële bijdrage. Maskeren beheersen door een afbeelding volledig te manipuleren, is iets dat een onderscheid maakt tussen een beginnende leerling en een expert. Een expert kan een object met de achtergrond maskeren en met iets onoverwinnelijk verbazingwekkends komen. Er zijn meerdere technieken die in gebruik zijn tijdens de achtergrond maskeren in Photoshop.

Achtergrondmaskeringstechnieken worden gebruikt om afbeeldingen netjes en overtuigend samen te smelten. Photoshop is leuke software. Je kunt geweldige dingen maken. Deze software is bedoeld om een ​​afbeelding een meer authentieke en realistische uitstraling te geven. U kunt tal van hulpmiddelen vinden die u zullen helpen bij het creëren van de beste effecten voor de afbeeldingen.

Het wissen van de achtergrond is een gemakkelijke taak. U kunt de afbeeldingen verwijderen of ze eenvoudig samenvoegen met behulp van de maskeringstechnieken. De maskeertechniek wordt als een betere oplossing beschouwd vanuit een professioneel perspectief. Als u tijdens het verwijderen op de een of andere manier een extra segment hebt genomen tijdens het knippen van een afbeelding, moet u de taak vaak ongedaan maken. Dit wordt behoorlijk belastend.

Hoe dan ook, laten we teruggaan naar het onderwerp en beginnen met de geweldige technieken die u kunnen helpen bij het gebruik van de maskeringstechniek in Photoshop. Hier zijn 5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop:

#1. Het gummetje

Welnu, soms zijn er gebieden die we doelloos van de foto wissen. We kunnen zo'n gedurfde in Photoshop alleen doen als het doelgebied klein is en we het hele plaatje hebben om mee te spelen. U vindt het gumgereedschap in de gereedschapspanelen op het Photoshop-scherm. Met de Eraser-tool kun je niet veel duidelijkheid en fijne details verwachten. Het wordt echt complex om de resultaten te bereiken. Ook is de verwijderingstaak die wordt uitgevoerd door de gumtool tijdrovender. Verschillende functies die u in deze tool kunt vinden, zijn dekking, grootte, hardheid, enz. Er zijn verschillende soorten penselen die kunnen worden gebruikt om de tool te gebruiken. Maak gewoon je keuze en ga ervoor.

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

#2. Magic Eraser Tool

Magic Eraser Tool is een van mijn favoriete tools om ongewenste gebieden van de foto te verwijderen. Het is vrij flexibel in gebruik en je kunt segmenten met een klik verwijderen. Ten eerste moet u enkele aanpassingen en instellingen aan de tool maken om nauwkeurige resultaten te krijgen. Om grotere oppervlakken in één keer te verwijderen, moet je de tolerantie verhogen of omgekeerd. Je moet spelen met de instellingen volgens de vereisten van de afbeelding en het segment dat je wilt. De valkuil bij het gebruik van deze tool is dat er altijd kleine stukjes achtergrond achterblijven. U kunt ook een nieuwe laag onder het doelobject maken en deze een heldere kleur geven die het van het object onderscheidt.

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

#3. Toverstaf

De functies van het gereedschap Toverstaf zijn ook vrij gelijkaardig aan de andere gereedschappen. U kunt de selecties eenvoudig met één klik toevoegen. Het gebruik van de toverstaf is eenvoudig. U hoeft de taak niet ongedaan te maken om terug te krijgen wat is verdwenen. Tijdens het gebruik van de tool zijn er twee toetsen die veel worden gebruikt: Alt en Shift. Welnu, neem de selectie met behulp van een muis. Tolerantie-instellingen helpen u bij het analyseren van het gebied dat in één keer kan worden toegevoegd. Om door te gaan met het toevoegen van meer gebied, drukt u op shift en als u een deel wilt deselecteren, hoeft u alleen maar op alt te drukken. Zorg ervoor dat u de muisknop ingedrukt houdt terwijl u extra gebieden selecteert of deselecteert. Op deze manier kunt u de achtergrond in een paar klikken verwijderen.

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

#4. Achtergrondgummetje

Als u slechts aan een paar eenvoudige achtergronden werkt, kan het gebruik van de achtergrondwisser een gemakkelijke onderneming blijken te zijn. Achtergronden met eenvoudige effen kleuren en niets ingewikkelds zijn het meest geschikt voor de achtergrondwisser. Stel dat er een afbeelding is op een effen witte of een gekleurde achtergrond en u wilt het object uit de achtergrond halen, dan kunt u de taak gemakkelijk uitvoeren met behulp van de tool voor het verwijderen van achtergronden. Wanneer u de cursor naar de randen klikt en sleept, blijft deze automatisch randen toevoegen en kunt u de ongewenste achtergrond verwijderen.

#5. Snelle selectietool

Nu gaan we de tool met de naam snelle selectietool bestuderen. Deze lijkt veel op de toverstaf. Het enige onderscheidende kenmerk is dat u hier geen tolerantie vindt in deze tool. Onder de reeks selectiehulpmiddelen vindt u 3 eenvoudige opties. U kunt een snelle selectie uit de opties selecteren. Waar u ook op het scherm klikt, een soortgelijk gebied wordt geselecteerd. Om het selectiegedeelte te verlengen, hoeft u alleen maar de muis naar de segmenten te slepen die u aan de selectie wilt toevoegen. Net als selecteren is deselecteren ook eenvoudig. Sleep uw muis naar het gebied dat u wilt deselecteren terwijl u de alt-toets van uw toetsenbord ingedrukt houdt. Het deselecteert automatisch het segment dat niet nodig is. Op deze manier kunt u deze tool gebruiken om de achtergrond te verwijderen.

5 ultieme technieken voor achtergrondmaskering in Photoshop

Dit zijn dus allemaal eenvoudige maskeertechnieken die u zullen helpen bij het verwijderen van de achtergrond en het verwijderen van het object. Al deze technieken zijn heel handig in Photoshop en u kunt ze volgens de vereisten toevoegen aan uw dagelijkse gebruikssegment. Er zijn nog een paar dingen die ik met jullie wil delen. Laten we kijken:

  • U hoeft niet per se de achtergrond te verwijderen. Je kunt het altijd maskeren. Door ook maskeringstechnieken te gebruiken, kunt u de vereiste resultaten krijgen.
  • Het wordt aanbevolen om verfijnde randfuncties te gebruiken tijdens het maskeren. Het zal je helpen om fijn met de randen te werken en het object er gladder en scherper uit te laten zien vanaf de hele achtergrond.

Dit ben ik die me afmeldt voor de les van vandaag. Photoshop houdt de wereld vast in zijn magische tools en functies. Je hoeft ze alleen maar los te laten en te zien wat je kunt creëren met je gevoel voor design.

gerelateerde berichten