Zoeken

5 voordelen van het gebruik van Lightroom

Photoshop was ooit de enige stop-drop voor alle fotografie-editors. Het heeft de meeste credits gelokt, maar toen Lightroom uitkwam, begonnen de trends te veranderen. De trouwe gebruikers van Photoshop houden er nog steeds aan vast. Maar we weten zeker dat ze niet op de hoogte zijn van de voordelen die Lightroom te bieden heeft. Dus vandaag bespreken we 5 belangrijke voordelen van het gebruik van Lightroom. Laten we eens kijken-

Directe toegang tot de foto's-

Het ordenen en ordenen van honderden foto's is een vervelende klus. Voorafgaand aan Lightroom hebben veel foto-editors consequent geklaagd over deze niche en wilden ze een oplossing. Lightroom kwam uit als een oplossing omdat het je helpt bij het koppelen van de foto's aan een catalogusbestand dat alleen registreert wanneer de wijziging is aangebracht, maar ze intact houdt wanneer ze worden opgeslagen; waardoor er veel rekenkracht en opslagruimte kon worden bespaard. Ongeacht het aantal afbeeldingen dat u in de catalogus hebt opgeslagen, is het een kwestie van seconden voor Lightroom om uw afbeeldingen te openen en ze samen op een lijst te zetten voor directe toegang.

 

Meerdere manieren om zoekwoorden toe te voegen-

Als u trefwoorden aan uw foto's hebt toegevoegd, wordt het handig om ze in de toekomst te vinden. Maar tegelijkertijd kan het toevoegen van zoekwoorden lastig zijn, vooral als u zoveel in handen heeft om af te ronden. Welnu, dit is een ander aspect dat Lightroom doet schitteren. Hiermee kunt u trefwoorden toevoegen terwijl u de afbeeldingen importeert. Deze kunnen worden toegevoegd aan een groep geselecteerde afbeeldingen of u kunt de daad ook uitvoeren met behulp van het schildergereedschap. Een andere interessante keuze is door sneltoetsen toe te wijzen aan een reeks trefwoorden.

Over beeldbewerking -

In tegenstelling tot andere bewerkingssoftware biedt Lightroom beeldbewerking. Dit kan eenvoudig worden verwerkt met behulp van een pijl die op de afbeelding verschijnt. Het ziet eruit als een kleine cirkel met twee pijlen erop, de ene bevindt zich boven de cirkel en de andere bevindt zich eronder. Deze tool is te vinden onder de Tooncurve en De HSL/Kleuren/B&W panelen. Met behulp van deze tool kunnen veel lokale aanpassingen worden gedaan. U kunt ook specifieke delen van de foto targeten. De aanpassingen zijn daardoor intuïtiever en efficiënter.

Bewerken zonder op te slaan-

Het is u vast opgevallen dat u bij het gebruik van Photoshop altijd eerst de afbeelding moet opslaan voordat u deze gaat bewerken. In Lightroom hoef je zoiets niet te doen. Ze worden automatisch opgeslagen in de database van uw catalogus en verstoren de afzonderlijke foto's niet. Alsof dat nog niet genoeg was, houdt Lightroom ook alle bewerkingswijzigingen bij die bij elke stap van je foto zijn aangebracht. In Photoshop is dit het grootste nadeel dat er geen geschiedenis wordt bewaard. Lightroom is dus zeker krachtiger dan PS in dit aspect. De geschiedenis wordt weergegeven in het navigatiepaneel en kan op elk gewenst moment worden bekeken.

Videobestanden bewerken-

De functie van videobewerking wordt ook geleverd door Lightroom. Er gebeurt hier niets vooruit, zoals Adobe Premiere, maar het zal nog steeds geweldig werk leveren om resultaten te boeken.

gerelateerde berichten